Prag

Rejseguide
Karlsbroen som omfatter en by, en flod eller et vandløb og kulturarvsgenstande

Gamle slotte, smukke broer og hundredvis af kirkespir er noget af det, der karakteriserer hovedstaden i Tjekkiet, og byen er som taget ud af et eventyr.

Prags historie går mere end 1.100 år tilbage i tiden, hvilket er meget synligt i byens arkitektur og kultur. På en skøn storbyferie i Prag oplever du en by med et middelalderligt præg, som er kendt for dens romantiske arkitektur med store slotte, rigt udsmykkede kirker og charmerende broer.

Prag eller "Praha", som den hedder på tjekkisk, har været hovedstad i Det Hellige Romerske Rige og Tjekkoslovakiet. Indbyggerne i Prag befriede sig selv fra det kommunistiske regime i 1989, og landet blev derefter delt fra Slovakiet. Prag er nu hovedstad i Tjekkiet og i Bøhmen og har 1,3 millioner indbyggere. Mange af indbyggerne i Prag taler ikke engelsk, men det gør de fleste rundvisere.

Selvom du blot er på et weekendophold i Prag, har du efter kun nogle få timer set eksempler på næsten alle de store arkitektoniske stilarter: renæssance, gotik, barok, jugend og modernisme. Tre af disse stilarter kan ses på én enkelt bygning: Týn-kirken (Týnský Chrám). Byens mest berømte moderne bygning er Det Dansende Hus (Tančící Dům).

Benyt den ikoniske Karlsbroen (Karlův Most), når du bevæger dig mellem attraktionerne på begge sider af Moldaufloden (Vltava). Moldau adskiller Den Gamle By (Staré Město) og Den Lille By (Malá Strana), hvor du finder det enorme borgkompleks Prags Borg (Pražský Hrad).

Besøg Vyšehrad-slottet, hvor du kan se dejlige haver og historiske beskyttelsesmure. Fra toppen af disse mure kan du se spirene på Prags store kirker, herunder Skt. Vitus-katedralen (Katedrála Sv. Víta). Se den fascinerende samling af gravsten på Den Jødiske Kirkegård og udstillingerne om middelalderen i Krudttårnet(Prašná Brána).

Prag er behageligt varm om sommeren, men det er koldt om vinteren – til gengæld er byen meget malerisk, når der falder sne. Uanset hvilken årstid du vælger, er det altid det perfekte tidspunkt til at prøve nogle af de lækre lokale kager og de billige tjekkiske øl.

Tag turen op på et af de mange udsigtspunkter i byen for at se, hvorfor Prag kaldes "Byen med de 100 spir". Det middelalderlige murværk og terrakottatagene med deres skorstene er sammen med kirkespirene med til at give denne historiske centraleuropæiske by et eventyrligt præg. Hvis du lægger kunsten og nattelivet oven i regnestykket, får du noget af forklaringen på, hvorfor byen er så populært et rejsemål.

Video af Prag

Hvor kan jeg overnatte i Prag

Don Giovanni Hotel Prague - Great Hotels of The World
Don Giovanni Hotel Prague - Great Hotels of The World
4 out of 5
Vinohradska 157a, Prag
Fuldt refunderbartBook nu, og betal under opholdet
Prisen er DKK 213 pr. nat fra 3. okt. til 3. okt.
Dette hotel med spa ligger i Prag 3, kun 1,1 km fra Atrium Flora og ca. 5 km fra Žižkov TV-tårn og Kongrescenteret i Prag. Derudover ligger Prags Nationalteater ...
4.4/5Excellent! (957 anmeldelser)
Don Giovanni Prag 3
"Hotel Don Giovanni er et super godt hotel til billige penge. Gode senge , gode værelser.. Vi opgraderet værelset til Excertive Lounge, Det kan anbefalet, da man får adgang til tagterrassen og fri øl, vand , rødvin og hvidvin samt sodavand, kage og champagne. Super hyggelig Lounge. Det er 10 gang ..."

