Rejseguide COVID-19

Ressourcer til at hjælpe dig med at rejse klogt og sikkert

Klar til at rejse? Tjek COVID-19 rejsevejledninger for din destination. (Kun tilgængelig på engelsk).

Hvad kan du forvente i lufthavnen?

Lufthavne verden over indfører nye tiltag og procedurer for at beskytte både dig og personalet i lufthavnen. På grund af antallet af nye sikkerhedsforanstaltninger anbefaler vi at ankomme til lufthavnen tidligere, end du normalt ville gøre.

Sørg for at finde ud af, hvilke regler der gælder for destinationen, inden du tager afsted. Hold også øje med opdateringer om de lufthavne, du kommer igennem på rejsen. Vi opfordrer dig også til at tjekke de seneste opdateringer fra de danske myndigheders samlede hjemmeside om coronavirus og Verdenssundhedsorganisationen WHO.

Fysisk afstand og begrænset kapacitet

Mange lufthavne har foretaget ændringer, så rejsende og personale kan undgå tæt kontakt. Der er blevet indført tiltag som kontaktløs indtjekning, kontaktløs aflevering af bagage og gulvmarkeringer om at holde afstand. I mange tilfælde er restauranter og butikker i lufthavnene stadig lukket, mens andre er åbne med tiltag om fysisk afstand og regler om begrænset kapacitet.

Desinfektion

Mange lufthavne har indført desinfektionsprotokoller og opstillet stationer med håndsprit. Du kan også overveje at medbringe dine egne desinficerende vådservietter, så du kan tørre sæder, borde og andre overflader af, som du kommer i kontakt med under rejsen.

Værnemidler

Du vil måske komme til at se lufthavnspersonale iført mundbind og handsker, især når det er svært at overholde de anbefalede tiltag om fysisk afstand. I nogle tilfælde er det også påkrævet at rejsende anvender mundbind og handsker. Vi anbefaler at medbringe mundbind og handsker i tilfælde af, at der er krav om det undervejs.

Forskudt boarding og udstigning

Mere fysisk afstand under boarding og udstigning betyder, at det kan tage længere tid at komme ombord på og af flyet. Vi anbefaler, at du går til gaten tidligere, end du normalt ville gøre, og at du afsætter ekstra tid af til transport under mellemlandinger og ved ankomsten til destinationen.

Temperaturmåling og yderligere undersøgelse

Nogle flyselskaber og myndigheder på destinationer kræver, at du får foretaget temperaturmåling eller yderligere undersøgelser, før du går om bord. Disse foranstaltninger skal sinke spredningen af COVID-19 og hjælpe i forhold til smittesporing af COVID-19. Vi anbefaler at afsætte ekstra tid, når du ankommer til lufthavnen for at sikre, at du er i stand til at overholde eventuelle nye krav, der er blevet indført.

Var disse oplysninger nyttige? Giv feedback