Asien

Rejseguide
Khao Lak som viser en solnedgang
Dette vidtstrakte kontinent rummer mere end halvdelen af verdens befolkning og byder på ældgamle templer, fantastisk natur og nogle af verdens største byer. Hvorfor ikke tage på en storbyferie i en af dem?

På din rejse til Asien kan du opleve idyllisk landskab, uforstyrrede templer, smukke strande og ultramoderne storbyer. Planlæg den årlige ferie til et nyt asiatisk land, eller tilbring sommeren som backpacker i kontinentet.

Kina udgør mere end halvdelen af Asien og har mere end 1,3 milliarder indbyggere. Mange mennesker bor i Shanghai, Guangzhou, Shenzhen og Beijing, som alle ligger i øst. Nyd det spændende miks af kinesisk kultur og moderne finesse. Se templer og museer fra antikke dynastier. Tag på luksusshopping side om side med lokale markeder, der sælger alle slags friske råvarer.

Kina har masser af fantastiske natursteder, der bør besøges. Snyd ikke dig selv for at se Terrakottahæren - det arkæologiske fund i Xian - Den Kinesiske Mur, kalkbjergene i Guilin, Harbins isslotte og De Tre Slugters Dæmning ved Yangtze-floden. Tag ud at ride på heste på Mongoliets store sletter.

I Hongkong, som er en særlig administrativ region i Kina, kan du stadig se spor af traditioner fra de 100 år, hvor regionen var en britisk koloni. Få et godt udsyn over øen fra Victoria Peak eller Star Ferry, kør med dobbeltdækkersporvogn gennem de travle gader, stig ombord på en kinesisk junke i Det Sydkinesiske Hav, og shop løs i luksusbutikkerne i det centrale Hongkongs finans- og forretningscentrum.

Indonesien er en øgruppe med millionvis af indbyggere. Folk, der rejser til Asien, ynder også at besøge Bali. Tag for eksempel på et weekendophold på et af Balis strandresorter, og gå ture langs rismarker til høje vandfald. Besøg hovedstaden Jakarta, hvor du kan finde luksuriøs shopping.

Japan er landet, hvor oldtidstraditioner og moderne videnskab mødes i en fascinerende kultur af teknologi og underholdning. De lyserøde kirsebærtræer er især et fantastisk syn. Få et indblik i Japans kunst og arkitektur ved at besøge templer, museer og haver rundt om i landet.

Singapore er en moderne enklave, som ligger ved sydspidsen af Malayahalvøen. De mange familieaktiviteter i østaten inkluderer en zoologisk have, innovative havnefrontshaver og adskillige seværdigheder på Sentosa-øen. Tager du nordpå på halvøen, kommer du til Malaysia, hvor Petronas Twin Towers hæver sig dramatisk over hovedstaden, Kuala Lumpur.

Leder du efter den perfekte afslappende strandferie, er Thailand lige sagen! Rejs for eksempel til Patong, Pattaya, Ko Samui eller andre eventyrlige steder. Spring på en Tuk Tuk, og besøg det flydende marked i Bangkok samt de store buddhistiske templer, som hovedstaden byder på.

Vietnam var engang et område plaget af militær konflikt med deltagere fra mange af verdens lande. Nu er landets nord- og sydside dog genforenet, og turister kan se de historiske artefakter fra krigene, der fandt sted i det 20. århundrede. Landet har desuden en fantastisk natur, der er værd at opleve. Se det Franske Kvarter i Hanoi, og gå igennem Cu Chi-tunnelerne i Ho Chi Minh-byen. Rejs også til Laos og Cambodja ikke langt fra Vietnam, og gå på opdagelse gennem regnskov og vildnis. Besøg de gamle templer som for eksempel Angkor Wat.

Mens det stadig er forbudt at rejse til Nordkorea, er Sydkorea et populært sted at rejse hen for trekkingentusiaster, da landet har et fascinerende bjerglandskab. Stå på ski, og besøg værtsbyen for vinter-OL 2018, Pyeongchang.

Indien er et magisk land bestående af næsten 30 stater, der har adskillige variationer af klima, kulturer og sprog. Besøg den nordlige metropol Delhi, og se de hellige køer strejfe omkring nær de hektiske markeder. Du bør naturligvis også se det storslåede hvide Taj Mahal, som ligger i Agra og antages for at være et af de moderne vidundere. Endelig kan du besøge strandene i Goa. Spis lækre karryretter, nanbrød og bælgfrugter overalt i landet. Forlæng dit besøg med en vandretur i bjergene i nabolandet Nepal.

Uanset hvilken slags ferie du er til, kan du vælge mellem masser af spændende destinationer i Asien.

Populære byer i Asien

Sukhumvit som viser det centrale forretningsområde, natteliv og udsigt over landskaber
Bangkok
Kendt for Shopping, Slot og Templer
Bangkok er Thailands største by og dets kulturelle centrum: en travl by, der kombinerer hektisk kaos med intens ro.

Gode grunde til at tage afsted

  • Erawan Helligdom
  • Terminal 21 Shopping Mall
  • Khaosan Road
Tokyo
Tokyo
Kendt for Shopping, Templer og Urbant
Tokyo – en oplevelse for livet. Der er ingen tvivl om, at Tokyo, Asiens svar på New York, byder på en rejseoplevelse af de helt store. På en rejse til Tokyo vil man finde topmoderne skyskrabere side om side med ydmyge familierestauranter, buddhistiske templer og traditionel japansk arkitektur side om side. Den japanske hovedstad tæller 13 millioner indbyggere og byder på over 100.000 spisesteder, caféer og barer foruden næsten utallige museer, gallerier og spændende butikker. Tokyo er med andre ord det perfekte mål for en storbyferie.

Gode grunde til at tage afsted

  • Shibuya-krydset
  • Tokyo Dome
  • Tokyo Skytree