COVID-19: Rejsekravene ændrer sig hurtigt, heriblandt reglerne for COVID-19-test før afrejse og karantæne ved ankomst.

Nové MestoPrag

Dette summende centrale handelsområde er fyldt med kulturelle seværdigheder, smarte butikker og gode spisemuligheder.

Navnet er en smule misvisende, for Prags nye bydel, Nové Město, er faktisk 600 år gammel. På trods af at have eksisteret i mere end seks århundreder hersker der dog en moderne stemning i Prags handelsområde. Se byens største og mest berømte plads, besøg gallerier og museer, og kig nærmere på de smarte butikker i nogle af Prags travleste handelsgader.

Nové Město blev grundlagt i 1348 af Karl 4. med det formål at fungere som byens primære handelsområde. Visse dele af kvarteret, herunder Wenzelspladsen og Karlovo Plads, blev også grundlagt i denne periode.

Besøg Wenzelspladsen, hvor Tjekkoslovakiet erklærede sin selvstændighed i 1918. Her finder du en stor rytterstatue af Sankt Václav, der var hertug af Bøhmen i det 10. århundrede, samt et mindre mindesmærke, der er en hyldest til to antikommunistiske aktivister. Karlovo Plads rummer også en park med skulpturer og springvand, og pladsen er omgivet af flere bemærkelsesværdige historiske bygninger.

Er du i humør til shopping, kan du gå på opdagelse i butikkerne i gaderne Na Příkopě og Národní. Begge gader er med til at markere skellet mellem den gamle bydel og den nye bydel, og de er fyldt med butikker og restauranter.

Det skorter heller ikke på kultur- og underholdningsmuligheder i denne del af byen. Du kan sagtens bruge en dag eller to på at udforske de mange museer og gallerier. Bliv klogere på byens historie på Prags Bymuseum, og se udstillinger om naturhistorie og kunst på Nationalmuseet. Der findes også mindre museer med mere specifikke udstillinger som for eksempel Museet for Kommunisme og Mucha Museum, hvoraf sidstnævnte byder på plakater i jugendstil og værker af maleren Alphonse Mucha.

Om aftenen kan du opleve, hvordan kvarteret vækkes til live. Her er fyldt med velklædte operagængere på vej til Nationalteateret, forelskede par, som spiser aftensmad på restauranterne, og vennegrupper, der får en øl på bryggerierne.

Nové Město grænser op til Prags gamle bydel, Staré Město, mod syd og øst. Kvarteret er en del større end Staré Město, men du kan stadig komme rundt til fods. Alternativt kan du også tage metro eller bus for at komme rundt.
Andre kvarterer i PragNové Mesto

Vælg to eller flere komponenter, og spar penge på din rejse: