Cesky KrumlovTjekkiet

En rejse til Český Krumlov ved Vltava-floden, der er som taget ud af eventyrbøgerne, byder på maleriske gader omkranset af middelaldermonumenter og stemningsfyldte barer.

Byen ligger ved foden af et pragtfuldt slot og vækker minder om Tjekkiets storhedstid i middelalderen og renæssancen. Uanset om du rejser til Český Krumlov på et weekendophold eller en længerevarende ferie, må du ikke gå glip af en gåtur i den historiske bydel, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Her kan du nyde den romantiske charme ved århundredgamle kirker, fodgængerbroer, haver og den smukt slyngede Vltava-flod.

I hjertet af Český Krumlov, ved en bugtning i floden, ligger den charmerende gamle bydel, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Den er centreret omkring Náměstí Svornosti, en brostensbelagt plads omkranset af fornemme gamle herskabshuse. Følg de smalle, labyrintiske gader rundt til byens vartegn, som omfatter Skt. Vitus' Kirke og Jakoubek-huset. Dyk ned i århundredernes lokalhistorie på Moldavitmuseet (Muzeum Vltavínů), Torturmuseet (Muzeum tortury) og Český Krumlov Regionale Museum (Regionální muzeum v Českém Krumlově). På Egon Schiele Art Centrum kan du se kunstværker af wienerkunstneren Egon Schiele.

I den gamle bydel underholder gadekunstnere på stort set hvert gadehjørne, caféerne har fortovsservering, og de hyggelige barer tilbyder smagsprøver på de lokale øl. Ved floden er der mulighed for at sejle i kajak, båd eller bilring med udsigt til byens smukke huse.

Gå en tur over en af fodgængerbroerne i den gamle bydels nordlige ende, hvor du finder Český Krumlov Slot, som stammer fra 1200-tallet. Besøg de smukke sale, gå en tur i den oprindelige barokhave, og se voldgraven, hvor der har været holdt bjørne siden 1700-tallet. Gå en tur langs den flotte gade Latrán, og besøg dukkeudstillingen på Marionetmuseet (Marionette Museum). Tag på en guidet rundtur på Eggenberg-bryggeriet.

Over for den gamle bydel på den anden side af floden ligger Městský Park, som er et godt sted at slappe af på en solskinsdag. I nærheden af parken kan du se Museum Fotoatelier Seidel og Skt. Vitus' Kirke.

Besøg byen under en af de mange festivaler, for eksempel barokfestivalen i september. Du kan også se genopførelser af begivenheder fra middelalderen ved fejringen af den fembladede rose i juni. Oplev kammermusik, opera og filharmoniske koncerter ved den internationale musikfestival i juli.

Český Krumlov ligger i Sydbøhmen i Tjekkiet og kan nås på en 4-timers togrejse fra Prag. Český Krumlov ligner en miniatureudgave af hovedstaden. Klimaet er mildt om sommeren, og byen tager sig malerisk ud om vinteren, når den er dækket af sne.

Mest populære hoteller i Cesky Krumlov

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Vltavská pohádka
Vltavská pohádka
3.5 out of 5
Rybarska 23, Cesky Krumlov
Prisen er DKK 440 pr. nat

Dette hotel med golffaciliteter ligger i hjertet af Cesky Krumlov, kun 10 minutters gang fra Bohemia og Cesky Krumlov Slot. Derudover ligger Fotoatelier Seidel-museet ...

4.4/5Excellent! (87 anmeldelser)

"Super god service af engelsktalende personale."…"

Anmeldelse fra 20. jul. 2019

Vltavská pohádka
Hotel Ruze
Hotel Ruze
5 out of 5
Horni 154, Cesky Krumlov
Prisen er DKK 446 pr. nat

Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i hjertet af Cesky Krumlov, kun 10 minutters gang fra Regional Museum og Cesky Krumlov Slot. Derudover ligger Skt. Vitus' ...

4/5Very Good! (215 anmeldelser)

"立地条件も良く、とても快適なサービスを受けられて最高の旅の思い出になりました!"…"

Anmeldelse fra 7. jan. 2020

Hotel Ruze
Hotel Grand
Hotel Grand
4 out of 5
Namesti Svornosti 3, Cesky Krumlov
Gratis afbestillingBook nu, og betal under opholdet
Prisen er DKK 665 pr. nat

Dette hotel ligger i hjertet af Cesky Krumlov, kun 10 minutters gang fra Bohemia og Cesky Krumlov Slot. Derudover ligger Skt. Vitus' Kirke og Jakoubek House ...

4.4/5Excellent! (495 anmeldelser)
立地よかった

"立地よかった。入り口はわかりにくいが、広場から左側の脇道を進んでいくとエントランスがあった。部屋の広さ、水圧などはすべてよかった。"…"

Anmeldelse fra 16. mar. 2020

Hotel Grand

Populære steder at besøge i Cesky Krumlov

Cesky Krumlov Slot
Billede af Cesky Krumlov Slot

Cesky Krumlov Slot

Gå på opdagelse i det smukke haveanlæg, paladserne, salonerne og teatret på Český Krumlov Slot fra renæssancen, som knejser over Český Krumlovs historiske bydel.

Skt. Vitus' Kirke
Billede af Skt. Vitus' Kirke

Skt. Vitus' Kirke

Nyd fusionen af de forskellige stilarter og de smukke freskoer og skulpturer i Skt. Vitus' Kirke fra 1300-tallet, som ligger ud til byens centrale plads.

Church of St Jošt
Billede af Church of St Jošt

Church of St Jošt

Lær mere om historien i Cesky Krumlov, når du alligevel kigger forbi Church of St Jošt. Området er berømt for sin flodbred, som du kan kigge forbi på din rejse.

De mest populære oplevelser i Cesky Krumlov

Rundvisning på Prags Borg
Billede af Rundvisning på Prags Borg

Rundvisning på Prags Borg

DKK 84
pr. voksen
Anbefales af 84% af rejsende
Heldagssightseeingudflugt med sejltur og frokost
Billede af Heldagssightseeingudflugt med sejltur og frokost

Heldagssightseeingudflugt med sejltur og frokost

DKK 466
pr. voksen
Anbefales af 74% af rejsende
Folkloreforestilling og middag med ubegrænsede drikkevarer
Billede af Folkloreforestilling og middag med ubegrænsede drikkevarer

Folkloreforestilling og middag med ubegrænsede drikkevarer

DKK 388
pr. voksen
Anbefales af 80% af rejsende
Byrundvisning i Prag med frokost, alt inklusive
Billede af Byrundvisning i Prag med frokost, alt inklusive

Byrundvisning i Prag med frokost, alt inklusive

DKK 447
pr. voksen
Anbefales af 86% af rejsende
Hard Rock Cafe Prag Spisning med prioriteret siddepladser
Billede af Hard Rock Cafe Prag Spisning med prioriteret siddepladser

Hard Rock Cafe Prag Spisning med prioriteret siddepladser

DKK 154
pr. voksen
Anbefales af 86% af rejsende
Prag City Pass
Billede af Prag City Pass

Prag City Pass

DKK 432
pr. voksen

Byer i nærheden af Cesky Krumlov