Danmark har muligvis indført rejserestriktioner på grund af COVID-19.

AabenraaDenmark

Aabenraa er en charmerende, sønderjysk by med en lang række museer, oplevelser og smuk natur. Tag på rejse til Aabenraa med familien.

Aabenraa er en havneby, der ligger ud mod Aabenraa Fjord. Byen har omkring 16.000 indbyggere, så du tager nok ikke på storbyferie i Aabenraa. Det er derimod det oplagte sted at besøge, hvis du gerne vil ud i den danske natur, og så bugner byen af små hyggelige butikker, spændende museer og en venlig lokalbefolkning.

Når du rejser til Aabenraa, vil du være i nærheden af både skønne skove og den dejlige fjord. Tag familien med på gåtur og picnic i skoven. Skinner solen, kan I i stedet nyde en badeferie ved vandet. Byens maritime historie kan opleves på Aabenraa Museum, hvor der findes både udstillinger om byens travle havneområde samt genstande, som kaptajnerne havde med sig hjem.

Et andet spændende museum er Kunstmuseet Brundlund Slot fra 1500-tallet, der ligger i midtbyen. Besøg slottet, og se dens sønderjyske kunstsamling. Også selve slottet med voldgrav og fangehul er en spændende oplevelse både for børn og voksne. Her findes en café, hvor de besøgende om sommeren kan købe en kop kaffe eller en is.

I Aabenraa kan I også besøge Jacob Michelsen’s Gård, der stammer fra 1535. Udover at kunne opleve denne gamle, danske bondegård på tæt hold, arrangeres der også weekender med bageaktiviteter i det gamle ovnhus, der er fra 1876 – en både hyggelig og lærerig oplevelse. Ønsker du at opleve et mere alvorligt stykke Danmarkshistorie, kan du besøge Frøslevlejrens Museum, der viser lejrens historie under Anden Verdenskrig. Det var her, Det Tyske Sikkerhedspoliti anbragte tilfangetagne modstandsfolk.

Men det er ikke mindst naturen, som de besøgende kommer til Aabenraa for at opleve. Her bydes nemlig på både kystområder, strande, skove og bakkelandskab. Der findes en række vandrestier, hvor I både kan nyde den friske luft og samtidig lære mere om naturen i området, hvis I har lyst til dette.

Der er for eksempel de fire kløverstier, der har forskellige længder og temaer. Du kan finde starten på alle 4 ruter ved Storetorv. Planlæg din perfekte ferie i Aabenraa med netop de oplevelser og aktiviteter, du har lyst til.

Mest populære hoteller i Aabenraa

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Hotel Europa
Hotel Europa
4 out of 5
H P Hanssens Gade 10, Aabenraa
Gratis afbestilling
Prisen er DKK 895 pr. nat

Dette hotel ligger i hjertet af Aabenraa, kun 2 km fra Aabenraa Museum og Brundlund Slot. Derudover ligger Skarrev og Sønderjyllands Golfklub ca. 15 km ...

4.4/5Excellent! (370 anmeldelser)

"Positiv indtjekning med smilende personale. Pænt og rent værelse. Dejligt med aircondition. Virkelig lækker morgenmad med alt man kan ønske sig."…"

Anmeldelse fra 19. jul. 2020

Hotel Europa
Fjordlyst Hotel Garni
Fjordlyst Hotel Garni
2.5 out of 5
sønderskovvej 100, Aabenraa
Prisen er DKK 620 pr. nat

Dette hotel ligger tæt på stranden, kun 2,3 km fra Brundlund Slot og 2,7 km fra Aabenraa Museum. Derudover ligger Sønderjyllands Golfklub og Skarrev ca. 15 km ...

4/5Very Good! (90 anmeldelser)

"Hyggelig stemning og venligt og smilende personale"…"

Anmeldelse fra 27. jul. 2020

Fjordlyst Hotel Garni
Bremsmaj Farm Holiday
Bremsmaj Farm Holiday
2.5 out of 5
SØGAARDS MARK 17, Aabenraa, Søgård
Prisen er DKK 500 pr. nat

Dette gæstehus ligger i Aabenraa, kun 15 km fra Flensburg Fjord, Gråsten Slot og Benniksgaard Golf Course. Derudover ligger Rinkenæs Kirke og Adsbøl Kirke ca. ...

4.1/5Very Good! (7 anmeldelser)

"Vi har besøgt Bremsmaj gården 3 gange. Det er gået fra mange forskellige dyr til næsten ingen dyr. Fra pæne lejligheder til slidte lejligheder, dårlige senge og elkedler der er fulde af kalk. Det er rigtig ærgerligt, når det nu var så godt en gang. Vi kommer desværre ikke tilbage og folk skal være ..."…"

Anmeldelse fra 6. maj 2019

Bremsmaj Farm Holiday

Byer i nærheden af Aabenraa