COVID-19: Rejsekravene ændrer sig hurtigt, heriblandt reglerne for COVID-19-test før afrejse og karantæne ved ankomst.

Stare MestoPrag

Denne gamle bydel i Prag, som udgør byens geografiske og historiske hjerte, er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og byder på brostensbelagte gader med barokke kirker, palæer og andre bygningsværker. 

Prags gamle bydel Staré Město er en sand historiebog fyldt med historiske kirker, monumenter og seværdigheder, der nok skal få kameraet frem hos de fleste besøgende. Spis middag under åben himmel på de farverige pladser, gå en tur i de stemningsfulde gader, og se nogle af byens mest ikoniske seværdigheder, herunder det berømte Astronomiske Ur.

Historien om Staré Město kan spores tilbage til det 9. århundrede, hvor handelsmændene, som rejste langs Vltava-floden, mødtes på denne strategiske beliggenhed. Efterhånden begyndte nogle af handelsmændene at slå sig ned her, og en by blomstrede op ved bredden af floden. Torvet i den gamle bydel, Staroměstské Plads, udgjorde midtpunktet i den gamle by og har stadig bevaret en del af sin gamle atmosfære. Her kan du blandt andet se Prags fascinerende gamle rådhus, hvor folk samles for at se Det Astronomiske Ur fra middelalderen, da mekanikken hver time udfører et lille optog på 45 sekunder.

Ved siden af rådhuset ligger Matky Boží před Týnem Kirke, hvis iøjnefaldende gotiske spir skiller sig ud i Prags bybillede. I december danner pladsen rammen om et charmerende julemarked. Hvis du har tid, kan du lægge vejen forbi og nyde den fortryllende julestemning. Bestil en øl på en af de omkringliggende barer eller restauranter, og betragt de optrædende på gaden, som forsøger at fange de forbipasserendes opmærksomhed.

Udforsk de snoede gader, som løber fra torvet til endnu flere fascinerende historiske bygningsværker. Du kan for eksempel få en rundvisning i Prags Byhus i jugendstil og udforske de imponerende kunstsamlinger på Nationalgalleriet, som spænder fra det 13. til det 16. århundrede i Sv. Anežky České Kloster.

Gå heller ikke glip af Det Jødiske Museum. Dette spændende museum er fordelt på seks forskellige områder, herunder flere synagoger, en festsal og Den Jødiske Kirkegård. Her fortælles om den systematiske undertrykkelse af Prags jødiske befolkning gennem århundreder.

Staré Město ligger på østbredden af Vltava-floden. Du kan komme frem til området til fods via Karlsbroen eller tage metroen til Staroměstská Station.


Populære steder at besøge i Stare Mesto

De mest populære oplevelser i Stare Mesto


Mest populære hoteller i Stare Mesto

Iron Gate Hotel and Suites
Iron Gate Hotel and Suites
5 out of 5
Michalska 19, Prag
Prisen er DKK 424 pr. nat fra 8. mar. til 9. mar.

Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta og Det Astronomiske Ur i Prag. Derudover ligger Den Gamle Rådhusplads og ...

4.5/5Wonderful! (982 anmeldelser)

"Fantasy value for money, excellent suite with a lot of facilities"…"

Anmeldelse fra 31. aug. 2020

Iron Gate Hotel and Suites
Hotel U Prince
Hotel U Prince
5 out of 5
Staromestske namesti 460/29, Prag
Prisen er DKK 446 pr. nat fra 27. feb. til 28. feb.

Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta, Det Astronomiske Ur i Prag og Den Gamle Rådhusplads. Derudover ligger Týnkirken ...

4.4/5Wonderful! (295 anmeldelser)

"Super hyggeligt og meget traditionelt hotel midt i Prag. Familie venligt og super god tagterrasse."…"

Anmeldelse fra 14. aug. 2020

Hotel U Prince
Cloister Inn
Cloister Inn
3.5 out of 5
Konviktska 14, Prag
Gratis afbestillingBook nu, og betal under opholdet
Prisen er DKK 231 pr. nat fra 28. feb. til 1. mar.

Dette hotel ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Sv. Jilji Kirke, Det Astronomiske Ur i Prag og Karlsbroen. Derudover ligger Den Gamle Rådhusplads og Brotårnet ...

4.4/5Excellent! (965 anmeldelser)

"God beliggenhed og flinke personaler. God morgenmad. Larmende gade pga vejarbejde og restauranter da vi havde værelse til gaden."…"

Anmeldelse fra 14. aug. 2020

Cloister Inn
Betlem Club Hotel
Betlem Club Hotel
3 out of 5
Betlemske namesti 9/257, Prag
Prisen er DKK 354 pr. nat fra 5. mar. til 6. mar.

Dette hotel ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Sv. Jilji Kirke og Brotårnet i den gamle bydel. Derudover ligger Det Astronomiske Ur i Prag og Den Gamle ...

4.2/5Very Good! (984 anmeldelser)
Hyggeligt centralt placeret hotel

"Centralt placeret hotel, blot 5 min. fra Karlsbroen og 5 min. fra det ikoniske tårn. Super fin morgenmad i den hyggelige kælder, venligt og hjælpsomt personale og god indrettede værelser. Kan helt klart anbefales"…"

Anmeldelse fra 8. okt. 2019

Betlem Club Hotel
Hotel King George
Hotel King George
3 out of 5
Liliová 10, Prag
Prisen er DKK 462 pr. nat fra 29. mar. til 30. mar.

Dette hotel ligger i Prag 1, kun få skridt fra Královská Cesta og Brotårnet i den gamle bydel. Derudover ligger Det Astronomiske Ur i Prag og Karlsbroen 10 minutter ...

3.6/5Good! (313 anmeldelser)

"Hotellet ligger meget centralt, lige ved Karlsbroen. Ikke meget gadelarm. Dejligt værelse med køleskab. Ok morgenmad.Jeg vil booke samme hotel, hvis turen igen går til Prag."…"

Anmeldelse fra 23. sep. 2019

Hotel King George
Hotel Černý Slon
Hotel Černý Slon
4 out of 5
Týnská 1, Praha 1, Prag
Prisen er DKK 305 pr. nat fra 27. feb. til 28. feb.

Dette hotel ligger i Prag 1, kun få skridt fra Stenklokketårnet, Det Astronomiske Ur i Prag og Den Gamle Rådhusplads. Derudover ligger Týnkirken og Stænderteatret ...

4.3/5Excellent! (570 anmeldelser)
Fint til familieophold

"Rigtig fin beliggenhed, værelse fint til 3 personer"…"

Anmeldelse fra 18. okt. 2019

Hotel Černý Slon
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Andre kvarterer i PragStare Mesto

Vælg to eller flere komponenter, og spar penge på din rejse: