Vigtigt: Denne destination har muligvis rejsebegrænsninger grundet COVID-19, herunder særlige restriktioner for logi. Tjek alle nationale og lokale sundhedsmæssige vejledninger for denne destination før du bestiller.

EsbjergDanmark

Tag på udflugt til en af Danmarks nationalparker, oplev kunstværker i verdensklasse, og hep på det lokale fodboldhold på en rejse til Esbjerg.

Med sin smukke beliggenhed ved Vesterhavet er fiskeri og søfart i højsædet i Esbjerg. Udnyt muligheden for at opleve den enestående natur ved Vadehavet, dyrke vandsport ved Vesterhavet, tage på shopping i den hyggelige gågade og besøge interessante museer og kunstværker.

Tidligere var Esbjerg Danmarks største fiskerihavn, men i dag er byen mest kendt for sine offshore-aktiviteter, og havnen bruges bl.a. som udskibningshavn for materialer til den store havmøllepark ved Horns Rev. På Fiskeri- og Søfartsmuseet/Saltvandsakvariet kan du se, hvordan man har fisket i Danmark siden middelalderen, samt få fingrene i sandet og observere de legesyge sæler.

Hvis du rejser til Esbjerg fra søsiden, bliver du budt velkommen af den 9 meter høje, kridhvide skulptur, Mennesket ved Havet. Uanset om du tilbringer en længere ferie eller er på et weekendophold i byen, må du ikke gå glip af et besøg i Nationalpark Vadehavet, der er anført på UNESCOs verdensarvsliste. Oplev tidevandet stige og falde, og se det alsidige fugleliv.

Start dagen med at gå forbi byens vartegn Esbjerg Vandtårn, der er firkantet og har små tårne i hvert hjørne. Gå herfra og videre ad Danmarks længste gågade, hvor du kan shoppe løs i et bredt udvalg af butikker. Husk at gå en tur i Torvegade efter mørkets frembrud, hvor du kan opleve kunstværket Stjernedrys, som forestiller den del af nattehimlen, der var synlig over byen ved midnat den 1. januar år 2000.

Er du til aktiv ferie, kan du leje en cykel og følge nogle af de afmærkede ruter, eller du kan prøve kræfter med forskellige former for vandsport ved Vesterhavet, f.eks. windsurfing eller kitesurfing. Er du mere interesseret i at kigge på sport, kan du se en ishockey- eller fodboldkamp med byens hold. Der er flere indfaldsveje i Esbjerg, så du kan nemt køre hertil. Desuden har jernbanen både forbindelse til Struer mod nord og Kolding, Fyn og Sjælland mod øst.

Besøg Esbjerg og Vadehavet om efteråret, og oplev fænomenet Sort Sol, hvor hundredtusindvis af stære samles. Eller kombiner et besøg i Esbjerg med en tur til Fanø, hvor du kan opleve det rolige øliv.

Mest populære hoteller i Esbjerg

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
CABINN Esbjerg Hotel
CABINN Esbjerg Hotel
3 out of 5
Skolegade 14, Esbjerg
Prisen er DKK 625 pr. nat

Dette hotel ligger i hjertet af Esbjerg, kun 10 minutters gang fra Esbjerg Kunstmuseum, Musikhuset Esbjerg og Esbjerg Musikhus. Derudover ligger Mennesket ved ...

3.7/5Good! (1,023 anmeldelser)

"Hotellet ligger perfekt i centrum. Værelserne er ekstremt små. Vi havde værelse 357, og man kan ikke gå omkring sengen. Badeværelset er også ekstremt lille. Vi sov rigtig dejligt der, men værelset er også kun til en overnatning. Jeg ville ikke benytte det til længere varende ferie."…"

Anmeldelse fra 12. jan. 2020

CABINN Esbjerg Hotel
Hjerting Badehotel - Esbjerg
Hjerting Badehotel - Esbjerg
3 out of 5
Strandpromenaden 1, Hjerting, Esbjerg
Gratis afbestillingBook nu, og betal under opholdet
Prisen er DKK 1.495 pr. nat

Reserver et ophold lige ud til stranden på Hjerting Badehotel - Esbjerg i Esbjerg. dette hotel ligger ved promenaden, kun 10 minutters gang fra Hjerting Strand ...

4.4/5Excellent! (280 anmeldelser)
Dejligt ophold

"Super dejligt ophold, virkelig god service, både generelt og i restauranten. Vi kommer igen."…"

Anmeldelse fra 21. jan. 2020

Hjerting Badehotel - Esbjerg
Hotel Britannia
Hotel Britannia
4 out of 5
Torvegade 24, Esbjerg
Prisen er DKK 1.025 pr. nat

Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i hjertet af Esbjerg, kun 5 minutters gang fra Danske Vadehavsøer, Esbjerg Kunstmuseum og Musikhuset Esbjerg. Derudover ...

4.2/5Excellent! (963 anmeldelser)

"Dejligt hotel, som bare fungere. Rene værelser og restaurant"…"

Anmeldelse fra 2. mar. 2020

Hotel Britannia

Esbjerg – anmeldelser

3.9

Gæstebedømmelse

5 - Fremragende
1
5 - Fremragende 5%
4 - God
16
4 - God 80%
3 - Okay
3
3 - Okay 15%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forfærdelig
0
1 - Forfærdelig 0%

4/5 - God

Verificeret rejsende

24. apr. 2019

Byens tilgang til havnen (bro over befærdet gade) var helt genialt.

4/5 - God

Verificeret rejsende

10. mar. 2019

Kyst strækning, Hjerting kirke

Byer i nærheden af Esbjerg