Tjekkiet har muligvis indført rejserestriktioner pga. COVID-19, herunder karantæne/isolation.

Nové MestoPrag

Dette summende centrale handelsområde er fyldt med kulturelle seværdigheder, smarte butikker og gode spisemuligheder. 

Navnet er en smule misvisende, for Prags nye bydel, Nové Město, er faktisk 600 år gammel. På trods af at have eksisteret i mere end seks århundreder hersker der dog en moderne stemning i Prags handelsområde. Se byens største og mest berømte plads, besøg gallerier og museer, og kig nærmere på de smarte butikker i nogle af Prags travleste handelsgader.

Nové Město blev grundlagt i 1348 af Karl 4. med det formål at fungere som byens primære handelsområde. Visse dele af kvarteret, herunder Wenzelspladsen og Karlovo Plads, blev også grundlagt i denne periode.

Besøg Wenzelspladsen, hvor Tjekkoslovakiet erklærede sin selvstændighed i 1918. Her finder du en stor rytterstatue af Sankt Václav, der var hertug af Bøhmen i det 10. århundrede, samt et mindre mindesmærke, der er en hyldest til to antikommunistiske aktivister. Karlovo Plads rummer også en park med skulpturer og springvand, og pladsen er omgivet af flere bemærkelsesværdige historiske bygninger.

Er du i humør til shopping, kan du gå på opdagelse i butikkerne i gaderne Na Příkopě og Národní. Begge gader er med til at markere skellet mellem den gamle bydel og den nye bydel, og de er fyldt med butikker og restauranter.

Det skorter heller ikke på kultur- og underholdningsmuligheder i denne del af byen. Du kan sagtens bruge en dag eller to på at udforske de mange museer og gallerier. Bliv klogere på byens historie på Prags Bymuseum, og se udstillinger om naturhistorie og kunst på Nationalmuseet. Der findes også mindre museer med mere specifikke udstillinger som for eksempel Museet for Kommunisme og Mucha Museum, hvoraf sidstnævnte byder på plakater i jugendstil og værker af maleren Alphonse Mucha.

Om aftenen kan du opleve, hvordan kvarteret vækkes til live. Her er fyldt med velklædte operagængere på vej til Nationalteateret, forelskede par, som spiser aftensmad på restauranterne, og vennegrupper, der får en øl på bryggerierne.

Nové Město grænser op til Prags gamle bydel, Staré Město, mod syd og øst. Kvarteret er en del større end Staré Město, men du kan stadig komme rundt til fods. Alternativt kan du også tage metro eller bus for at komme rundt.


Populære steder at besøge i Nové Mesto

De mest populære oplevelser i Nové Mesto


Mest populære hoteller i Nové Mesto

Grandium Hotel Prague
Grandium Hotel Prague
5 out of 5
Politickych veznu 913/12, Prag
Prisen er DKK 324 pr. nat fra 16. dec. til 17. dec.

Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Mucha Museum, Wenzelspladsen og Jindřišská Věž Tårn. Derudover ligger Museum om kommunisme ...

4.5/5Wonderful! (2,490 anmeldelser)

"Nice hotel but if you want to use sauna you have to book in advance and a High extra fee!"…"

Anmeldelse fra 15. feb. 2020

Grandium Hotel Prague
The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World
The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World
5 out of 5
Hybernska 12, Prag
Gratis afbestillingBook nu, og betal under opholdet
Prisen er DKK 1.395 pr. nat fra 1. dec. til 2. dec.

Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Prag, kun 5 minutters gang fra Hybernia Teater, Pulvertårnet og Obecní dům Koncertsal. ...

4.6/5Wonderful! (401 anmeldelser)
TOP HOTEL IN PRAGUE

"What a Nice hotel in Prague, we booked 2 Grand deluxe suite King rooms( fam off 5) just 2 hrs before we made ck-in and everything was ready incl extra bed, valet parking , easy ck-in,help with luggage, and then we got 2 big rooms that has all you need, and what a nice garden to relax or enjoy a drink ..."…"

Anmeldelse fra 4. aug. 2020

The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World
Majestic Plaza Hotel Prague
Majestic Plaza Hotel Prague
4.5 out of 5
Stepanska 33, Prag
Prisen er DKK 283 pr. nat fra 14. dec. til 15. dec.

Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Det nye rådhus, Lucerna Palads og Wenzelspladsen. Derudover ligger Mucha Museum ...

4.5/5Wonderful! (1,749 anmeldelser)

"Ingen parkeringspladser tilbage. Angiveligt skal man bestille en parkeringsplads på forhånd. Vi fik en plads på anden hotel hvor det koster 36 EUR Meget lydt på værelserne, en konstant motor lyd på vores værelse 116. formentlig ventilationssystemet. Jeg havde svært ved at sove for lyden. Vi skulle ..."…"

Anmeldelse fra 15. aug. 2020

Majestic Plaza Hotel Prague
Alcron Hotel Prague
Alcron Hotel Prague
5 out of 5
Stepanska 40, Prag
Prisen er DKK 655 pr. nat fra 16. dec. til 17. dec.

Dette hotel med familievenlig profil ligger i et område med forskellige underholdningsmuligheder i Prag, kun 10 minutters gang fra Wenzelspladsen og Nationalmuseet. ...

4.9/5Exceptional! (314 anmeldelser)
Helt klart en anbefaling

"Virkelig god beliggenhed. God service og gode værelser."…"

Anmeldelse fra 11. nov. 2019

Alcron Hotel Prague
K+K Hotel Central Prague
K+K Hotel Central Prague
4.5 out of 5
Hybernska 10, Prag
Prisen er DKK 434 pr. nat fra 2. dec. til 3. dec.

Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Hybernia Teater, Pulvertårnet og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Det Astronomiske ...

4.4/5Excellent! (1,162 anmeldelser)

"Super service under hele opholdet, 5 min gang fra den gamle bydel, og alle seværdigheder."…"

Anmeldelse fra 13. jan. 2020

K+K Hotel Central Prague
Hilton Prague Old Town
Hilton Prague Old Town
5 out of 5
V Celnici 7, Prag
Prisen er DKK 648 pr. nat fra 4. dec. til 5. dec.

Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Obecní dům Koncertsal og Pulvertårnet. Derudover ligger Palladium (indkøbscenter) ...

4.4/5Excellent! (986 anmeldelser)
*****

"Fint hotel, venligt og hjælpsomt personale, gratis parkering i p-hus lige under hotellet. Pool og Gyn fint, god morgenmad."…"

Anmeldelse fra 12. jul. 2020

Hilton Prague Old Town
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Andre kvarterer i PragNové Mesto

Vælg to eller flere komponenter, og spar penge på din rejse: