Tjekkiet har muligvis indført rejserestriktioner på grund af COVID-19.

BrnoTjekkiet

Ud over kunstgallerier, seværdigheder fra middelalderen og livlige barer er den store tjekkiske by, Brno, også kendt for at være porten til Sydmährens kuperede landskab.

Tag på en rejse til Brno, og oplev den afslappede charme, der kendetegner Mähren. Uanset om du rejser til Brno på en længerevarende storbyferie eller et weekendophold, får du nemt tiden til at gå med at udforske byens arkitektonisk imponerende monumenter, stemningsfyldte barer, gallerier, smukke parker og museer. Brno blev grundlagt som en højborg i 1000-tallet og er i dag Tjekkiets andenstørste by og hovedstaden i regionen Mähren.

Her kan du beundre de arkitektoniske mesterværker i Brnos gamle bydel, der er centreret omkring pladsen Náměstí Svobody, bl.a. Skt. Peters og Skt. Paulus' Katedral fra 1300-tallet og Det Gamle Rådhus. Du kan se mumificerede lig i kapuchinerklosterets skumle krypt. Du kan også se de uhyggelige samlinger af knogler fra pest- og krigsofre i benhuset under Skt. Jakobs Kirke.

Mød de lokale ved de farverige madboder på Zelný trh (Kålmarkedet). Se Parnassus-springvandet, som symboliserer de gamle riger i Babylon, Grækenland og Persien. Tag på en guidet rundtur i de underjordiske tunneller, der gennem historien er blevet brugt som gemmesteder, lagerrum og torturkamre.

Bliv klogere på lokalhistorien på det fremragende Mähren Museum (Moravské zemské muzeum). Nyd udstillingerne på Moravská galerie v Brně (Mährengalleriet i Brno) og Dům umění města Brna (Kunsthuset i Brno). Uden for byens centrum finder du Mendel Museum ved Masaryk Universitet, Museum for Romakultur (Muzeum romské kultury) og Brno Tekniske Museum (Technické muzeum v Brně). Gå eller tag en sporvogn til Špilberk Slot, der ligger på en bakketop, og funkisvillaen Villa Tugendhat.

Hvis solen skinner, kan det anbefales at besøge Brnos parker og haver. Slap af på de store plæner i Park Lužánky, se og duft de botaniske udstillinger i Botanicka Zahrada, og se de eksotiske dyr i Zoo Brno. Sejl en tur på de underjordiske floder til de gigantiske klippehuler ved Macocha-kløften (Propast Macocha). Der er også mulighed for at se motorløb og prøve en tur i en gokart på Brno Circuit.

Nyd nattelivet på den gamle bydels mange barer og restauranter, hvoraf flere har udendørs terrasser med udsigt over fornemme pladser. Prøv den lokale øl Starobrno og de lokalt producerede vine fra vingårdene i Sydmähren. Oplev ballet, opera og filharmoniske koncerter i Mahen-teatret og Reduta-teatret.

Brno ligger ca. 3 timers togrejse fra Prag. Det er let at komme rundt til de største seværdigheder til fods eller med bus og sporvogn. Oplev charmen ved Tjekkiet uden den trængsel, der præger Prag.

Her kan du overnatte i Brno

Brno

Brno-střed

Hvis du tilbringer noget tid i Brno-střed, er Spilberk Slot og Brno Nationalteater et par populære seværdigheder, der er værd at besøge.

Brno-střed

Mest populære hoteller i Brno

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Barceló Brno Palace
Barceló Brno Palace
5 out of 5
CL Šilingrovo námestí 2/265, Brno
Gratis afbestillingBook nu, og betal under opholdet
Prisen er DKK 642 pr. nat

Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Brno-střed, kun 5 minutters gang fra Det Nye Rådhus, Skt. Peter og Skt. Pauls Katedral (Katedrala sv Petra a Pavla) ...

4.6/5Exceptional! (758 anmeldelser)
Excellent

"Excellent hotel! Room was spacious, stylish and very comfortable. Super friendly staff and great atmosphere. Just a few steps from the main square of the town. Would definitely stay here again!"…"

Anmeldelse fra 4. sep. 2019

Barceló Brno Palace
Hotel Continental
Hotel Continental
4 out of 5
Kounicova 6, Brno
Prisen er DKK 602 pr. nat

Dette hotel ligger i Brno-střed, kun 10 minutters gang fra Masaryk Universitet, Lužánky-parken og Møntmesterens Kælder. Derudover ligger Brno Nationalteater ...

4.1/5Very Good! (117 anmeldelser)

"gefallen: Platz, Arbeitsmöglichkeiten, Kicht, freundliches Personal, Frühstück, Garage..."…"

Anmeldelse fra 20. jul. 2020

Hotel Continental
Grandhotel Brno
Grandhotel Brno
4 out of 5
Benesova 18-20, Brno
Prisen er DKK 353 pr. nat

Dette hotel ligger i Brno-střed, kun 10 minutters gang fra Zelný Trh Underjordisk Labyrint, Brno Nationalteater og Stará radnice Turistkontor. Derudover ligger ...

4.1/5Very Good! (553 anmeldelser)
Super service and central location

"Very serviceminded and friendly staff. Nice clean room. I booked a superior room which where all up to standard. Wi-fi connection worked fine."…"

Anmeldelse fra 28. okt. 2014

Grandhotel Brno

Populære steder at besøge i Brno

Spilberk Slot
Billede af Spilberk Slot

Spilberk Slot

Kig indenfor i kasematterne og de uhyggelige fangekældre, se kunstudstillingerne, og nyd panoramaudsigten over Brnos gamle bydel på Špilberk Slot fra 1200-tallet, der ligger på en bakketop.

Villa Tugendhat
Billede af Villa Tugendhat

Villa Tugendhat

Tag på en guidet rundtur i funkismesterværket, Villa Tugendhat, der er optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv og tidligere var hjem for rige tjekkiske industridrivende familier.

Brno Nationalteater
Billede af Brno Nationalteater

Brno Nationalteater

Nyd forestillinger i Brno Nationalteater, som er et teater med rig historie i Morava. Dette kulturrige område er vellidt for sine museer og sin katedral.

Skt. Peter og Skt. Pauls Katedral
Billede af Skt. Peter og Skt. Pauls Katedral

Skt. Peter og Skt. Pauls Katedral

Et af Brnos ikoniske seværdigheder er denne gotiske katedral fra det 18. århundrede, som er et af de vigtigste religiøse vartegn i byen, og som står stolt over Brnos skyline. 

Stará radnice Turistkontor
Billede af Stará radnice Turistkontor

Stará radnice Turistkontor

Lær mere om historien i Morava, når du tager et smut forbi Stará radnice Turistkontor. Dette kulturrige område er vellidt for sine museer og sine festivaler, som alt sammen er noget, du kan opleve på din rejse.

Náměstí Svobody
Billede af Náměstí Svobody

Náměstí Svobody

Beundr mennesker, som kommer og går på dette centrale torv, og tag billeder af monumenter og de historiske og moderne, omkringliggende bygninger. 

Byer i nærheden af Brno