Starten af hovedsektionen

Prag

Kendt for Historiske bygninger, Museer og Slotte

Gamle slotte, smukke broer og hundredvis af kirkespir er noget af det, der karakteriserer hovedstaden i Tjekkiet, og byen er som taget ud af et eventyr.

Sådan kommer du til Prag

Prags historie går mere end 1.100 år tilbage i tiden, hvilket er meget synligt i byens arkitektur og kultur. På en skøn storbyferie i Prag oplever du en by med et middelalderligt præg, som er kendt for dens romantiske arkitektur med store slotte, rigt udsmykkede kirker og charmerende broer.

Prag eller "Praha", som den hedder på tjekkisk, har været hovedstad i Det Hellige Romerske Rige og Tjekkoslovakiet. Indbyggerne i Prag befriede sig selv fra det kommunistiske regime i 1989, og landet blev derefter delt fra Slovakiet. Prag er nu hovedstad i Tjekkiet og i Bøhmen og har 1,3 millioner indbyggere. Mange af indbyggerne i Prag taler ikke engelsk, men det gør de fleste rundvisere.

Selvom du blot er på et weekendophold i Prag, har du efter kun nogle få timer set eksempler på næsten alle de store arkitektoniske stilarter: renæssance, gotik, barok, jugend og modernisme. Tre af disse stilarter kan ses på én enkelt bygning: Týn-kirken (Týnský Chrám). Byens mest berømte moderne bygning er Det Dansende Hus (Tančící Dům).

Benyt den ikoniske Karlsbroen (Karlův Most), når du bevæger dig mellem attraktionerne på begge sider af Moldaufloden (Vltava). Moldau adskiller Den Gamle By (Staré Město) og Den Lille By (Malá Strana), hvor du finder det enorme borgkompleks Prags Borg (Pražský Hrad).

Besøg Vyšehrad-slottet, hvor du kan se dejlige haver og historiske beskyttelsesmure. Fra toppen af disse mure kan du se spirene på Prags store kirker, herunder Skt. Vitus-katedralen (Katedrála Sv. Víta). Se den fascinerende samling af gravsten på Den Jødiske Kirkegård og udstillingerne om middelalderen i Krudttårnet(Prašná Brána).

Prag er behageligt varm om sommeren, men det er koldt om vinteren – til gengæld er byen meget malerisk, når der falder sne. Uanset hvilken årstid du vælger, er det altid det perfekte tidspunkt til at prøve nogle af de lækre lokale kager og de billige tjekkiske øl.

Tag turen op på et af de mange udsigtspunkter i byen for at se, hvorfor Prag kaldes "Byen med de 100 spir". Det middelalderlige murværk og terrakottatagene med deres skorstene er sammen med kirkespirene med til at give denne historiske centraleuropæiske by et eventyrligt præg. Hvis du lægger kunsten og nattelivet oven i regnestykket, får du noget af forklaringen på, hvorfor byen er så populært et rejsemål.

Oplevelser i Prag

Denne offentlige plads er lige så vigtig for indbyggerne i Prag i dag, som den var for tusind år siden.

Se vagtskiftet i dette middelalderlige borgkompleks, som nu huser den tjekkiske regering, og hvor du også finder den enorme Skt. Vitus-katedral.

Prags travleste boulevard byder både på fantastisk shopping og et sprudlende natteliv og har været brugt som samlingspunkt ved lokale opstande og festligheder.

Denne maleriske bro med skulpturer strækker sig over Moldaufloden og forbinder Den Lille By på den vestlige bred med Den Gamle By på den østlige bred.

Hver time udføres der en forestilling af dette mesterværk fra det 15. århundrede på Rådhuset i den gamle bydel –·det er en sand turistmagnet, som bare skal opleves.

Denne moderne bygning, som rummer en bar og en restaurant, står i stærk kontrast til Prags traditionelle bybillede.

Inde på borgområdet i Prags Borg ligger denne meget beundrede kirke, hvor de tjekkiske kronjuveler opbevares, og som er sæde for ærkebiskoppen i Prag.

Gå under dette imponerende bygningsværk, og forestil dig livet på den tid, hvor Prag var omgivet af en bymur.

Billetter og ture

Berømte operasangere og et liveorkester optræder med berømte musikalske mesterværker, som arier fra Figaros bryllup og Tryllefløjten. Indsug atmosfæren i den elegante og overdådige koncertsal, mens du nyder en solid 3-retters menu, der er baseret på opskrifter fra Tjekkiet og Østrig.

Billetter og ture

Afdæk hemmelighederne bag de lækre tjekkiske øl på en omfattende rundvisning på Staropramen Bryggeri. Her kan du se ølbrygningsprocessen i aktion, mens du følger en dygtig guide gennem bryggeriet og deltager i en dejlig ølsmagning.

Billetter og ture

Rejs tilbage i tiden i den kulturelle og arkitektoniske perle Kutná Hora, som står på UNESCOs verdensarvsliste. Spring køen over, og besøg det makabre knoglekapel i Sedlecs Ossuary, nyd de imponerende gotiske detaljer i den mægtige Skt.

Billetter og ture

Oplev Prag i dit eget tempo på denne ubegrænsede hop-på-hop-af-bustur. Du får mulighed for at se alle de største seværdigheder med en fantastisk panoramaudsigt fra det åbne dæk.

Billetter og ture

Gå en tur gennem de charmerende gader i Prags historiske centrum i en lille gruppe, og hør spændende historier om byens fortid og nutid. Din lokale guide viser dig nogle af de største seværdigheder, og der er sat tid af til en afslappende pause med en kop kaffe eller et glas kølig tjekkisk øl.

Billetter og ture

Læg de travle gader og stræder i Prag bag dig, mens du fordyber dig i det smukke tjekkiske landskab med prægtige slotte på træklædte bjergskråninger. Besøg Schloss Konopiště, og gå en tur gennem slottets smukke have, og gør holdt ved Karlstein Slot for at se de fantastiske kronjuveler.

De bedste kvarterer i Prag