Rømø

Rejseguide
Rømø
Med Vadehavet på den ene side og Vesterhavet på den anden byder en rejse til Rømø på storslåede naturoplevelser og et indblik i naturens betydning for øen.

Beliggenheden ved Danmarks kyst har stor betydning for øen, og det betyder samtidigt, at du kan få mange alsidige oplevelser, når du rejser til Rømø. Det unikke dyreliv er et syn for sig selv, og du kan få mere at vide om, hvad havene har betydet for øen historiske set.

Da Rømø er en af de danske vadehavsøer, er det oplagt at bruge tiden på at udforske Vadehavet. Du kan gå rundt i havet, når tidevandet er ude, og kombinere turen med østers- og sælsafari og eventuelt fænomenet sort sol. Tag båden ud, og se nærmere på de spættede sæler, som holder til på sandbankerne, eller tag på guidet tur ud at plukke østers, som du kan nyde på stedet eller tage med hjem. Om foråret og efteråret kan du opleve sort sol, når op mod en million stære samles som forberedelse til deres store træk.

På Rømø kan du også bade i Vesterhavet og gøre brug af nogle af Europas bredeste sandstrande. Disse strande er specielt egnede til små børn, da de kan lege i de små indsøer og løbe rundt på stranden uden at komme i nærheden af dybt vand. Dette er også stedet, hvor du kan prøve kræfter med kitesurfing eller bare nøjes med at flyve med en drage.

Tag dig også tid til at besøge Kommandørgården fra 1748, som var hjemsted for kommandørerne, der sejlede som kaptajner på de skibe, som tog på hvalfangst ved Grønland. Gården vidner om den velstand hvalfangsten bragte hjem og indeholder en udstilling om hvaler og hvalfangst. På Rømøs kirkegård kan du også finde kommandørsten, som er kommandørernes karakteristiske gravsten.

Du rejser til Rømø via Rømødæmningen, som forbinder Rømø med fastlandet. På begge sider af dæmningen ser du slikgårde, som er indhegnede områder, der dæmper tidevandet, når det kommer ind. Hermed kan vandet bundfælde sig i jorden og bliver derved forsinket.

Et weekendophold på Rømø giver dig mange oplevelser med hjem, men der er også oplevelser til mange flere dage. Her kan du se fantastiske fænomener og nyde en unik natur.

Hvor kan jeg overnatte i Rømø

Default Image

Sønderstrand

Hvis du tilbringer noget tid i Sønderstrand, er Rømø Havn og Vadehavet et par populære seværdigheder, der er værd at besøge.

Sønderstrand
First Camp Lakolk strand- Römö
First Camp Lakolk strand- Römö
3.5 out of 5
Lakolk Strand, Rømø
Fuldt refunderbart