Billund
Rejseguide

Legoland som viser en park og et vandland

Billund er bedst kendt som stedet, hvor LEGO® startede, men der er også en dyrepark, Skandinaviens største vandland og mulighed for at smage vikingemjød.

Den lille by Billund, der ligger i Midtjylland, er kendt for LEGO®-fabrikken og Legoland®. De lokale håndværkere, som fremstiller traditionel kunst og holder fast i gamle brygteknikker, viser, at Billund er meget andet end de verdenskendte kulørte klodser.

Den oprindelige LEGO®-fabrik blev bygget i Billund i 1930'erne, men den nedbrændte under tyskernes besættelse i Anden Verdenskrig. Den blev heldigvis hurtigt genopbygget, og nu fremstiller og leverer den størstedelen af verdens LEGO®-klodser. Ved siden af fabrikken ligger Billunds største turistattraktion Legoland®. Her kan du prøve rutsjebaner, besøge den fantastiske miniby med smukke bakker og historiske danske huse, og du kan gå gennem en tunnel med forskellige havdyr i Atlantis by SEA LIFE™. Du kan også overnatte på Hotel Legoland®.

Underholdningen fortsætter i Lalandia, som er et ferieområde, hvor du kan overnatte i dejlige træhytter. Indenfor i vandlandet er der mulighed for at prøve alt fra opvarmede vandrutsjebaner, klatrevæg, skiløb, skøjtebane og bueskydning. For dem, der er interesseret i de lidt fredeligere aktiviteter, er der mulighed for guldgravning og bolsjekogning.

På Billunds bryggeri, Dansk Mjød, kan du smage mjød, der er kendt som Viking Blod, fremstillet af honning efter en opskrift fra 1700-tallet. Bryggeriet producerer også øl, sennep, spiritus og marmelade af lokale bær. Hos Huset Ølholm, der holder traditionelle danske væve- og farvningsteknikker i live, kan du finde vævede silketørklæder i fantastiske farver. Hvis du ønsker at se mere inspirerende kunst, er der mulighed for at besøge Skulpturpark Billund, som er en landskabspark med traditionelle og moderne skulpturer fremstillet af bronze, keramik, granit, jern og stål.

Byens beliggenhed gør den perfekt til at udforske de mange historiske steder og attraktioner i denne del af Jylland. Lej en bil, og tag på en smuk dagstur. Området er fuldt af gamle kirker, nogle går tilbage til det 14. og 16. århundrede, og der er adskillige museer, der fortæller om kulturen og historien på denne egn. Kør en tur til Jelling for at opleve et stykke historie fra Vikingetiden, og tag derpå videre til Vejle, der kun ligger 30 km fra Billund. Vejle er kendt for sine mange forretninger og eksklusive restauranter, hvor du kan smage dejlige traditionelle fiskeretter.

Zleep Hotel Billund Airport
Zleep Hotel Billund Airport
3 out of 5
Passager Terminalen 4, Billund
Prisen er DKK 1.060 pr. nat fra 22. jun. til 22. jun.
Dette hotel ligger tæt på lufthavnen, kun 5 km fra LEGOLAND® Billund Resort, Lalandia og Lego House. Derudover ligger Skulpturpark Billund 2,9 km derfra.
4/5Very Good! (998 anmeldelser)
"Dejligt nemt når man skal flyve tidligt om morgen hvis man har bil med kan man lige så godt sættet den over hvor man vil have den alligevel for man skal betale for at holde tæt på hotellet"

Anmeldelse fra 10. okt. 2020

Zleep Hotel Billund Airport
Hotel LEGOLAND, DENMARK
Hotel LEGOLAND, DENMARK
4 out of 5
Aastvej 10, Billund
Prisen er DKK 1.729 pr. nat fra 20. jun. til 20. jun.
Dette hotel med familievenlig profil ligger tæt på lufthavnen i Billund, kun 10 minutters gang fra LEGOLAND® Billund Resort og Lalandia. Derudover ligger Lego ...
4.1/5Very Good! (992 anmeldelser)
Overnatning på Hotel Legoland
"God oplevelse, med familien, værelset var klar da vi ankom et par timer inden check-in, og kunne checke in uden ekstra udgifter. Alt personale er smilende og hilser. Morgen buffeten var som forventet, dog, vil vi pointere at vi med et diabetesbarn på tur er kede af at restauranten ikke formår at ..."

Anmeldelse fra 10. okt. 2020

Hotel LEGOLAND, DENMARK
Lalandia Resort Billund
Lalandia Resort Billund
4 out of 5
Ellehammers Alle 3, Billund
Prisen er DKK 4.088 pr. nat fra 21. jun. til 21. jun.
Dette resort med familievenlig profil ligger tæt på lufthavnen i Billund, kun 10 minutters gang fra Lalandia og LEGOLAND® Billund Resort. Derudover ligger Lego ...
4.5/5Wonderful! (618 anmeldelser)
"Nice house with good facilities. Good for family with children."

Anmeldelse fra 9. aug. 2019

Lalandia Resort Billund
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Give Family Apartment
Give Family Apartment
3.5 out of 5
Hospitalsgade 32, Give, Jutland
Prisen er DKK 1.299 pr. nat fra 29. jun. til 29. jun.
Dette lejlighedskompleks ligger i Give, kun 0,5 km fra Give-Egnens Museum og 3,5 km fra Give Golfklub. Derudover ligger LEGOLAND® Billund Resort og Lalandia ...
4.9/5Exceptional! (9 anmeldelser)
Super for en eller flere familier
"Super lejlighed for en eller flere familier. God beliggenhed tæt på Givskud Zoo, Lalandia og Legoland mm. Godt møbleret og i gå afstand til indkøb mm"

Anmeldelse fra 27. aug. 2020

Give Family Apartment
LEGOLAND Wilderness Barrels & Cabins
LEGOLAND Wilderness Barrels & Cabins
3 out of 5
Ellehammers Alle 2, Billund
Prisen er DKK 1.514 pr. nat fra 20. jun. til 20. jun.
Denne hytte ligger i Billund, kun 10 minutters gang fra Lalandia og LEGOLAND® Billund Resort. Derudover ligger Lego House 1,8 km derfra.
3.7/5Good! (41 anmeldelser)
"Vi blev opgraderede, dejligt."

Anmeldelse fra 4. okt. 2019

LEGOLAND Wilderness Barrels & Cabins
Kolding Hotel Apartments
Kolding Hotel Apartments
4 out of 5
Kedelsmedgangen 2, Kolding
Prisen er DKK 789 pr. nat fra 20. jun. til 20. jun.
Dette lejlighedshotel med familievenlig profil ligger tæt på lufthavnen i Kolding, kun 5 km fra Koldinghus, Geografisk Have og Trapholt Museum. Derudover ligger ...
4.3/5Excellent! (464 anmeldelser)
"Nød virkelig mit ophold... så hyggeligt område og lækre lejligheder... sengene kunne godt trænge til en opgradering... elendige og sove i... men udover det så var resten helt igennem fantastisk.. sødt personale, gode parkerings forhold, roligt område, lækker natur og pæne lækre lejligheder.. Kommer ..."

Anmeldelse fra 15. mar. 2021

Kolding Hotel Apartments
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge i Billund

Byer i nærheden af Billund