Danmark har muligvis indført rejserestriktioner på grund af COVID-19.

TønderDanmark

Oplev Vadehavet, lad dig fortrylle på Tønder Festival, nyd den historiske midtby, besøg Schackenborg Slot, eller tag en afstikker til Rømø.

Hvis du rejser til Tønder, venter der masser af store oplevelser inden for både natur, kunst og historie. Gå på opdagelse i den historiske købstad, der kendestegnes ved sine unikke gavlhuse og en idyllisk midtby med brolagte stræder og et hyggelige handelsliv. Her sker der altid en masse.

Oplev folkemusikkens mekka, Tønder Festival, eller nyd stemningen på byens stemningsfulde julemarked i december. Lige uden for byen venter Nationalparken Vadehavet, som befinder sig på UNESCO’s verdensarvsliste. Oplev det enestående dyreliv med sæler og millioner af trækfugle, eller tag på østerssafari, og led efter havets guld. Kan du slet ikke få nok af Danmarks lokale kærlighedsingrediens nr. 1, så besøg Tønder Oyster Week midt i oktober.

Tønder fik købstadsrettigheder helt tilbage i 1243 og er dermed Danmarks ældste købstad. Tønder ligger kun 5 km fra den tyske grænse, og du kan opleve Tønder og Sønderjyllands fascinerende historie og kultur over alt i dette unikke dansk-tyske grænseland. Besøg f.eks. Schackenborg Slot i nabobyen Møgeltønder, og fuldend oplevelsen med en gourmetmiddag eller overnatning på Schackenborg Slotskro.

Uanset om du nøjes med et weekendophold i Tønder eller en hel ferie, er der nok at tage sig til. Besøg vadehavsperlen Rømø, og nyd de kilometerlange sandstrande. Tag en dukkert, flyv med drage, eller oplev suset ved en tur med de sjove blokarts, der er en speciel slags vindbårne strandkøretøjer. Se European Blokart Championships i maj, eller vær med, når 50.000 drageentusiaster fra hele verden indtager øen i starten af september.

Selvom man næppe kan tale om storbyferie i Tønder, er der masser af kulturelle tilbud og hyggeligt byliv. Du kan f.eks. se nordisk kunst i verdensklasse på Kunstmuseet i Tønder eller rejse tilbage til jernalderen på det underjordiske museum, Hjemsted Oldtidspark. I feriesæsonen bebos gårdene af arbejdende jernalderfamilier, der viser hvordan livet levedes i Danmark i gamle dage. Du kan også selv prøve kræfter med f.eks. bueskydning.

Rejs til Tønder, og oplev en af Danmarks hyggeligste købstæder. Få unikke naturoplevelser i nationalparken Vadehavet, og bliv klogere på den spændende sønderjyske historie i grænselandet.

Mest populære hoteller i Tønder

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Motel Apartments Tønder
Motel Apartments Tønder
3 out of 5
Vestergade 87, Tønder
Prisen er DKK 584 pr. nat

Dette hotel ligger i hjertet af Tønder, kun 10 minutters gang fra Tønder Museum og Tonder Kristkirke. Derudover ligger Schackenborg Slot og Nationalpark Vadehavet ...

3.8/5Good! (291 anmeldelser)

"God beliggenhed, samt pænt stort værelse og lækkert med varme i gulvet"…"

Anmeldelse fra 19. jul. 2020

Motel Apartments Tønder
Filsø Hotel - Tønder
Filsø Hotel - Tønder
2.5 out of 5
56 Ribe Landevej, Tønder
Prisen er DKK 745 pr. nat

Dette hotel ligger i Tønder, kun 2 km fra Tonder Kristkirke og Det Gamle Apotek. Derudover ligger Tønder Museum og Guldhornsstenene ca. 5 km derfra. Du kan desuden ...

Filsø Hotel - Tønder
Schackenborg Slotskro
Schackenborg Slotskro
3 out of 5
Slotsgaden 42, Mogeltonder, Tønder
Gratis afbestilling
Prisen er DKK 1.148 pr. nat

Dette hotel ligger i det historiske kvarter, kun 15 minutters gang fra Møgeltønder Kirke og Schackenborg Slot. Derudover ligger Guldhornsstenene og Tønder Museum ...

4.2/5Excellent! (128 anmeldelser)

"Ganske ok overnatning. Dejligt roligt værelse. Lidt slidt, men fint badeværelse med gulvvarme og karbad. Fin morgenmad serveret ved bordet. Jeg savnede muligheden for at spise i mit eget tempo og starte med brød i stedet for yoghurt. Men det er vist en luksusmangel. Alt var ok."…"

Anmeldelse fra 9. mar. 2020

Schackenborg Slotskro

Tønder – anmeldelser

4.1

Populær destination

5 - Fremragende
4
5 - Fremragende 21.05263157894737%
4 - God
13
4 - God 68.42105263157895%
3 - Okay
2
3 - Okay 10.526315789473685%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forfærdelig
0
1 - Forfærdelig 0%

4/5 - God

Verificeret rejsende

17. aug. 2019

Hyggelig by med mange gamle huse . Og gode shopping muligheder i gågaden

4/5 - God

Verificeret rejsende

20. jul. 2019

Fin by med mange fine gamle huse.

Byer i nærheden af Tønder