Rejseråd

Vær opmærksom på rejsevejledninger relateret til Corona-virussen (COVID-19), og følg opdateringer fra World Health Organization (WHO). Grundet det hidtil usete antal rejseforstyrrelser kan refusionsprocesser tage op til 30 dage.

BillundDanmark

Billund er bedst kendt som stedet, hvor LEGO® startede, men der er også en dyrepark, Skandinaviens største vandland og mulighed for at smage vikingemjød.

Den lille by Billund, der ligger i Midtjylland, er kendt for LEGO®-fabrikken og Legoland®. De lokale håndværkere, som fremstiller traditionel kunst og holder fast i gamle brygteknikker, viser, at Billund er meget andet end de verdenskendte kulørte klodser.

Den oprindelige LEGO®-fabrik blev bygget i Billund i 1930'erne, men den nedbrændte under tyskernes besættelse i Anden Verdenskrig. Den blev heldigvis hurtigt genopbygget, og nu fremstiller og leverer den størstedelen af verdens LEGO®-klodser. Ved siden af fabrikken ligger Billunds største turistattraktion Legoland®. Her kan du prøve rutsjebaner, besøge den fantastiske miniby med smukke bakker og historiske danske huse, og du kan gå gennem en tunnel med forskellige havdyr i Atlantis by SEA LIFE™. Du kan også overnatte på Hotel Legoland®.

Underholdningen fortsætter i Lalandia, som er et ferieområde, hvor du kan overnatte i dejlige træhytter. Indenfor i vandlandet er der mulighed for at prøve alt fra opvarmede vandrutsjebaner, klatrevæg, skiløb, skøjtebane og bueskydning. For dem, der er interesseret i de lidt fredeligere aktiviteter, er der mulighed for guldgravning og bolsjekogning.

På Billunds bryggeri, Dansk Mjød, kan du smage mjød, der er kendt som Viking Blod, fremstillet af honning efter en opskrift fra 1700-tallet. Bryggeriet producerer også øl, sennep, spiritus og marmelade af lokale bær. Hos Huset Ølholm, der holder traditionelle danske væve- og farvningsteknikker i live, kan du finde vævede silketørklæder i fantastiske farver. Hvis du ønsker at se mere inspirerende kunst, er der mulighed for at besøge Skulpturpark Billund, som er en landskabspark med traditionelle og moderne skulpturer fremstillet af bronze, keramik, granit, jern og stål.

Byens beliggenhed gør den perfekt til at udforske de mange historiske steder og attraktioner i denne del af Jylland. Lej en bil, og tag på en smuk dagstur. Området er fuldt af gamle kirker, nogle går tilbage til det 14. og 16. århundrede, og der er adskillige museer, der fortæller om kulturen og historien på denne egn. Kør en tur til Jelling for at opleve et stykke historie fra Vikingetiden, og tag derpå videre til Vejle, der kun ligger 30 km fra Billund. Vejle er kendt for sine mange forretninger og eksklusive restauranter, hvor du kan smage dejlige traditionelle fiskeretter.

Mest populære hoteller i Billund

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Hotel LEGOLAND, DENMARK
Hotel LEGOLAND, DENMARK
4 out of 5
Aastvej 10, Billund

Dette hotel med familievenlig profil ligger tæt på lufthavnen i Billund, kun 10 minutters gang fra LEGOLAND® Billund Resort og Lalandia. Derudover ligger Lego ...

4.1/5Very Good! (1,027 anmeldelser)

"Børnevenligt. God mad. Sødt personale. Gennemført med deres værelser."…"

Anmeldelse fra 29. feb. 2020

Hotel LEGOLAND, DENMARK
Zleep Hotel Billund
Zleep Hotel Billund
3 out of 5
Passager Terminalen 4, Billund
DKK 799
pr. nat
13. apr. – 14. apr.

Dette hotel ligger tæt på lufthavnen, kun 5 km fra LEGOLAND® Billund Resort, Lalandia og Lego House. Derudover ligger Skulpturpark Billund 2,7 km derfra.

3.9/5Good! (1,332 anmeldelser)

"Hotellet har en Perfekt beliggenhed til mange attraktioner"…"

Anmeldelse fra 2. mar. 2020

Zleep Hotel Billund
Hotel Svanen, Billund
Hotel Svanen, Billund
4 out of 5
Nordmarksvej 8, Billund

Dette hotel ligger tæt på lufthavnen, kun 10 minutters gang fra Skulpturpark Billund, Lalandia og LEGOLAND® Billund Resort. Derudover ligger Lego House og Gyttegård ...

3.8/5Good! (1,198 anmeldelser)

"Værelse lidt slidt Maling på armatur Hader bruseforhæng"…"

Anmeldelse fra 6. mar. 2020

Hotel Svanen, Billund

Seværdigheder i Billund

LEGOLAND® Billund Resort
Billede af LEGOLAND® Billund Resort

LEGOLAND® Billund Resort

4.5/5(16 anmeldelser)

Sådan var barndommen aldrig! Drøn ned ad rutsjebaner, og oplev Jordens kulturelle og naturlige undere med verdens favoritklodser.

Lego House
Billede af Lego House

Lego House

4/5(6 anmeldelser)

Lego House er et af de mest berømte seværdigheder i Billund, som er et besøg værd. Giv dig tid til at opleve det, som dette familievenlige område er kendt for, nemlig sine vandlande.

Lalandia
Billede af Lalandia

Lalandia

5/5(5 anmeldelser)

Skandinaviens største badeland byder på vandrutsjebaner og bølgebassiner, skøjteløb, klatring, bueskydning og feriehytter, som er perfekte til et weekendophold.