Sønderjylland

Rejseguide
Haderslev

Denne fascinerende del af Jylland byder på flot natur, middelalderlige vartegn og populære forlystelsesparker.

Udover slotte, domkirker, ældgamle byer og forlystelsesparker, har Sønderjylland et smukt landskab bestående af dale, fjorde, vådområder og Vadehavet.

Under dit ophold kan du med fordel bo i hyggelige Sønderborg på øen Als, hvor der er masser af spændende kulturelle seværdigheder at se. Tag for eksempel til Sønderborg Slot, og oplev det fantastiske interiør. Museet rummer hele Sønderjyllands historie fra middelalderen frem til i dag. Hvis det ikke er nok historie, kan du lære mere på Museum Sønderjylland, som har utallige afdelinger spredt ud over regionen - for eksempel Naturhistorisk museum Gram, Museum Sønderjylland – Kulturhistorie Tønder og Kunstmuseet Brundlund Slot.

Sønderjyllands fortid kan imidlertid også opleves mange andre steder- Tag for eksempel til Nordborg, hvor du kan se levn fra middelalderen, såsom Nordborg Slot og Nordborg Kirke, der er de bedst bevarede bygninger fra det 13. århundrede. Når du nu er i området, bør du tage et smut over grænsen til Glücksburg, hvor Lyksborg Slot ligger. Dette er Tysklands største slot med voldgrav. Besøg også Museet Ribes Vikinger i Ribe, som er Danmarks ældste by.

Gå på opdagelse i Gråsten, og se Gråsten Slot - den royale sommerresidens. Kongefamilien opholder sig typisk her 3 uger i juli/august, og i denne periode kan du se vagtskiftet ved slottet.

Med åbne landskaber, søer, fjorde, skove og en lang kystlinje er der masser af natur at opleve i Sønderjylland. Tag på vandreture gennem skovene, eller følg Gendarmstien, som er en 74 kilometer lang rute ved kysten. I Nationalpark Vadehavet er der rig mulighed for at fiske og se det fortryllende naturfænomen sort sol. Dette sker, når tusindvis af stære samles i marsken og danner formationer i luften, inden de går ned på jorden for natten.

Der er mindst to gode grunde til at rejse til Sønderjylland, hvis du spørger børnene! Den ene er naturligvis LEGOLAND, som er Europas største forlystelsespark, mens den anden er videnskabsparken Universe i Nordborg på Als.

Hvis du rejser til Sønderjylland fra København, kan du flyve direkte til Sønderborg Lufthavn fra Kastrup på under en time. Ellers er der gode togforbindelser fra resten af landet. Snyd ikke dig selv for en tur til Sønderjylland, så du kan opleve den vidunderlige natur og fascinerende historie. Også selvom du kun har tid til et weekendophold!

Steigenberger Alsik - Hotel & Spa
Steigenberger Alsik - Hotel & Spa
4 out of 5
Prisen er 1.188, kr pr. nat fra 31. jan. til 1. feb.
Dette hotel ligger i hjertet af Sønderborg, kun 15 minutters gang fra Sønderborg Slot og Alsion. Derudover ligger Dybbøl Mølle og Dybbøl Banke Slagmark ca. 3 ...
4.6/5 Exceptional! (529 anmeldelser)
"Super cool hotel med dejlig spa afdeling. Morgenmad i TOP klasse"

Anmeldelse fra 13. dec. 2021

Steigenberger Alsik - Hotel & Spa
Hotel Sonderborg Strand, Sure Hotel Collection by BW
Hotel Sonderborg Strand, Sure Hotel Collection by BW
4 out of 5
Fuldt refunderbartBook nu, og betal under opholdet
Prisen er 697, kr pr. nat fra 18. feb. til 19. feb.
Reserver et ophold lige ud til stranden på Hotel Sonderborg Strand, Sure Hotel Collection by BW i Sønderborg. dette hotel ligger i centrum, kun 5 minutters gang ...
4.1/5 Very Good! (922 anmeldelser)
Skøn overnatning i Sønderborg
"Dejligt beliggende hotel med udgang nærmest direkte til stranden. Tæt ved Sønderborg Slot og promenader mod broen og stranden. Derudover kort afstand til centrum."

Anmeldelse fra 21. okt. 2021

Hotel Sonderborg Strand, Sure Hotel Collection by BW
Hostrups Hotel
Hostrups Hotel
3.5 out of 5
Søndergade 30, Tønder, Jutland
Prisen er 945, kr pr. nat fra 26. jan. til 27. jan.
Dette hotel ligger i hjertet af Tønder, kun 5 minutters gang fra Det Gamle Apotek, Tonder Kristkirke og Tønder Museum. Derudover ligger Nationalpark Vadehavet ...
4.4/5 Wonderful! (355 anmeldelser)
"Perpekt beligghed"

Anmeldelse fra 28. dec. 2021

Hostrups Hotel
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Rudbøl Camping
Rudbøl Camping
1 out of 5
Rudbølvej 36, Højer
Prisen er 398, kr pr. nat fra 26. jan. til 27. jan.
Denne campingplads ligger i Højer, kun 0,1 km fra Nationalpark Vadehavet og 4,2 km fra Tøndermarsken. Derudover ligger Nolde Museum og Møgeltønder Kirke ca. ...
3.4/5 (8 anmeldelser)
Beskidt
"Vi kom til en hytte som lugter af tobak røg. Der var mug i køleskabet generelt beskit i hytten. Bad og køkken var lige ledes uhumske"

Anmeldelse fra 4. aug. 2018

Rudbøl Camping
Skærbækcentret
Skærbækcentret
2.5 out of 5
Storegade 46-48, Skærbæk
Prisen er 813, kr pr. nat fra 30. jan. til 31. jan.
Dette lejlighedshotel med familievenlig profil ligger i Skærbæk, kun 5 km fra Hjemsted Oldtidspark og Nationalpark Vadehavet. Derudover ligger Lakolk Strand ...
4.6/5 Wonderful! (154 anmeldelser)
Fantastisk sommerhus
"Super hyggeligt hus med dejlig solrig terrasse og udsigt. Der var alt udstyr . Kun sengen kunne være bedre."

Anmeldelse fra 7. sep. 2021

Skærbækcentret
Enjoy Resorts Marina Fiskenæs
Enjoy Resorts Marina Fiskenæs
4 out of 5
Fiskenæsvej 2, Gråsten
Med et ophold på Enjoy Resorts Marina Fiskenæs i Gråsten har du direkte adgang til stranden. dette lejlighedshotel ligger ved siden af en golfbane, kun 3 km ...
4.1/5 Very Good! (107 anmeldelser)
Flotte omgivelser
"Huset var overordnet super fint men rengøringen absolut ikke grundig. Vi påtalte det i receptionen som lidt hovent spurgte om de skulle sende en ned nu (vi havde dog selv klaret det) Komfuret sprang sikringer men her var der hurtig support - flot. Skønt sted og dejlige omgivelser - et genbesøg ..."

Anmeldelse fra 21. okt. 2021

Enjoy Resorts Marina Fiskenæs
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge i Sønderjylland

Byer i nærheden af Sønderjylland