Rejseguide COVID-19

Ressourcer, som hjælper dig med at rejse smart og sikkert

Uanset om du skal ud at rejse eller bare undersøger mulighederne for kommende rejser, er der en række ting, du bør overveje, før du tager af sted. Ligesom dig, elsker vi at rejse, og vi kommer til at rejse igen. Når den tid kommer, står vi klar til at hjælpe dig med at rejse smart og sikkert, hele vejen.

Klar til at rejse? Tjek rejsevejledningerne i forbindelse med COVID-19 for din destination.

Tjek rejsevejledningerne i forbindelse med COVID-19

Få flere oplysninger om COVID-19-rejserestriktioner og sundhedsvejledninger. Læs mere

Ændring eller afbestilling af din reservation

Har du brug for at ændre eller afbestille dine rejseplaner? Vi står klar til at hjælpe. Læs mere

Hvad kan du forvente, når du overnatter?

Hoteller, ferieboliger og andre overnatningssteder skærper deres normale rengøringsprocedurer. Læs mere

Retningslinjer for rengøring af overnatningssteder

Få mere at vide om landes, foreningers og varemærkers retningslinjer for rengøring. Læs mere

Sådan fungerer tilgodehavender fra flyselskaber

Få svar på ofte stillede spørgsmål om at booke en flyrejse med et tilgodehavende. Læs mere

Rejs klogt

Brug denne tjekliste til at sikre, at du har husket det vigtigste. Læs mere

Fleksibilitet er vigtigt

Vi har gjort det nemmere for dig at finde rejsemuligheder med gratis afbestilling og uden ændringsgebyrer. Læs mere

Hvad kan du forvente, når du henter din udlejningsbil?

Mange biludlejningsfirmaer har introduceret skærpet rengøring af køretøjer efter hver udlejning. Læs mere

Hvad kan du forvente i lufthavnen?

Lufthavne verden over indfører nye tiltag og procedurer. Læs mere

Hvad dækker din forsikring?

Se, hvordan en ferieforsikring eller rejseforsikring kan hjælpe dig. Læs mere

Rejs sikkert

Vi har samlet en række rejsevejledninger for at hjælpe dig til at træffe velorienterede valg, når du rejser. Læs mere

Følg din refusion

På grund af de mange afbestillinger, er nogle refusioner blevet forsinket. Læs mere

Hvad kan du forvente af din oplevelse?

Find ud af, hvilke sundheds- og sikkerhedsforanstaltninger du kan forvente i forbindelse med events, oplevelser eller seværdigheder. Læs mere

Hvad kan du forvente på din flyrejse?

Flyselskaberne skærper deres procedurer om bord, fra grundig rengøring til temperaturmåling. Læs mere

Ofte stillede spørgsmål

Jeg har booket en rejse. Kan jeg ændre eller afbestille den på grund af COVID-19?

Ja. Det bedste sted at begynde er din online rejseplan. Sørg for at undersøge, hvilken afbestillingspolitik der gælder for din reservation. Mange reservationer giver dig allerede mulighed for enten gratis at afbestille eller foretage ændringer uden gebyrer. Du skal bare logge på din konto og tjekke din rejseplan. Hvis du ikke har en konto, kan du bruge det rejseplansnummer eller bekræftelsesnummer, der blev sendt til dig via e-mail, da du oprindeligt bookede rejsen. Hvis du har booket en pakkerejse, skal du afbestille overnatning og flyrejse hver for sig.

Hvordan ved jeg, om jeg er berettiget til en refusion?

Mange af vores rejsepartnere gennemgår og opdaterer fortsat deres politikker. På din online rejseplan kan du se, hvilken afbestillingspolitik der gælder for din reservation. Hvis rejsen ikke er berettiget til gratis afbestilling, kan du stadig afbestille, men det er standardafbestillingspolitikken, der vil gælde.

Er jeg stadig berettiget til en refusion, hvis jeg har booket en ikke-refunderbar billet?

Afbestillingspolitikkerne varierer fra flyselskab til flyselskab. Mange flyselskaber tilbyder tilgodehavender og fjerner afbestillings- og ændringsgebyrer for rejser, der er påvirket af COVID-19. Se din online rejseplan eller flyselskabets hjemmeside for at finde de seneste politikker, der vedrører din flyrejse.

Hvornår får jeg min refusion?

På grund af de mange afbestillinger kan der være forsinkelser i forhold til behandlingen af refusioner. Vi beklager ulejligheden og takker for din tålmodighed. Tidsrammen afhænger af reservationstypen:

  • Hoteller, anden overnatning, billeje og oplevelser: Der kan gå op til 48 timer, før du modtager din refusion. Hvis hotellet har opkrævet betalingen, bestemmer de, hvornår du modtager din refusion.
  • Flyrejser: De fleste refusioner udstedes inden for 12 uger. Nogle refusioner kan dog tage længere tid afhængigt af flyselskabet.
  • Pakkerejser: De enkelte elementer i din pakkerejse behandles hver for sig. Refusioner for overnatning eller billeje kan tage op til 48 timer at behandle. Eventuelle refusioner for flyrejser kan tage 12 uger eller mere at behandle.

Hvordan finder jeg de flyrejser, der har fleksible ændringspolitikker eller kan refunderes?

Mange flyselskaber tilbyder ikke gratis afbestilling, men en del tilbyder muligheden for at ombooke flyrejsen uden ændringsgebyr. Du skal bare betale forskellen mellem den oprindelige flyrejse og den nye flyrejse, du vælger. Når du søger efter flyrejser, kan du se filteret Ingen ændringsgebyrer øverst i dine søgeresultater samt på listen over filtre i venstre side.

Hvordan indløser jeg mit tilgodehavende fra flyselskabet?

For at indløse dit tilgodehavende skal du gå til siden med kuponer og tilgodehavender og klikke på Anvend tilgodehavende. Læs afsnittet Sådan fungerer tilgodehavender fra flyselskaber for at få flere oplysninger om tilgodehavender.

Hvad gør jeg, hvis jeg har booket en rejse og stadig gerne vil rejse?

Sørg for at finde ud af, hvilke regler der gælder for destinationen, inden du tager af sted. Hold også øje med opdateringer om de lufthavne, du kommer igennem på rejsen. Vi opfordrer dig også til at tjekke rejse- og sundhedsvejledninger i forbindelse med COVID-19.

Afsæt lidt ekstra tid til rejsen, sørg for, at du har egne værnemidler såsom mundbind og håndsprit med, og tag dine forholdsregler, for eksempel ved at vaske hænder grundigt og ofte.

Hvordan finder jeg oplysninger om rejserestriktioner for min destination?

Mange destinationer har indført rejserestriktioner på grund af COVID-19. Disse restriktioner kan ændre sig hurtigt og uden varsel. Brug vores COVID-19-rejserådgiver for at få mere at vide om, hvilke restriktioner der gælder for din destination. Sørg for at tjekke efter opdateringer ofte, efterhånden som din afrejsedato nærmer sig.

Hvad gør jeg, hvis jeg vil rejse på trods af COVID-19?

Vi anbefaler at følge myndighedernes retningslinjer for at begrænse spredningen af COVID-19. Hvorvidt du vælger at rejse, er din egen beslutning. I sidste ende er det op til dig at bestemme, hvad der er bedst for dig og din familie.

Hvordan kan jeg holde mig informeret om COVID-19?