Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer


En ferie i Mellemøsten byder på unikke oplevelser i civilisationens vugge

Besøg denne del af verden, der er udgangspunkt for flere moderne religioner med en mangfoldig historie og geografi.

Mellemøsten anses ofte for at være den moderne civilisations vugge. Religiøse fortællinger i Toraen, Koranen og Bibelen fortæller om, hvordan Mellemøsten var fødested for jødedommen, kristendommen og islam. Arkæologer har identificeret levn fra nogle af menneskehedens tidligste stamfædre i dalen, hvorigennem Eufrat-floden løber. På en rejse til Mellemøsten kan du blive klogere på subkontinentets historie og udforske de moderne storbyer.

Israel tiltrækker ikke kun besøgende i den jødiske tro, men også mange andre, der er interesserede i at besøge den gamle by Jerusalem og den livlige kystby Tel Aviv. Det tager ca. fire og en halv time at flyve til Tel Aviv, så det er endda muligt at tage på et forlænget weekendophold i Mellemøsten. I Den Gamle By i Jerusalem kan du tage på pilgrimsfærd til Grædemuren, hvor nutidens jøder mindes deres forfædres lidelser. Yad Vashem er et mindesmærke for de jødiske ofre for holocaust, og på stedet er der omfattende oplysninger om dette samt lister over ofrene for denne historiske og frygtelige begivenhed. Fra Tel Aviv arrangeres der dagsudflugter til BetlehemVestbredden i Palæstina, og her kan du mindes fortællingen om, hvordan Jomfru Maria fødte Jesus i en stald.

De Forenede Arabiske Emirater er et lille, men rigt land bestående af syv emirater. I Abu Dhabi kan du se den imponerende Sheikh Zayed Moske, der er udsmykket med hvide kupler og smukke mosaikker. Dette moderne vidunder byder folk fra alle trosretninger velkommen. Vil du på storbyferie i Mellemøsten, bliver det ikke større end Dubai – besøg en af verdens højeste og mest imponerende bygninger, Burj Khalifa, hvis 160 etager skyder højt til vejrs. Find en god plads, hvorfra du kan overvære de fantastiske springvand, der er synkroniseret til musik og lys. Landet bliver ved med at udvikle sig og investere i infrastruktur og kultur, så du vil altid opleve noget nyt her.

Jordan har en af verdens mest fascinerende arkæologiske udgravninger. Her ligger nemlig byen Petra, der er en oldtidsby med græske søjler, som er hugget ind i de enorme klippefacader. På en rejse til Mellemøsten kan du også opleve Det Døde Hav og flyde på vandet med den høje koncentration af salt.

Udforsk også guld- og kamelmarkederne i hovedstaden Riyadh i Saudi-Arabien. Her kan du se muslimerne udføre deres daglige bederitualer vendt mod Mekka. Hvis du selv er muslim, kan du også besøge Mekka, som er Profeten Muhammeds fødeby og anses for at være det helligste sted i den muslimske tro.

Selvom landet ligger på det afrikanske kontinent, anses Egypten også for at være en del af Mellemøsten. Landet gennemløbes af en af verdens længste floder, nemlig Nilen. I Egypten kan du se nogle af verdens mest berømte seværdigheder som f.eks. Pyramiderne og Sfinksen i Giza. Disse oldtidsvidundere blev bygget for mere end 4.500 år siden, længe før moderne byggeudstyr blev opfundet. I dag prøver forskerne stadig at finde ud af, hvordan det lykkedes for de gamle egyptere at konstruere disse imponerende bygningsværker kun ved hjælp af menneskelig arbejdskraft. Der ligger en lang række resorter og dykkerdestinationer på Sinai-halvøen.

Visse dele af Mellemøsten er ikke sikre at rejse til, men der er stadig en lang række destinationer, hvor du kan få uforglemmelige oplevelser. Undersøg Udenrigsministeriets hjemmeside, inden du rejser til Mellemøsten, for at holde dig opdateret om de aktuelle rejsevejledninger. Planlæg din ferie i dette fascinerende område, hvor du kan opleve de antropologiske og religiøse rødder til en stor del af den moderne verden.


De bedste tilbud på fly + hotel

De bedste flytilbud

Disse priser var tilgængelige i løbet af de seneste 7 dage. De angivne priser er for én person, tur-retur, i den angivne periode. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår gælder.