Brno

Rejseguide
Brno som viser en solnedgang og en by
Ud over kunstgallerier, seværdigheder fra middelalderen og livlige barer er den store tjekkiske by, Brno, også kendt for at være porten til Sydmährens kuperede landskab.

Tag på en rejse til Brno, og oplev den afslappede charme, der kendetegner Mähren. Uanset om du rejser til Brno på en længerevarende storbyferie eller et weekendophold, får du nemt tiden til at gå med at udforske byens arkitektonisk imponerende monumenter, stemningsfyldte barer, gallerier, smukke parker og museer. Brno blev grundlagt som en højborg i 1000-tallet og er i dag Tjekkiets andenstørste by og hovedstaden i regionen Mähren.

Her kan du beundre de arkitektoniske mesterværker i Brnos gamle bydel, der er centreret omkring pladsen Náměstí Svobody, bl.a. Skt. Peters og Skt. Paulus' Katedral fra 1300-tallet og Det Gamle Rådhus. Du kan se mumificerede lig i kapuchinerklosterets skumle krypt. Du kan også se de uhyggelige samlinger af knogler fra pest- og krigsofre i benhuset under Skt. Jakobs Kirke.

Mød de lokale ved de farverige madboder på Zelný trh (Kålmarkedet). Se Parnassus-springvandet, som symboliserer de gamle riger i Babylon, Grækenland og Persien. Tag på en guidet rundtur i de underjordiske tunneller, der gennem historien er blevet brugt som gemmesteder, lagerrum og torturkamre.

Bliv klogere på lokalhistorien på det fremragende Mähren Museum (Moravské zemské muzeum). Nyd udstillingerne på Moravská galerie v Brně (Mährengalleriet i Brno) og Dům umění města Brna (Kunsthuset i Brno). Uden for byens centrum finder du Mendel Museum ved Masaryk Universitet, Museum for Romakultur (Muzeum romské kultury) og Brno Tekniske Museum (Technické muzeum v Brně). Gå eller tag en sporvogn til Špilberk Slot, der ligger på en bakketop, og funkisvillaen Villa Tugendhat.

Hvis solen skinner, kan det anbefales at besøge Brnos parker og haver. Slap af på de store plæner i Park Lužánky, se og duft de botaniske udstillinger i Botanicka Zahrada, og se de eksotiske dyr i Zoo Brno. Sejl en tur på de underjordiske floder til de gigantiske klippehuler ved Macocha-kløften (Propast Macocha). Der er også mulighed for at se motorløb og prøve en tur i en gokart på Brno Circuit.

Nyd nattelivet på den gamle bydels mange barer og restauranter, hvoraf flere har udendørs terrasser med udsigt over fornemme pladser. Prøv den lokale øl Starobrno og de lokalt producerede vine fra vingårdene i Sydmähren. Oplev ballet, opera og filharmoniske koncerter i Mahen-teatret og Reduta-teatret.

Brno ligger ca. 3 timers togrejse fra Prag. Det er let at komme rundt til de største seværdigheder til fods eller med bus og sporvogn. Oplev charmen ved Tjekkiet uden den trængsel, der præger Prag.

Hvor kan jeg overnatte i Brno

Brno

Brno-střed

Hvis du tilbringer noget tid i Brno-střed, er Det Nye Rådhus og Skt. Peter og Skt. Pauls Katedral (Katedrala sv Petra a Pavla) et par populære seværdigheder, der er værd at besøge.

Brno-střed
Default Image

Brno-Líšeň

Brno-Líšeň byder muligvis ikke på mange store seværdigheder, men du kan besøge Villa Tugendhat og Stará radnice Turistkontor, der begge ligger i nærheden.

Brno-Líšeň
Cosmopolitan Bobycentrum – Czech Leading Hotels
Cosmopolitan Bobycentrum – Czech Leading Hotels