COVID-19: Rejsekravene ændrer sig hurtigt, heriblandt reglerne for COVID-19-test før afrejse og karantæne ved ankomst.

Tjekkiet
Rejseguide

Tjekkiet som omfatter en plads eller et torv, natteliv og en kirke eller en katedral

Mange rejser til Tjekkiet for at opleve landets velholdte middelalderbygningsværker, den verdenskendte moderne kunst og de stolte litterære traditioner.

Når du rejser til Tjekkiet, kan du opleve en fascinerende blanding af modsætninger: Utroligt velbevarede middelalderbyer står side om side med kunstnerisk moderne kultur. Under en storbyferie eller et weekendophold i hovedstaden Prag kan du opleve masser af gode eksempler på denne blanding. Her møder Franz Kafkas litteratur og Frank Gehrys arkitektur katedraler fra 1300-tallet og smalle brostensbelagte gyder. Når du besøger andre, mindre byer i Tjekkiet med rødder i middelalderen, vil du også se påvirkninger fra det kreative og hektiske 20. århundrede, som landet har oplevet.

Prags gamle bydel, der stammer fra middelalderen, er en af Europas mest populære seværdigheder. Det føles næsten som om, Prag har stået urørt i århundreder, når man kigger på den lange Karlsbro fra 1300-tallet, det stadig fungerende Astronomiske Ur, som blev bygget i 1410, og Prag Slot, som ligger på en bakketop, og som kan ses overalt i byen. Du kan få den samme fornemmelse ved at besøge den gamle by Český Krumlov. Byen, som er blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste, fremstår stort set uændret siden middelalderen, hvad angår anlægsplan og arkitektur.

I Tjekkiet står de gamle bygningsværker side om side med symboler på den dynamiske udvikling, landet var igennem i det 20. århundrede. En af den modernistiske arkitekt Frank Gehrys mest eksperimenterende bygninger, Det dansende hus, står med sine buede facader ud til flodbredden i Prag.

Og i storbyen Brno kan du se et markant eksempel på 1920'ernes design, den kantede Villa Tugendhat. Hvis du vil se et af de bedste eksempler på, hvordan gammelt møder nyt i Tjekkiet, skal du tage en tur til Konopiště Slot syd for Prag. Det var engang bolig for ærkehertug Franz Ferdinand. Senere fungerede det som hovedkvarter for SS under den tyske besættelse.

Ud over kunst og arkitektur er Tjekkiet også berømt for sin spakultur. Karlovy Vary (Karlsbad) er en af Europas største spabyer og har over 12 varme kilder og mange fornemme hoteller. Her kan du slappe af på kursteder, der har tiltrukket mange berømte gæster, herunder Goethe og Beethoven. Rejs en tur til Pilsen, hvor pilsnerøllet blev opfundet. Tag en guidet rundtur på bryggeriet, som stadig fremstiller verdens første pilsner, Pilsner Urquell, og få en smagsprøve direkte fra tønden.

Du kan komme til Prag fra de fleste store europæiske byer med tog eller fly. Når du ankommer til landet, der er kendt for middelalderarkitektur og modernistiske kunst, er det som at træde ind i en anden tid.

Populære byer i Tjekkiet

Karlsbroen som omfatter en by, en flod eller et vandløb og kulturarvsgenstande
Prag
Kendt for Historisk, Slot og Romantisk
Gamle slotte, smukke broer og hundredvis af kirkespir er noget af det, der karakteriserer hovedstaden i Tjekkiet, og byen er som taget ud af et eventyr.

Gode grunde til at tage afsted

 • Petřínhøjen
 • Letná Park
 • Královská Cesta
Prag som omfatter en by
Prag
Kendt for Historisk, Slot og Katedral
Romantiske Prag venter på dig! Glæd dig til at opleve historien, monumenterne, arkitekturen og meget mere!

Gode grunde til at tage afsted

 • Petřínhøjen
 • Letná Park
 • Královská Cesta
Brno og byder på en by
Brno
Kendt for Historisk, Slot og Katedral
Ud over kunstgallerier, seværdigheder fra middelalderen og livlige barer er den store tjekkiske by, Brno, også kendt for at være porten til Sydmährens kuperede landskab.

Gode grunde til at tage afsted

 • Spilberk Slot
 • Villa Tugendhat
 • Skt. Peter og Skt. Pauls Katedral
Ceske Budejovice og byder på en bro og en by
Ceske Budejovice
Kendt for Historisk, Øl og Festival
Når du rejser til České Budějovice, befinder du dig i den største by i Sydbøhmen, som er hjemsted for den originale Budweiser-øl, er kendt for sine ølhaller, sin middelalderarkitektur og sine museer.

Gode grunde til at tage afsted

 • Kameralni Budova Se Solnici
 • Piarist Square
Znojmo
Znojmo
Kendt for Monument, Historisk og Katedral
Oplev trendy Znojmo, som byder på monumenter, historie, en katedral og meget mere!
Tabor
Tabor
Kendt for Historisk, Monument og Kirke
Planlæg en ferie i Tabor, og glæd dig til at opleve historien, monumenterne og kirkerne.

Tjekkiet

Vælg to eller flere komponenter, og spar penge på din rejse: