Aktiviteter i Prag

Oplevelser, seværdigheder og ture
Prag og byder på en flod eller et vandløb og en by

Hygge og gode kulturelle oplevelser i Prag

Prag har siden Berlinmurens fald med sin landsbyhygge kombineret med alt det, en international hovedstad har at byde på, været er et af de mest populære storbyrejsemål i Europa. Her kan du nyde en kæmpestor, velsmagende tjekkisk fadøl, mens du beundrer denne charmerende bys arkitektoniske perler eller udsigten over de mange karakteristiske tårne og spir. Du kan også gå på jagt efter gaver til dig selv og familien i byens mange krystalbutikker. Begge dele vel at mærke til rimelige priser.

Vi mødes på broen og under uret

To af de mest populære mødesteder, og hvor der foregår en masse aktiviteter i Prag, er på Karlsbroen over floden Moldau, som løber igennem byen, og på Den Gamle Rådhusplads med det fascinerende astronomiske ur på rådhuset. På Karlsbroen er der altid liv og glade dage med forskellige former for underholdning. Her er orkestre, der spiller, og mange kunsthåndværkere udstiller og sælger deres varer på broen. På rådhuspladsen samles man under det astronomiske ur, hvor der hver time åbner sig en låge, og små træfigurer, som forestiller de tolv apostle, kommer frem. Gå også derhen en aften, og iagttag sceneriet, mens du nyder en kop kaffe eller en øl i en af caféerne. Eller tilslutte dig en gåtur i den gamle bydel med smagsprøver på øl og mad i en lille gruppe.

Prags attraktioner set i historisk perspektiv

Når der er sket store begivenheder i landets historie, har Wenzelspladsen i Prag altid været stedet, hvor man forsamledes. Det skete f.eks. under Fløjlsrevolutionen i 1989, der førte til det kommunistiske styres fald. Det var her den senere så populære tjekkiske præsident Vaclav Havel og Alexander Dubcek dukkede op på altanen under festlighederne i 1989, også det var her den unge student Jan Palach brændte sig selv ihjel i protest mod den sovjetiske invasion i 1969. Så læg vejen forbi Wenzelspladsen, og mærk historiens vingesus. Måske en guidet byrundtur på Segway i Prag er noget for dig.

Ordløse og visuelle oplevelser i Prag

Snyd ikke dig selv for at stifte bekendtskab med den specielle tjekkiske teaterform, laterna magica. Nationalteatret i Prag har hvert år laterna magica-forestillinger på programmet, og også flere mindre teatre specialiserer sig i laterna magica eller sort teater. Begge teaterformer er ordløse og meget visuelle. I forestillingerne er der dukker, levende skuespillere, dans, lyseffekter, musik osv. Hvis du er til mere musik blandet med lysshow, så læg vejen forbi det berømte fontæneshow ved Krizkovafontænen med en fabelagtig lyssætning kombineret med musik. Hold eventuelt øje med programmet, så du vælger en aften med den musik, der falder bedst i din smag.

Et marked med livlige aktiviteter i Prag

Der er mange skønne små butikker i Prags atmosfærefyldte gader og stræder, men besøg også Prags loppemarkeder, inden du gør alt for mange indkøb. Tag f.eks. sporvognen ud til Prazska Trznice, også kendt som Det gule marked, hvor du kan gøre en god handel. Husk at prutte godt om priserne, for de handlende starter højt.


Udforsk tusindvis af aktiviteter med gratis afbestilling og uden ekstra gebyrer.

Sammensæt din egen rejse med lufthavnstransport, udflugter, dagsture og meget mere.