Billund

Rejseguide
Legoland som viser en park og et vandland

Billund er bedst kendt som stedet, hvor LEGO® startede, men der er også en dyrepark, Skandinaviens største vandland og mulighed for at smage vikingemjød.

Den lille by Billund, der ligger i Midtjylland, er kendt for LEGO®-fabrikken og Legoland®. De lokale håndværkere, som fremstiller traditionel kunst og holder fast i gamle brygteknikker, viser, at Billund er meget andet end de verdenskendte kulørte klodser.

Den oprindelige LEGO®-fabrik blev bygget i Billund i 1930'erne, men den nedbrændte under tyskernes besættelse i Anden Verdenskrig. Den blev heldigvis hurtigt genopbygget, og nu fremstiller og leverer den størstedelen af verdens LEGO®-klodser. Ved siden af fabrikken ligger Billunds største turistattraktion Legoland®. Her kan du prøve rutsjebaner, besøge den fantastiske miniby med smukke bakker og historiske danske huse, og du kan gå gennem en tunnel med forskellige havdyr i Atlantis by SEA LIFE™. Du kan også overnatte på Hotel Legoland®.

Underholdningen fortsætter i Lalandia, som er et ferieområde, hvor du kan overnatte i dejlige træhytter. Indenfor i vandlandet er der mulighed for at prøve alt fra opvarmede vandrutsjebaner, klatrevæg, skiløb, skøjtebane og bueskydning. For dem, der er interesseret i de lidt fredeligere aktiviteter, er der mulighed for guldgravning og bolsjekogning.

På Billunds bryggeri, Dansk Mjød, kan du smage mjød, der er kendt som Viking Blod, fremstillet af honning efter en opskrift fra 1700-tallet. Bryggeriet producerer også øl, sennep, spiritus og marmelade af lokale bær. Hos Huset Ølholm, der holder traditionelle danske væve- og farvningsteknikker i live, kan du finde vævede silketørklæder i fantastiske farver. Hvis du ønsker at se mere inspirerende kunst, er der mulighed for at besøge Skulpturpark Billund, som er en landskabspark med traditionelle og moderne skulpturer fremstillet af bronze, keramik, granit, jern og stål.

Byens beliggenhed gør den perfekt til at udforske de mange historiske steder og attraktioner i denne del af Jylland. Lej en bil, og tag på en smuk dagstur. Området er fuldt af gamle kirker, nogle går tilbage til det 14. og 16. århundrede, og der er adskillige museer, der fortæller om kulturen og historien på denne egn. Kør en tur til Jelling for at opleve et stykke historie fra Vikingetiden, og tag derpå videre til Vejle, der kun ligger 30 km fra Billund. Vejle er kendt for sine mange forretninger og eksklusive restauranter, hvor du kan smage dejlige traditionelle fiskeretter.

Hotel LEGOLAND, DENMARK
Hotel LEGOLAND, DENMARK
4 out of 5
Aastvej 10, Billund
Prisen er DKK 1.428 pr. nat fra 22. sep. til 22. sep.
Dette hotel med familievenlig profil ligger tæt på lufthavnen i Billund, kun 2 km fra Lalandia og LEGOLAND® Billund Resort. Derudover ligger Skulpturpark Billund ...
4.1/5Very Good! (985 anmeldelser)
Dagstur til Legoland
"Fint og stort standardværelse. Pænt og rent. Venlig og hjælpsom servicepersonale. Jeg vil især fremhæve maden. Både morgenmad og aftensmad. Der var alt hvad man kunne forestille sig. Alt i alt en god oplevelse"

Anmeldelse fra 15. maj 2021

Hotel LEGOLAND, DENMARK
Lalandia Resort Billund
Lalandia Resort Billund
4 out of 5
Ellehammers Alle 3, Billund
Prisen er DKK 3.884 pr. nat fra 1. okt. til 1. okt.
Dette resort med familievenlig profil ligger tæt på lufthavnen i Billund, kun 10 minutters gang fra Lalandia og LEGOLAND® Billund Resort. Derudover ligger Skulpturpark ...
4.5/5Wonderful! (622 anmeldelser)
Lalandia helt oplagt til børnefamilier.
"Det var en god oplevelse, men ikke så handicap venligt som håbet. Det var ærgerligt at badeland ligger så langt fra indgangen og at spa er placeret ovenpå. Ellers god service og fine feriehuse."

Anmeldelse fra 20. jun. 2021

Lalandia Resort Billund
Hotel Svanen, Billund
Hotel Svanen, Billund
4 out of 5
Nordmarksvej 8, Billund
Prisen er DKK 850 pr. nat fra 27. sep. til 27. sep.
Dette hotel ligger tæt på lufthavnen, kun 10 minutters gang fra Skulpturpark Billund, Lalandia og LEGOLAND® Billund Resort. Derudover ligger Lego House og Gyttegård ...
3.9/5Good! (955 anmeldelser)
Behageligt ophold
"Alt har været perfekt"

Anmeldelse fra 15. jun. 2021

Hotel Svanen, Billund
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
LEGOLAND NINJAGO Cabins
LEGOLAND NINJAGO Cabins
3 out of 5
Ellehammers Alle 2, Billund
Denne hytte ligger tæt på lufthavnen, kun 10 minutters gang fra Lalandia og LEGOLAND® Billund Resort. Derudover ligger Skulpturpark Billund og Lego House ca. ...
4.6/5Wonderful! (26 anmeldelser)
"Rigtigt hyggeligt sted og lige noget for en dreng på 4 år."

Anmeldelse fra 8. aug. 2021

LEGOLAND NINJAGO Cabins
LEGOLAND Wild West Cabins
LEGOLAND Wild West Cabins
3 out of 5
Ellehammers Alle 2, Billund
Denne hytte ligger i Billund, kun 10 minutters gang fra Lalandia og LEGOLAND® Billund Resort. Derudover ligger Skulpturpark Billund og Lego House ca. 2 km ...
3.7/5Good! (25 anmeldelser)
Meget lidt for pengene
"Dejligt hyggeligt område med mange aktiviteter og god service fra personalet. Men hytternes tilstand svarer slet ikke til den pris der bliver taget pr. nat."

Anmeldelse fra 14. jul. 2019

LEGOLAND Wild West Cabins
LEGOLAND Wilderness Barrels & Cabins
LEGOLAND Wilderness Barrels & Cabins
3 out of 5
Ellehammers Alle 2, Billund
Denne hytte ligger i Billund, kun 10 minutters gang fra Lalandia og LEGOLAND® Billund Resort. Derudover ligger Lego House 1,8 km derfra.
3.7/5Good! (41 anmeldelser)
"Vi blev opgraderede, dejligt."

Anmeldelse fra 4. okt. 2019

LEGOLAND Wilderness Barrels & Cabins
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge i Billund