Rejseguide COVID-19

Ressourcer til at hjælpe dig med at rejse klogt og sikkert

Klar til at rejse? Tjek COVID-19 rejsevejledninger for din destination. (Kun tilgængelig på engelsk).

Rejs sikkert

At rejse er altid forbundet med risiko, især nu i forbindelse med COVID-19. Vi har samlet en række rejsevejledninger fra sundhedsorganisationer verden over for at hjælpe dig til at træffe velorienterede valg og mindske risikoen, når du rejser.

Listen er ikke udtømmende, og der kan være særlige forholdsregler, du bør tage, afhængigt af din personlige helbredstilstand. Søg råd hos din læge, og hold dig opdateret via anerkendte kilder såsom de danske myndigheders samlede hjemmeside om coronavirus og Verdenssundhedsorganisationen WHO. Det er vigtigt, at du laver din egen research og selv tager stilling til, hvorvidt det er rigtigt for dig at rejse i øjeblikket.

Vask hænder ofte

Du har sikkert hørt det før, men det kan ikke gentages for ofte. Vask dine hænder jævnligt og grundigt i mindst 20 sekunder med sæbe og vand. Hvis vand og sæbe ikke er tilgængeligt, bør du bruge håndsprit, der indeholder mindst 60% alkohol. Undgå at røre øjne, næse og mund, hvis du ikke har rene hænder.

Anvend mundbind

Rengør dine hænder med alkoholbaseret håndsprit eller vand og sæbe, inden du tager mundbindet på. Sørg for, at mundbindet dækker næse og mund, og at der ikke er afstand mellem dit ansigt og mundbindet.

Undgå at røre mundbindet, mens du har det på. Hvis du bliver nødt til at røre ved det, skal du sørge for at rengøre dine hænder med alkoholbaseret håndsprit eller vand og sæbe bagefter.

Udvis god hoste- og nyseetikette

Hvis du ikke anvender mundbind, bør du hoste eller nyse i ærmet eller i et engangslommetørklæde, som du smider ud med det samme efter brug. Sørg for at rengøre dine hænder med alkoholbaseret håndsprit eller vand og sæbe, efter du har hostet eller nyst.

Hold fysisk afstand

Hold mindst to meters afstand mellem dig selv og andre omkring dig.

Undgå at rejse, hvis du ikke har det godt

Hvis du har feber, hoste, besværet vejrtrækning, ondt i halsen eller nylige forandringer i smags- eller lugtesansen, fraråder læger dig at rejse. Hvis du bliver syg på rejsen, skal du blive, hvor du er, og følge de lokale myndigheders råd.

Medbring ekstra forsyninger

Hvis du tager medicin, anbefaler læger at medbringe nok af den til hele rejsen, at opbevare medicinen i den oprindelige emballage med produktbeskrivelsen ubeskadiget og at medbringe recepten.

Overvej at medbringe din egen alkoholbaserede håndsprit med mindst 60% alkohol, og sørg for altid at have den lige ved hånden. Husk dog også, at lufthavne og flyselskaber kan have begrænsninger for, hvor meget væske, du må medbringe.

Medbring et mundbind eller andet til at dække ansigtet på offentlige steder. Overvej også at medbringe ekstra mundbind eller anden ansigtsbeskyttelse.

Medbring holdbare fødevarer og vandflasker på rejsen, hvis restauranter og butikker skulle vise sig at holde lukket. Igen skal du være opmærksom på, at der hos nogle flyselskaber kan være begrænsninger i forhold til mad og drikke i håndbagagen.

Bliv ved med at undersøge mulighederne

Der er meget at huske, mens du overvejer dine muligheder, men det rette tidspunkt at rejse på skal nok komme igen. Når du er klar, vil vi hellere end gerne hjælpe dig med at udforske nye destinationer.

Var disse oplysninger nyttige? Giv feedback