Vigtigt: Denne destination har muligvis rejsebegrænsninger grundet COVID-19, herunder særlige restriktioner for logi. Tjek alle nationale og lokale sundhedsmæssige vejledninger for denne destination før du bestiller.

TønderDanmark

Oplev Vadehavet, lad dig fortrylle på Tønder Festival, nyd den historiske midtby, besøg Schackenborg Slot, eller tag en afstikker til Rømø.

Hvis du rejser til Tønder, venter der masser af store oplevelser inden for både natur, kunst og historie. Gå på opdagelse i den historiske købstad, der kendestegnes ved sine unikke gavlhuse og en idyllisk midtby med brolagte stræder og et hyggelige handelsliv. Her sker der altid en masse.

Oplev folkemusikkens mekka, Tønder Festival, eller nyd stemningen på byens stemningsfulde julemarked i december. Lige uden for byen venter Nationalparken Vadehavet, som befinder sig på UNESCO’s verdensarvsliste. Oplev det enestående dyreliv med sæler og millioner af trækfugle, eller tag på østerssafari, og led efter havets guld. Kan du slet ikke få nok af Danmarks lokale kærlighedsingrediens nr. 1, så besøg Tønder Oyster Week midt i oktober.

Tønder fik købstadsrettigheder helt tilbage i 1243 og er dermed Danmarks ældste købstad. Tønder ligger kun 5 km fra den tyske grænse, og du kan opleve Tønder og Sønderjyllands fascinerende historie og kultur over alt i dette unikke dansk-tyske grænseland. Besøg f.eks. Schackenborg Slot i nabobyen Møgeltønder, og fuldend oplevelsen med en gourmetmiddag eller overnatning på Schackenborg Slotskro.

Uanset om du nøjes med et weekendophold i Tønder eller en hel ferie, er der nok at tage sig til. Besøg vadehavsperlen Rømø, og nyd de kilometerlange sandstrande. Tag en dukkert, flyv med drage, eller oplev suset ved en tur med de sjove blokarts, der er en speciel slags vindbårne strandkøretøjer. Se European Blokart Championships i maj, eller vær med, når 50.000 drageentusiaster fra hele verden indtager øen i starten af september.

Selvom man næppe kan tale om storbyferie i Tønder, er der masser af kulturelle tilbud og hyggeligt byliv. Du kan f.eks. se nordisk kunst i verdensklasse på Kunstmuseet i Tønder eller rejse tilbage til jernalderen på det underjordiske museum, Hjemsted Oldtidspark. I feriesæsonen bebos gårdene af arbejdende jernalderfamilier, der viser hvordan livet levedes i Danmark i gamle dage. Du kan også selv prøve kræfter med f.eks. bueskydning.

Rejs til Tønder, og oplev en af Danmarks hyggeligste købstæder. Få unikke naturoplevelser i nationalparken Vadehavet, og bliv klogere på den spændende sønderjyske historie i grænselandet.

Mest populære hoteller i Tønder

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
VÆRELSE 4, STENGAARD VÆRELSER, Leosalle 15, 6270 Tønder, Danmark
VÆRELSE 4, STENGAARD VÆRELSER, Leosalle 15, 6270 Tønder, Danmark
15 Leos Alle, VÆRELSE nr. 4, Tønder, Syddanmark

Dette lejlighedskompleks ligger i Tønder, kun 10 minutters gang fra Tonder Kristkirke og Det Gamle Apotek. Derudover ligger Tønder Museum og Tonder Marsken ca. ...

3/5 (3 anmeldelser)

"Manglende rengøring og der var dårlig lugt i huset, men værten var meget venlig og imødekommende."…"

Anmeldelse fra 31. jul. 2019

VÆRELSE 4, STENGAARD VÆRELSER, Leosalle 15, 6270 Tønder, Danmark
Møgeltønder Camping & Cottages
Møgeltønder Camping & Cottages
3 out of 5
Sønderstrengvej 2, Tønder, TØNDER
Prisen er DKK 425 pr. nat

Denne campingplads ligger i Tønder, kun 2 km fra Møgeltønder Kirke og Schackenborg Slot. Derudover ligger Guldhornsstenene og Nationalpark Vadehavet ca. 5 km ...

4.2/5Very Good! (18 anmeldelser)

"Pæne og rene hytter, opvarmet udendørs swimmingpool, selvfølgelig er hytterne små til 4 fire personer men det kom ikke som en overraskelse og hvis man skal ud og se noget betyder det jo ingenting"…"

Anmeldelse fra 13. aug. 2019

Møgeltønder Camping & Cottages
Hostrups Hotel
Hostrups Hotel
3.5 out of 5
Søndergade 30, Tønder, Jutland
Prisen er DKK 748 pr. nat

Dette hotel ligger i hjertet af Tønder, kun 5 minutters gang fra Det Gamle Apotek, Tonder Kristkirke og Tønder Museum. Derudover ligger Tonder Marsken og Nationalpark ...

4.5/5Wonderful! (115 anmeldelser)

"Dejligt hotel nyrenoveret god service og dejlig morgenmad"…"

Anmeldelse fra 25. feb. 2020

Hostrups Hotel

Tønder – anmeldelser

4.1

Populær destination

5 - Fremragende
4
5 - Fremragende 21.05263157894737%
4 - God
13
4 - God 68.42105263157895%
3 - Okay
2
3 - Okay 10.526315789473685%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forfærdelig
0
1 - Forfærdelig 0%

4/5 - God

Verificeret rejsende

17. aug. 2019

Hyggelig by med mange gamle huse . Og gode shopping muligheder i gågaden

4/5 - God

Verificeret rejsende

20. jul. 2019

Fin by med mange fine gamle huse.

Byer i nærheden af Tønder