Brno

Rejseguide
Brno og byder på en by
Ud over kunstgallerier, seværdigheder fra middelalderen og livlige barer er den store tjekkiske by, Brno, også kendt for at være porten til Sydmährens kuperede landskab.

Tag på en rejse til Brno, og oplev den afslappede charme, der kendetegner Mähren. Uanset om du rejser til Brno på en længerevarende storbyferie eller et weekendophold, får du nemt tiden til at gå med at udforske byens arkitektonisk imponerende monumenter, stemningsfyldte barer, gallerier, smukke parker og museer. Brno blev grundlagt som en højborg i 1000-tallet og er i dag Tjekkiets andenstørste by og hovedstaden i regionen Mähren.

Her kan du beundre de arkitektoniske mesterværker i Brnos gamle bydel, der er centreret omkring pladsen Náměstí Svobody, bl.a. Skt. Peters og Skt. Paulus' Katedral fra 1300-tallet og Det Gamle Rådhus. Du kan se mumificerede lig i kapuchinerklosterets skumle krypt. Du kan også se de uhyggelige samlinger af knogler fra pest- og krigsofre i benhuset under Skt. Jakobs Kirke.

Mød de lokale ved de farverige madboder på Zelný trh (Kålmarkedet). Se Parnassus-springvandet, som symboliserer de gamle riger i Babylon, Grækenland og Persien. Tag på en guidet rundtur i de underjordiske tunneller, der gennem historien er blevet brugt som gemmesteder, lagerrum og torturkamre.

Bliv klogere på lokalhistorien på det fremragende Mähren Museum (Moravské zemské muzeum). Nyd udstillingerne på Moravská galerie v Brně (Mährengalleriet i Brno) og Dům umění města Brna (Kunsthuset i Brno). Uden for byens centrum finder du Mendel Museum ved Masaryk Universitet, Museum for Romakultur (Muzeum romské kultury) og Brno Tekniske Museum (Technické muzeum v Brně). Gå eller tag en sporvogn til Špilberk Slot, der ligger på en bakketop, og funkisvillaen Villa Tugendhat.

Hvis solen skinner, kan det anbefales at besøge Brnos parker og haver. Slap af på de store plæner i Park Lužánky, se og duft de botaniske udstillinger i Botanicka Zahrada, og se de eksotiske dyr i Zoo Brno. Sejl en tur på de underjordiske floder til de gigantiske klippehuler ved Macocha-kløften (Propast Macocha). Der er også mulighed for at se motorløb og prøve en tur i en gokart på Brno Circuit.

Nyd nattelivet på den gamle bydels mange barer og restauranter, hvoraf flere har udendørs terrasser med udsigt over fornemme pladser. Prøv den lokale øl Starobrno og de lokalt producerede vine fra vingårdene i Sydmähren. Oplev ballet, opera og filharmoniske koncerter i Mahen-teatret og Reduta-teatret.

Brno ligger ca. 3 timers togrejse fra Prag. Det er let at komme rundt til de største seværdigheder til fods eller med bus og sporvogn. Oplev charmen ved Tjekkiet uden den trængsel, der præger Prag.

Hvor kan jeg overnatte i Brno

Cosmopolitan Bobycentrum – Czech Leading Hotels
Cosmopolitan Bobycentrum – Czech Leading Hotels
4 out of 5
Sportovni 2a, Brno, 602 00
Prisen er 424, kr pr. nat fra 15. feb. til 16. feb.
424, kr
pr. nat
15. feb. – 16. feb.
Overnat på dette hotel med spa i Brno, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og spa med fuld service. Vores gæster fremhæver især morgenmaden ...
4,2/5 Very Good! (345 anmeldelser)
Bliv væk. Dårlig service.
"Absolut ikke et hotel til 4*. Generelt er det meget slidt og trænger til renovering. Badeværelset fungerer men loftet hænger flere steder ned og truer med at falde ned. Vandhane mangler afdækning og bruser sprøjter vand ud alle andre steder end hvor den skal. Aircon virker ikke."

Anmeldelse fra 6. aug. 2022

Cosmopolitan Bobycentrum – Czech Leading Hotels
Barceló Brno Palace
Barceló Brno Palace
5 out of 5
CL Šilingrovo námestí 2/265, Brno, 602 00
Prisen er 830, kr pr. nat fra 26. feb. til 27. feb.
830, kr
pr. nat
26. feb. – 27. feb.
Overnat på dette hotel med luksusfaciliteter i Brno, som har 5 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, 2 restauranter og morgenmad. Vores gæster fremhæver især de ...
4,7/5 Exceptional! (923 anmeldelser)
"Eller var rigtig god til at hjælpe hvis man har brug for en taxa og hjælp til tur meget hjælpsom personale ,morgenmaden Perfekt der var så meget at vælge imellem"

Anmeldelse fra 28. aug. 2022

Barceló Brno Palace
Grandhotel Brno
Grandhotel Brno
4 out of 5
Benešova 605, Brno, 602 00
Prisen er 634, kr pr. nat fra 12. feb. til 13. feb.
634, kr
pr. nat
12. feb. – 13. feb.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Brno, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og roomservice. Vores gæster fremhæver især ...
4,1/5 Very Good! (601 anmeldelser)
Super service and central location
"Very serviceminded and friendly staff. Nice clean room. I booked a superior room which where all up to standard. Wi-fi connection worked fine."

Anmeldelse fra 28. okt. 2014

Grandhotel Brno
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Internesto Brno Špilberk
Internesto Brno Špilberk
3 out of 5
Veverí 17, Brno, South Moravia, 60200
Overnat i denne lejlighed med 3 stjerner i Brno. Nyd godt af gratis Wi-Fi, selvstændig parkering og et forretningscenter. Vores gæster fremhæver især det hjælpsomme ...
3,9/5 Good! (8 anmeldelser)
"Zustand und Ausblick weltklasse. Jedoch ist die Dusche sehr schwach. Der Wasserdruck ist so sparsam eingestellt, dass sogar in Thailand jeglicher Standard höher ist. Das ist leider traurig. Sonst Top!!!"

Anmeldelse fra 4. okt. 2019

Internesto Brno Špilberk
Apartments Zelny Trh I
Apartments Zelny Trh I
3 out of 5
Zelný trh 1, Brno, 602 00
Overnat i denne lejlighed med 3 stjerner i Brno. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og et fladskærms-tv. De populære seværdigheder Cabbage Market og Zelný Trh ...
4,5/5 Wonderful! (4 anmeldelser)
Não muito confortável
"Muito bem situado. Para quem fica mais de 3 noite não é muito confortável porque não tem onde arrumar as roupas e malas. Para se fazer limpeza tem que se contactar e fazer o pedido, não tem mesas de cabeceira a disposiçãoa a mudança de ropa de cama e só possível depois da terceira noite e só pedido ..."

Anmeldelse fra 17. okt. 2021

Apartments Zelny Trh I
Luxury Apartments Zelny Trh 4
Luxury Apartments Zelny Trh 4
3 out of 5
10 Zelný trh, Brno, 602 00
Overnat i denne lejlighed med 3 stjerner i Brno. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og et tv. De populære seværdigheder Moravian Museum og Biskupský Yard Museum ...
4/5 Very Good! (3 anmeldelser)
"Great location. Spacious. Quiet."

Anmeldelse fra 2. feb. 2023

Luxury Apartments Zelny Trh 4
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge