Frankrig

Rejseguide
Frankrig
Tag på et weekendophold til Frankrig for at nyde middelhavsstrandene, stå på ski i Alperne, smage ædle vine og opleve nogle af verdens mest berømte byer.

Uanset om du er frankofil eller bare elsker at rejse, vil du få gode oplevelser i Frankrig, som er et land med meget bred appel. På weekendophold til Frankrig kan du udforske sneklædte bjerge, afslappende strande, sofistikerede byer, vinområder, små bjerglandsbyer og rolige landegne.

Hvis du har lyst til at tage på storbyferie i Frankrig, kan du flyve til hovedstaden Paris. Byen lever i høj grad op til sit tilnavn, "Lysets By", når lysene på Eiffeltårnet, på Champs-Élysées, i Notre-Dame Cathedral og på broerne over Seinen tændes om aftenen, så er der mulighed for en magisk gåtur. Besøg berømte kunstgallerier, blandt andet Louvre, Musée d’Orsay og Orangerie Museum.

De franske vindistrikter er berømte, og nogle af dem er nu kendte over hele verden, for eksempel Bourgogne, Bordeaux og Champagne. Under et weekendophold i Frankrig kan du besøge store vingårde eller små vinkældre for at smage forskellige årgange og købe dine nye favoritvine.

Kom til Marseille og den franske middelhavskyst for at solbade, svømme og opleve livsstilen ved rivieraen. På et weekendophold i Frankrig kan du mænge dig med de rige og berømte i de populære Côte d'Azur-havne i Nice, Antibes og Saint-Tropez. Besøg Cannes i maj, når stjernerne samles til den årlige filmfestival. Menton, Bandol og mindre byer, blandt andet Cassis og La Ciotat, har strande og små cafeer, hvor du kan slappe af.

Hold ferie i de franske alper om sommeren for at vandre på stier med vilde bjergblomster og udsigt over dalene. Om vinteren kan du stå på ski i højtbeliggende terræner, der er nogle af verdens allerbedste. Frankrig har over 200 individuelle bjerge, hvor man kan stå på ski, og mange bjergsider er forbundet som samarbejdende skiområder. Selvom du ikke står på ski, kan du tage téléphérique-liften op ad Mont Blanc, hvor du har udsigt over tre forskellige lande.

Provence og Luberon har mange interessante "villages perchés" – landsbyer, der er bygget på toppen af mindre bjerge. På de ugentlige markeder i disse områder kan du købe friske råvarer og farverig håndlavet kunst.

Mod nord kan du prøve at forestille dig strandene i Normandiet fyldt med flere tusinde soldater i marineangrebet mod nazisterne. Det var et vigtigt slag i Anden Verdenskrig. Se kirkegården og monumentet, der er opført for at mindes de amerikanske soldater, som mistede livet i Europa.

Du kan gøre Frankrig til en årlig feriedestination ved at besøge alle landets forskelligartede regioner. I hver en by eller landsby kan du opleve den fremragende mad, som Frankrig er kendt for.

Populære byer i Frankrig

Paris
Paris
Kendt for Caféer, Museer og Kunst
Fra picnic i Luxembourghaven om eftermiddagen til en aften i operaen. Paris, den romantiske hovedstad tilbyder alt fra små glæder til ekstravagant forkælelse.

Gode grunde til at tage afsted

  • Notre-Dame
  • Louvre-museet
  • Eiffeltårnet
Lyon som omfatter en by, en statue eller en skulptur og en flod eller et vandløb
Lyon
Kendt for Historisk, Forretning og Museer
Frankrigs tredjestørste by er berømt for film, festivaler, mad og århundredgammel arkitektur.

Gode grunde til at tage afsted

  • Bellecour-pladsen
  • Hôtel de Ville de Lyon
  • Lyo