Thailand

Rejseguide
Naiharn Strand som omfatter udsigt over landskaber, svømning og en sandstrand

På en ferie i Thailand kan du kombinere en storbyferie med et weekendophold i naturen eller tage på en længerevarende rundrejse. Oplev ældgamle ruiner, moderne byer, skovklædte bjerge og uberørte strande. Her er virkelig tale om et land, der kan begejstre såvel natur- som kulturelskere. 

Thailands forførende tropiske landskaber byder på alt fra kalkstensklipper, der er som skabt til en klatretur, øer med palmetræer, hvor du kan snorkle i det krystalklare vand, knejsende bjerge med spændende landsbyer og frodig jungle, der tigger om at blive udforsket på en mindeværdig vandretur. Derudover byder landet på en fascinerende blanding af templer, paladser og fremmedartet dyreliv.

Bangkok er tit første stop under en tur til Thailand, da det er her, landets største internationale lufthavn ligger. Du kan sagtens tilbringe et par dage her med at udforske det berusende miks af ældgamle traditioner og moderne indflydelser. I den gamle bydel ligger Det Store Palads, hvor du kan se den berømte statue Emerald Buddha. Ikke langt derfra finder du Wat Pho, der er kendt for en 46 meter lang statue af den liggende Buddha. På Wang Lang Market kan du smage lækker mad fra gadekøkkener, mens du kan bruge penge på lidt af hvert på weekendmarkedet Chatuchak. Er du mere til en moderne shoppingoplevelse, byder kvarteret Siam på et fashionabelt udvalg af kæmpe indkøbscentre, smarte modebutikker og restauranter. Når aftenen falder på, er det pubberne, natklubberne og barerne i kvarteret Silom, der danner rammen om nattelivet.

Hvis du har tid til at udforske nogle af Thailands andre storbyer, skal du overveje at besøge tempelruinerne i Ayutthaya og de elegante paladser og parker i Nonthaburi.

Der er naturligvis også mange, der kommer til Thailand på grund af de skønne strande med lunt, krystalklart vand. Railay Strand er et godt sted at svømme, snorkle og klatre i klipper. Du finder ikke et mere idyllisk sted at slikke sol end i de halvmåneformede bugter på øerne i øgruppen Ko Phi Phi, mens du kan give dig hen til en traditionel gang thaimassage på Pattaya Strand.

Ud for Thailands kyst ligger hundredvis af øer, hvor du kan gå på opdagelse ved at chartre en båd. Hvis du kan lide at dykke, er der skønne koralrev at udforske ved Surin og Similan. Ko Lanta byder på mangroveskove og huler, mens du kan nyde en vandretur langs skovstierne og se flotte vandfald på Ko Chang. Hvis du er i stødet til at slikke sol, er strandene på Ko Samui og Ko Phangan som skabt til at ligge og dase i timevis.

Man kan aldrig få tid nok til at udforske Thailands fantastiske natur og fascinerende dyreliv. Du kan f.eks. opleve eksotiske fuglearter i Doi Inthanon Nationalpark, som omgiver Thailands højeste bjerg. I Chiang Mai kan du gå på opdagelse i junglen og bidrage som frivillig i Elephant Nature Park. Det er et reservat for elefanter, bøfler, hunde og mange andre dyrearter.

Det er kombinationen af natur, kultur og strande, der gør Thailand til det populære feriested, det er.

Populære byer i Thailand

Sukhumvit som viser det centrale forretningsområde, natteliv og udsigt over landskaber
Bangkok
Kendt for Familievenligt, Landskab og Kunst
Bangkok er Thailands største by og dets kulturelle centrum: en travl by, der kombinerer hektisk kaos med intens ro.

Gode grunde til at tage afsted

 • Lumpini Park
 • Khaosan Road
 • Erawan Helligdom
Koh Lan som viser bådsejlads og udsigt over kystområde
Pattaya
Kendt for Strandudsigt, Spisning og Shopping
Thailands næstmest besøgte by og et kalejdoskop af neon og sprudlende natteliv har fået et blødere image, og strandene tiltrækker stadig flere par og familier.

Gode grunde til at tage afsted

 • Pattaya Strand
 • Gågade
 • Dongtan Strand
Chiang Mai og byder på performance-kunst og mode såvel som en lille gruppe mennesker
Chiang Mai
Kendt for Shopping, Historisk og Udflugter
Glæd dig til at opleve templer, kultur og lokale retter i Chiang Mai!

Gode grunde til at tage afsted

 • Chiang Mai Nattebazar
 • Katam Hjørne
 • Wat Phra That Doi Suthep-templet
Lamai Strand og byder på en sandstrand
Koh Samui
Kendt for Strandudsigt, Spisning og Afslapning
Romantiske Koh Samui venter med strande, øudsigt, spaer og meget mere!

Gode grunde til at tage afsted

 • Chaweng Strand
 • Lamai Strand
 • Nathon Mole
Den vestlige Railay Strand som viser en strand og en kløft eller slugt såvel som en stor gruppe mennesker
Krabi
Kendt for Strandudsigt, Afslapning og Bådsejlads
Ferietid! Glæd dig til at opleve strande, øudsigt og lokale retter i romantiske Krabi.

Gode grunde til at tage afsted

 • Ao Nang Beach
 • Den vestlige Railay Strand
 • Phra Nang Strand
Hua Hin som omfatter udsigt over kystområde, en kystby og skyline
Hua Hin
Kendt for Strandudsigt, Afslapning og Svømning
På Thailands ældste, mest traditionelle feriested, som ofte associeres med den thailandske kongefamilie, kombineres en verdensby med et elegant feriested ved havet.

Gode grunde til at tage afsted

 • Hua Hin Strand

Populære steder at besøge i Thailand

Thailand

Vælg to eller flere komponenter, og spar penge på din rejse: