Aktiviteter i Birmingham

Oplevelser, seværdigheder og ture
Victoria Square og byder på en by, en plads eller et torv og blomster

Stolte traditioner og topmoderne attraktioner i Birmingham

Som så mange andre europæiske storbyer har engelske Birmingham undergået en sand forvandling inden for de seneste 10 år. Den tidligere noget nedslidte og anonyme industriby har fået en alvorlig overhaling, og Birmingham fremstår i dag som en charmerende og moderne kanalby med et stort kulturudbud, eksklusive shoppingmuligheder og restauranter i verdensklasse. Som noget unikt kan byen sågar prale af at huse Europas største juveldistrikt. Herudover kan du selvfølgelig glæde dig til ærkeengelske oplevelser i Birmingham som traditionelle pubs og raffinerede muligheder for at nyde en omgang veltilberedt afternoon tea.

Klassiske oplevelser – Birmingham

Er det dit første besøg i Birmingham, kan du passende starte i byens hjerte, Victoria Square. Den centrale plads er omgivet af nænsomt restaurerede bygninger fra 1800-tallet med et elegant springvand i midten. Kommer du forbi om vinteren, danner pladsen rammen om særlige stemningsfulde oplevelser i Birmingham, for da forvandles den til et kæmpestort julemarked efter tysk forbillede. Glæd dig til smukt dekorerede boder med juleknas og kunsthåndværk. Her bliver der da heller ikke lagt skjul på den tyske inspiration, for markedets officielle navn er faktisk Frankfurt Christmas Market Birmingham.

Er du mere til kunstens store mestre end træsnit og julekugler, er nærliggende Birmingham Museum and Art Gallery er godt bud på nogle af de bedste kulturelle attraktioner i Birmingham. Her kan du stå ansigt til ansigt med værker af verdensberømte malere som Claude, Canaletto, Bellini og Rubens. Hvis det ikke er nok til at mætte din trang til kunst, kan du fortsætte videre til Barber Institute of Fine Arts. Her er der heller ingen smalle steder, for på væggene finder du værker af superstjerner som Monet, van Gogh, Picasso og Rembrandt.

Shopping og andre populære aktiviteter – Birmingham

Er du mere til klassiske storbyglæder som mode og shopping? Så kig forbi de eksklusive indkøbscentre Mailbox og Bullring. Sidstnævnte huser et af de bare fire stormagasiner i Selfridges-kæden samt over 150 andre butikker. Er du på jagt efter særligt eksklusive aktiviteter i Birmingham? Så kan du passende lægge vejen forbi det såkaldte Jewellery Quarter omkring Victoria Street. Smykkemekkaet er et af de største i Europa, så er du på udkig efter et smykke til en ganske særlig lejlighed, er dette ikke noget dumt sted at lede. Efterhånden er du sikkert ved at være klar til en aktivitet, der fylder maven i stedet for at belaste kreditkortet, og heldigvis er der mange gode bud på velsmagende oplevelser i Birmingham i denne kategori. Prøv for eksempel en elegant anretning te og kage på Edwardian Tea Room i nærheden af føromtalte Victoria Square.

Familievenlige oplevelser – Birmingham

Vil du holde læringsniveauet højt på ferien, kan du tage ungerne med ind på videnskabsmuseet Thinktank, der er et eldorado af interaktive udstillinger og oplevelser. Andre børnevenlige aktiviteter i Birmingham omfatter et besøg på Cadbury World. Cadbury er et af de mest populære chokolademærker i England, og i Cadbury World kan du komme helt tæt på Cadburys traditionsrige historie, prøve kræfter med chokoladefremstillingens ædle teknikker og se film om chokolade i den sjove 4D-biograf med bevægelige sæder og masser af lyd- og lyseffekter.


Udforsk tusindvis af aktiviteter med gratis afbestilling og uden ekstra gebyrer.

Sammensæt din egen rejse med lufthavnstransport, udflugter, dagsture og meget mere.

Få et indblik i, hvad du skal reservere, inden du rejser.


Mest populære steder at besøge

1. Broad Street

Køb souvenirs for hele familien med en tur til Broad Street, som tilbyder masser af shoppingmuligheder i Birmingham. Udforsk uvalget af udsøgte spisesteder på dette romantiske sted, som også er kendt for sine teatre.
Læs mere
Køb souvenirs for hele familien med en tur til Broad Street, som tilbyder masser af shoppingmuligheder i Birmingham. Udforsk uvalget af udsøgte spisesteder på dette romantiske sted, som også er kendt for sine teatre.

2. University of Birmingham

Nyd atmosfæren på campusområdet ved University of Birmingham, som er et af de bedste universiteter i Birmingham. Stedet er vellidt og populært for sine shoppingmuligheder, men du kan også udforske udvalget af udsøgte spisesteder.
Læs mere
Nyd atmosfæren på campusområdet ved University of Birmingham, som er et af de bedste universiteter i Birmingham. Stedet er vellidt og populært for sine shoppingmuligheder, men du kan også udforske udvalget af udsøgte spisesteder.

3. Bullring Shopping Centre

Bullring er et historisk butikscenter, der passer godt til Birmingham, som er kendt som en by med tusindvis af handelserhverv. Det tidligere marked, hvor der blev handlet med kød og heste, udgør i dag det store ultramoderne butikscenter. Beundr den elegante arkitektur, besøg butikkerne og nyd et let måltid i madhallen.
Læs mere
Butikscentrets ultramoderne kompleks er bygget på byens gamle markedsplads, der er flere hundrede år gammel, og det forsætter derved Birminghams ambitiøse tradition for handel.

4. The Mailbox

I The Mailbox kan du shoppe i luksusbutikker, spise på terrassen på en af restauranterne langs kanalen, se kunstudstillinger og komme bag scenen i et tv-studie. Før bygningen åbnede som indkøbscenter i 1998, fungerede den som postsorteringskontor for Royal Mail.
Læs mere
Køb designertøj, smag på det internationale køkken på restauranterne langs vandsiden, og se live-tv-shows i dette alsidige indkøbscenter.

5. Symphony Hall

Besøg Symphony Hall for at nyde en forestilling fra et program, der omfatter nogle af de største navne inden for jazz, folk, rock, pop, komedie og talkshows. Salen med 2.262 siddepladser er også hjemsted for City of Birmingham Symphony Orchestra. Dronning Elizabeth II stod for den officielle åbning af stedet i 1991, og i dag er det vært for ca. 300 arrangementer og 300.000 besøgende om året.
Læs mere
Lyt til City of Birmingham Symphony Orchestra, og hør verdensberømte rock- og popstjerner i denne koncertsal.

6. Cadbury World

Besøg Cadbury World for at høre historien om en berømt chokoladeproducent, prøvesmage chokoladen og deltage i arrangementer, hvor temaet er chokolade. Dette museum og underholdningscenter, der er helliget søde sager, åbnede i 1990 i Bournville ca. 8 kilometer syd for Birminghams centrum. I dag tiltrækker det over en halv million besøgende hvert år.
Læs mere
Få historien om en af verdens største chokoladeproducenter, og prøvesmag de fristende produkter i dette interaktive chokolade- og underholdningscenter.

Populære steder at besøge i Birmingham

Områder i Birmingham

Byer i nærheden af Birmingham