Anmeldelse fra 1. aug. 2020

Don Giovanni Hotel Prague - Great Hotels of The World
Corinthia Hotel Prague
Corinthia Hotel Prague
5 out of 5
Kongresova 1, Prag
Fuldt refunderbartBook nu, og betal under opholdet
Prisen er DKK 411 pr. nat fra 3. okt. til 3. okt.
Dette hotel ligger i Prag 4, 0,6 km fra Kongrescenteret i Prag. Du kan desuden gå til Palouček Stop på 8 minutter og Svatoplukova Station på 8 minutter.
4.3/5Excellent! (966 anmeldelser)
"Fremragende hotel med utroligt højt service niveau. Spa og fitness var en fornøjelse at benytte og i super flot stand. Morgenmaden var fantastisk. Vi spiser plantebaseret og der er både et fint udvalgt, men også et højt serviceniveau hvor de uden problemer kan lave varme retter og tilbyde forskellige ..."

Anmeldelse fra 31. jul. 2021

Corinthia Hotel Prague
Art Deco Imperial Hotel
Art Deco Imperial Hotel
5 out of 5
Na Porici 15, Prag
Prisen er DKK 699 pr. nat fra 28. sep. til 28. sep.
Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 2 km fra Královská Cesta og Prags Nationalteater. Derudover ligger Žižkov TV-tårn og Kongrescenteret i ...
4.6/5Exceptional! (969 anmeldelser)
Rigtig fint hotel!!
"Rigtig fint hotel, med flot værelse der opfyldte vores krav. Hotellet er godt placeret, uden nattestøj. Fint morgenmadsudvalg."

Anmeldelse fra 29. nov. 2019

Art Deco Imperial Hotel
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Golden Prague Rooms
Golden Prague Rooms
4 out of 5
Elisky Krasnohorske 4, Prag, Czech Republic
Prisen er DKK 301 pr. nat fra 4. okt. til 4. okt.
Dette lejlighedskompleks ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Pařížská (gade), Den Gamle Rådhusplads og Den gamle jødiske kirkegård. Derudover ligger Det ...
4.2/5Excellent! (192 anmeldelser)
Familievenligt hotel
"Super dejligt familievenligt hotel, det eneste som manglede var et klimaanlæg."

Anmeldelse fra 2. aug. 2020

Golden Prague Rooms
4 Arts Suites
4 Arts Suites
3.5 out of 5
Rybna 650/3, Prag
Prisen er DKK 409 pr. nat fra 23. sep. til 23. sep.
Dette lejlighedskompleks ligger i Prag 1, kun få skridt fra Hybernia Teater og Palladium (indkøbscenter). Derudover ligger Den Gamle Rådhusplads og Wenzelspladsen ...
4.5/5Wonderful! (220 anmeldelser)
kønt ophold i centralt beliggende hotel.
"Dejligt ophold i en fantastik rummelig og elegant hotellejlighed beliggende ultra centralt i en gammel middelalder ejendom. Vi checked ind sent efter at receptionen var lukket, men vi ringede bare en halv time før ankomst så kom receptionisten med nøgler og checked os ind uden problemer. Meget ..."

Anmeldelse fra 11. feb. 2020

4 Arts Suites
City Nest
City Nest
3.5 out of 5
Vladislavova 16, Prag, Czech Republic
Prisen er DKK 402 pr. nat fra 22. sep. til 22. sep.
Dette lejlighedshotel ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Legomuseum og Det nye rådhus. Derudover ligger Laterna Magika Teater og Sv. Jilji Kirke 10 minutter ...
4.4/5Wonderful! (64 anmeldelser)
"Rigtig god beliggenhed og ok værelser. Men billederne på hotels.com snyder meget, og vi var overrasket over, at værelset ikke var større. Men det fungerede og beliggenheden opvejede det😊kun få hundrede meter til gågadens start og få minutter til den gamle bydel. Indkøbscenter lige overfor, og masser ..."

Anmeldelse fra 29. maj 2019

City Nest
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge i Prag

De mest populære oplevelser i Prag

Byer i nærheden af Prag