Tarm

Rejseguide
En rejse til Tarm, der byder på smuk natur, en spændende kunstrute samt et utal af anderledes oplevelser at vælge imellem.

Når byen Tarm omtales, kommer man unægteligt til at tænke på, at byen deler navn med et af menneskets indre organer. Det har de sikkert hørt mange vittigheder om i Tarm. Forklaringen på, hvordan byen har fået sit navn, er, at man førhen anvendte ordet til at beskrive et langt, smalt og indsnævret stykke, og byen Tarm lå oprindeligt på en smal landtange ud til Skjern Å.Når du er på ferie eller weekendophold i Tarm, kan du begive dig ud på en interessant kunstrute gennem byen. Der er ikke færre end otte forskellige skulpturer rundt omkring i byen, som bare venter på at blive taget i nærmere øjesyn. Tarm har masser af butikker og gode restauranter, når sulten melder sig.Besøg museet Hattemagerhuset, som er Tarms ældste hus, og få et indblik i, hvordan livet levedes i gamle dage. Du kan selv deltage i nogle af aktiviteterne både inde og ude. Kom, og vær med til at lave mad på et åbent ildsted eller at hugge brænde til et bål. Prøv også at kreere din egen hat, når hattedamen hver onsdag kommer på besøg. Hattemagerhuset er over 200 år gammelt.Naturområderne omkring Tarm og ved Skjern Å er uendeligt smukke. Der er et fint netværk af stisystemer, grillpladser og fugleudsigtstårne, hvorfra du kan iagttage i hundredvis af forskellige trækfugle. Hvis du er lystfisker, kan du fange laks i Skjern Å. I Skjern Enge kan du ved egen hjælp komme over åen med en trækfærge.Der er gode transportforbindelser med både bus og tog til Tarm, hvis ud ikke har lejet en bil i din ferie. Tarm ligger ca. 50 km fra Billund Lufthavn. Hvis du benytter dig af de offentlige transportmidler, skal du både med bus og tog, hvis du skal til Billund. Eksempelvis kan du tage med tog til Esbjerg og der skifte til en bus til Billund.Tag også en tur til Lønborg Hede lidt vest for Tarm, som er et stykke fredet hedeareal, der har fået lov til at ligge uberørt hen uden at blive opdyrket.

Hvor kan jeg overnatte i Tarm

Default Image

Skaven Strand

Selvom Skaven Strand ikke byder på mange seværdigheder, skal du ikke langt for at finde spændende oplevelser som Bork Havn og Stauning Whisky.

Skaven Strand
Airport Hotel, Billund
Airport Hotel, Billund
3 out of 5
Passager Terminalen 4, Billund
Prisen er 1.399 kr. pr. nat fra 29. jun. til 30. jun.
1.399 kr.
pr. nat
29. jun. – 30. jun.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Billund, som har 3 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og gratis lufthavnstransport. Vores gæster ...
8,2/10 Very Good! (1.537 anmeldelser)
Kan kun anbefales
"Perfekt med super service"

Anmeldelse fra 29. maj 2024

Airport Hotel, Billund
3 værelses bolig i Tarm
3 værelses bolig i Tarm
Tarm, Midtjylland
Overnat i denne feriebolig i Tarm. Nyd godt af en sauna, kabel-/satellit-tv og te-/kaffemaskine på værelset. De populære seværdigheder Lonborg Kirke og Flyvergraven ...
6,6/10 (3 anmeldelser)
Great To relax
"We really enjoyed the Walks along the coast (even in february) and the Sauna! 😊"

Anmeldelse fra 16. mar. 2024