Prag

Rejseguide
Karlsbroen som omfatter en by, en flod eller et vandløb og kulturarvsgenstande

Gamle slotte, smukke broer og hundredvis af kirkespir er noget af det, der karakteriserer hovedstaden i Tjekkiet, og byen er som taget ud af et eventyr.

Prags historie går mere end 1.100 år tilbage i tiden, hvilket er meget synligt i byens arkitektur og kultur. På en skøn storbyferie i Prag oplever du en by med et middelalderligt præg, som er kendt for dens romantiske arkitektur med store slotte, rigt udsmykkede kirker og charmerende broer.

Prag eller "Praha", som den hedder på tjekkisk, har været hovedstad i Det Hellige Romerske Rige og Tjekkoslovakiet. Indbyggerne i Prag befriede sig selv fra det kommunistiske regime i 1989, og landet blev derefter delt fra Slovakiet. Prag er nu hovedstad i Tjekkiet og i Bøhmen og har 1,3 millioner indbyggere. Mange af indbyggerne i Prag taler ikke engelsk, men det gør de fleste rundvisere.

Selvom du blot er på et weekendophold i Prag, har du efter kun nogle få timer set eksempler på næsten alle de store arkitektoniske stilarter: renæssance, gotik, barok, jugend og modernisme. Tre af disse stilarter kan ses på én enkelt bygning: Týn-kirken (Týnský Chrám). Byens mest berømte moderne bygning er Det Dansende Hus (Tančící Dům).

Benyt den ikoniske Karlsbroen (Karlův Most), når du bevæger dig mellem attraktionerne på begge sider af Moldaufloden (Vltava). Moldau adskiller Den Gamle By (Staré Město) og Den Lille By (Malá Strana), hvor du finder det enorme borgkompleks Prags Borg (Pražský Hrad).

Besøg Vyšehrad-slottet, hvor du kan se dejlige haver og historiske beskyttelsesmure. Fra toppen af disse mure kan du se spirene på Prags store kirker, herunder Skt. Vitus-katedralen (Katedrála Sv. Víta). Se den fascinerende samling af gravsten på Den Jødiske Kirkegård og udstillingerne om middelalderen i Krudttårnet(Prašná Brána).

Prag er behageligt varm om sommeren, men det er koldt om vinteren – til gengæld er byen meget malerisk, når der falder sne. Uanset hvilken årstid du vælger, er det altid det perfekte tidspunkt til at prøve nogle af de lækre lokale kager og de billige tjekkiske øl.

Tag turen op på et af de mange udsigtspunkter i byen for at se, hvorfor Prag kaldes "Byen med de 100 spir". Det middelalderlige murværk og terrakottatagene med deres skorstene er sammen med kirkespirene med til at give denne historiske centraleuropæiske by et eventyrligt præg. Hvis du lægger kunsten og nattelivet oven i regnestykket, får du noget af forklaringen på, hvorfor byen er så populært et rejsemål.

Video af Prag

Hvor kan jeg overnatte i Prag

Grand Majestic Hotel Prague
Grand Majestic Hotel Prague
4.5 out of 5
Truhlarska 16, Prag
Prisen er 469, kr pr. nat fra 16. dec. til 16. dec.
Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter) og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Pulvertårnet ...
4.6/5 Wonderful! (1,385 anmeldelser)
Fantastisk hotel
"Rigtig dejligt rent hotel med store værelser og seng 😊 Perfekt beliggenhed hvis man kan lide at gå på oplevelse ☀️"

Anmeldelse fra 30. jul. 2021

Grand Majestic Hotel Prague
Vienna House Andel's Prague
Vienna House Andel's Prague
4.5 out of 5
Stroupeznickeho 21, Prag
Prisen er 504, kr pr. nat fra 12. dec. til 12. dec.
Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 5, mindre end 3 km fra Nový Smíchov (indkøbscenter), Karlsbroen og Wenzelspladsen. Derudover ligger Prags Borg ...
4.6/5 Wonderful! (960 anmeldelser)
"Service was really nice and great hotel bed. Had some issues with the shower but managed. Regardless I would stay here again."

Anmeldelse fra 29. feb. 2020

Vienna House Andel's Prague
Corinthia Hotel Prague
Corinthia Hotel Prague
5 out of 5
Kongresova 1, Prag
Prisen er 558, kr pr. nat fra 3. jan. til 3. jan.
Dette hotel ligger i Prag 4, 0,6 km fra Kongrescenteret i Prag. Du kan desuden gå til Palouček Stop på 8 minutter og Svatoplukova Station på 8 minutter.
4.2/5 Excellent! (961 anmeldelser)
"Fremragende hotel med utroligt højt service niveau. Spa og fitness var en fornøjelse at benytte og i super flot stand. Morgenmaden var fantastisk. Vi spiser plantebaseret og der er både et fint udvalgt, men også et højt serviceniveau hvor de uden problemer kan lave varme retter og tilbyde forskellige ..."

Anmeldelse fra 31. jul. 2021

Corinthia Hotel Prague
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Royal Prague City Apartments
Royal Prague City Apartments
4 out of 5
Petrínská 20, Prag, Czech Republic
Prisen er 297, kr pr. nat fra 8. dec. til 8. dec.
Dette lejlighedshotel ligger i Prag 5, kun 10 minutters gang fra Petřínhøjen og Prags Nationalteater. Derudover ligger Karlsbroen og Det dansende Hus 15 minutter ...
4.4/5 Excellent! (659 anmeldelser)
Fantastisk oplevelse
"Rigtig fint til prisen, og alle vores behov og ønsker var dækket. Der er masser af gode restauranter til aften og morgenmad tæt på, og ellers er centrum ikke længere væk en end smuk gåtur 10/10"

Anmeldelse fra 24. aug. 2021

Royal Prague City Apartments
MOOo by the Castle
MOOo by the Castle
4 out of 5
Jansky vrsek 8, Prag
Prisen er 628, kr pr. nat fra 9. dec. til 9. dec.
Dette lejlighedshotel ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Prags Borg og Sv. Víta Katedral. Derudover ligger Karlsbroen og Det Astronomiske Ur i Prag ca. ...
5/5 Exceptional! (142 anmeldelser)
En rejse værd!
"Skøn lejlighed, og meget fin service!!!"

Anmeldelse fra 11. feb. 2019

MOOo by the Castle
Residence St. Havel Prague Old Town
Residence St. Havel Prague Old Town
4 out of 5
Havelská 500/25, Prag
Prisen er 650, kr pr. nat fra 5. jan. til 5. jan.
Dette lejlighedshotel ligger i Prag 1, kun få skridt fra Havelské Marked og Det Astronomiske Ur i Prag. Derudover ligger Den Gamle Rådhusplads og Wenzelspladsen ...
4.1/5 Very Good! (137 anmeldelser)
"Clean, safe and close to main attractions"

Anmeldelse fra 27. okt. 2021

Residence St. Havel Prague Old Town
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Byer i nærheden af Prag