Danmark har muligvis indført rejserestriktioner pga. COVID-19, herunder karantæne/isolation.

RibeDenmark

På din rejse til Ribe kan du se imponerende kirker, få genopfrisket din viden om vikinger og grave efter fossiler i en by, som har mere end 1.300 års historie på bagen.

Naturskønne Ribe er Danmarks ældste by og blev grundlagt af vikingerne i det 8. århundrede. Byen byder på masser af historie, hvilket bl.a. kommer til udtryk i mange af bygningerne. Gå en tur gennem disse velholdte påmindelser om fortiden, og dyk ned i Ribes historie.

På Museet Ribes Vikinger kan du fordybe dig i Ribes vikingefortid, der følger 1.000 år af byens udvikling. Du kan bl.a. se de redskaber, instrumenter og hverdagsting, som vikingerne brugte samt en genskabning af et vikingeskib. Tag videre til Ribe Vikingecenter, som er et frilandsmuseum, der beskæftiger sig med livet og hverdagen i vikingetiden. Her kan du finde kopier af vikingehuse, frivilligt personale klædt i autentiske klædedragter, falkejagt, bueskydning og demonstrationer af håndværk fra perioden.

En af de bygninger, der overlevede vikingetiden var Ribe Domkirke. Bliv draget af denne blanding af arkitektoniske stilarter fra flere århundreder, og gå op i kirkens højeste tårn, der blev opført i 1300-tallet. Fra dette 52 meter høje tårn kan du nyde den betagende udsigt over Ribe.

Snyd ikke dig selv for at opleve nogle af byens andre historiske bygninger - for eksempel Sct. Catharinæ Kirke og Kloster. Bygningen blev grundlagt i 1228, men den nuværende kirke blev opført i starten af det 15. århundrede. Se også Gram Slot, som er opført gennem tre århundreder med start omkring år 1470. Ribe inviterer også til den såkaldte Ghostwalk om aftenen, hvor du får lov at opleve en uhyggelig byvandring i Ribes gader. Slå et smut forbi Det Gamle Rådhus, som blev bygget i det 15. århundrede i gotisk stil.

Du kan også finde din indre arkæolog frem og grave efter fossiler i Gram Lergrav - en geologisk lokalitet. Dette er især en populær aktivitet hos børnene. De kan desuden få en smagsprøve på livet i jernalderen i Hjemsted Oldtidspark. Her kan børnene trække i traditionelle dragter, besøge undergrundsmuseet og prøve kræfter med at male korn og lave mad på bål. Et særligt stort hit hos de små er Minidyrehaven Ribelund, hvor der er mulighed for at klappe geder, dådyr, æsler og små kænguruer.

Ribe ligger i Sydøstdanmark, og det er nemt at komme dertil med bus og tog fra andre dele af landet. Hvis du rejser til Ribe fra København og blot skal på et weekendophold, kan du spare tid ved at tage en direkte flyforbindelse fra Kastrup til Billund Lufthavn. Den ligger ca. 63 kilometer fra Ribe. Kom og oplev mere end 1.000 års historie i denne hyggelige og fascinerende by.

Mest populære hoteller i Ribe

Hotel Svanen, Billund
Hotel Svanen, Billund
4 out of 5
Nordmarksvej 8, Billund
Gratis afbestillingBook nu, og betal under opholdet
Prisen er DKK 850 pr. nat fra 8. feb. til 9. feb.

Dette hotel ligger tæt på lufthavnen, kun 10 minutters gang fra Skulpturpark Billund, Lalandia og LEGOLAND® Billund Resort. Derudover ligger Lego House og Gyttegård ...

3.9/5Good! (998 anmeldelser)

"Der kunne godt være gjort mere rent. I badet lå en brugt bruseshampo på gulvet og håndbruseren lå på gulvet, hvilket bar præg af, at rengøringen var gået lidt for stærkt. Støvsugningen var vist også hurtigt overstået. Ellers var det et super dejligt værelse"…"

Anmeldelse fra 17. okt. 2020

Hotel Svanen, Billund
Hotel Britannia
Hotel Britannia
4 out of 5
Torvegade 24, Esbjerg
Prisen er DKK 1.025 pr. nat fra 29. jan. til 30. jan.

Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i hjertet af Esbjerg, mindre end 3 km fra Nationalpark Vadehavet, Blue Water Arena og Sport & Event Park Esbjerg. Derudover ...

4.2/5Excellent! (990 anmeldelser)
Meget fint hotel

"Meget fint hotel - dog i den dyre ende"…"

Anmeldelse fra 20. okt. 2020

Hotel Britannia
Hotel Varde
Hotel Varde
3 out of 5
Tømrervej 18, Varde
Prisen er DKK 770 pr. nat fra 28. jan. til 29. jan.

Dette hotel med familievenlig profil ligger i Varde, kun 2,7 km fra Varde Museum og ca. 15 km fra Varde Fodboldgolf og Breinholtgård Golfcenter. Derudover ligger ...

3.9/5Good! (567 anmeldelser)

"Rent og pænt. Fin morgenmad."…"

Anmeldelse fra 15. okt. 2020

Hotel Varde
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Ferieudlejning i Ribe

LEGOLAND NINJAGO Cabins
LEGOLAND NINJAGO Cabins
3 out of 5
Ellehammers Alle 2, Billund

Denne hytte ligger tæt på lufthavnen, kun 10 minutters gang fra Lalandia og LEGOLAND® Billund Resort. Derudover ligger Lego House 1,8 km derfra.

4.6/5Wonderful! (24 anmeldelser)

"Veldig fine Ninjagohytter, kort vei til både Legoland og Lalandia. Noe flystøy, men det opplevde vi ikke som spesielt sjenerende. Derimot var sengene veldig harde, og vi voksne stod opp med vondt i det meste av kroppen hver morgen. Det var ikke oppvaskmaskin i hytta, så man må ha med oppvaskmiddel ..."…"

Anmeldelse fra 2. okt. 2019

LEGOLAND NINJAGO Cabins
LEGOLAND Wilderness Barrels & Cabins
LEGOLAND Wilderness Barrels & Cabins
3 out of 5
Ellehammers Alle 2, Billund

Denne hytte ligger i Billund, kun 10 minutters gang fra Lalandia og LEGOLAND® Billund Resort. Derudover ligger Lego House 1,8 km derfra.

3.7/5Good! (43 anmeldelser)

"Vi blev opgraderede, dejligt."…"

Anmeldelse fra 4. okt. 2019

LEGOLAND Wilderness Barrels & Cabins
Ribe Byferie Resort
Ribe Byferie Resort
4 out of 5
Damvej 34, Ribe
Prisen er DKK 860 pr. nat fra 28. jan. til 29. jan.

Dette lejlighedshotel med familievenlig profil ligger i centrum af Ribe, kun 10 minutters gang fra Ribe Domkirke, Ribe Domkirkes Borgertaarn og Sankt Katharine ...

4.5/5Wonderful! (529 anmeldelser)

"Rigtig god beliggenhed"…"

Anmeldelse fra 8. okt. 2020

Ribe Byferie Resort
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge i Ribe

Byer i nærheden af Ribe