Vigtigt: Denne destination har muligvis rejsebegrænsninger grundet COVID-19, herunder særlige restriktioner for logi. Tjek alle nationale og lokale sundhedsmæssige vejledninger for denne destination før du bestiller.

Ile-de-FranceFrankrig

Fra toppen af Eiffeltårnet har du et godt overblik over byens arrondissementer. Det gør det let at udvælge de seværdigheder, du gerne vil se.

Hvis du rejser til Île-de-France, rejser du til en utroligt pulserende region med hovedstaden Paris som sit naturlige omdrejningspunkt. Regionen omfatter desuden historiske forstæder til Paris, og hertil kommer idylliske parker, floder og kanaler, der forbinder de mindre byer.

Besøg hovedstaden, og kom tæt på den berømte parisiske livsstil og kultur. Nyd en slentretur tur gennem Tuileries-haven, indsnus byens stemning på gåture langs Seinen , og aflæg Mona Lisa et besøg på Louvre i det 1. arrondissement. Forny garderoben i de glasoverdækkede shoppingarkader i det 2. arrondissement, og dyk ned i de jødiske og kinesiske kulturer i det 3. arrondissement.

Det 4. arrondissement med den ikoniske Notre Dame de Paris huser også byens homoseksuelle kvarter. Forlad centrum, og sæt kursen mod latinerkvarteret, bourgeois-arkitekturen i det 6. arrondissement og ikke mindst Eiffeltårnet. Det 18. arrondissement byder på højdepunkter som Moulin Rouge og Sacre Coeur i Montmartre. Tag et hvil i den enorme Parc des Buttes-Chaumont , hvor du samtidig kan nyde synet af Temple de la Sybille, der ligger på en klippetop med udsigt til søen.

Der venter dog også mange spændende oplevelser uden for hovedstaden. En ferie i Île-de-France ville efter børnenes mening i hvert fald næppe være komplet uden et besøg i Disneyland Paris, som ligger i Marne-la-Vallée. Fortsæt turen sydpå til den charmerende by Fontainebleau, hvor du kan besigtige det majestætiske Château de Fontainebleau.

Versailles befinder sig sydøst for Paris, og her finder du Kong Louis XIV's kongelige residens, det berømte Château de Versailles, inklusive et storslået barokhaveanlæg. Overnat i området for let adgang til endnu flere store slotsoplevelser, herunder Château de Dampierre, Château de Rambouillet og Château de Monte-Cristo, hvor forfatteren Alexandre Dumas engang boede.

Din rejse til Île-de-France går med fly via Paris Lufthavn eller tog fra Europas større byer. Regionen ligger i den centrale, nordlige del af landet og omgiver Paris. Île-de-France strækker sig til Mantes-la-Jolie i vest og Provins i øst. Normandiet og Grand Est grænser op til regionen og er bestemt også et besøg værd.

Om sommeren er vejret varmt og behageligt. Du kan forvente hårde vintre med blæst, regn og sommetider sne. Champs-Elysées ser i den forbindelse absolut magisk ud, når alle julelysene glimter, og sneen daler.

Île-de-France omfatter den fortryllende hovedstad Paris samt flere store slotte spredt udover de velhavende forstæder.

Populære byer i Ile-de-France

Versailles som omfatter natteliv, historiske bygningsværker og en by
Versailles
Kendt for Slotte, Haver og Historiske bygninger

…"

Gode grunde til at tage afsted

  • Versailles-slottet
    Versailles-slottet
Fontainebleau
Fontainebleau
Kendt for Slotte, Historiske bygninger og Haver

…"

Cergy
Kendt for Cykling, Ost og Mode

…"

Provins
Kendt for Katedraler, Museer og Kirker

…"

Jouy-en-Josas
Kendt for Business, Universiteter og Mode

…"

Enghien-les-Bains
Kendt for Spaer, Afslapning og Business

…"