ViborgDanmark

Oplev stemningsfyldte middelaldergader, historiske seværdigheder og enestående naturoplevelser på en rejse til Viborg. Besøg tilmed en af verdens største kalkminer.

På en tur rundt i Viborg kan du besøge flere kirker og historiske museer eller shoppe løs i butikkerne i de hyggelige gader. Tilbring et weekendophold med at vandre ad Hærvejen, eller lej en cykel, og udforsk naturen i og omkring byen. Er du til vandaktiviteter, kan du sejle på en af søerne eller besøge Limfjorden.

Når du rejser til Viborg, befinder du dig i en af de ældste byer i Danmark, som kan dateres tilbage til slutningen af 900-tallet. Få mere at vide om byens historie på Viborg Museum, eller læg vejen forbi Hvolris Jernalderlandsby, hvor du selv kan blive en del af historien ved at se og prøve kræfter med gamle håndværk.

Besøg Viborg Domkirke, og oplev det smukke kirkerum med de store hvælvinger samt den oprindelige krypt. Den nuværende kirke kan dateres tilbage til 1800-tallet, da den oprindelige kirke fra 1100-tallet har været ramt af adskillige brande. Med sin centrale placering i Jylland er det nemt at komme til Viborg i bil. Der er også gode togforbindelser til både Struer, Aarhus og København, og ved Viborg station er der en større rutebilstation, hvorfra der er forbindelser til flere forskellige steder i både Nord-, Midt- og Østjylland.

I en af verdens største kalkgruber, Mønsted Kalkgruber, kan du udforske de endeløse labyrinter og se film i den underjordiske biograf, mens flagermusene suser hen over hovedet på dig, og i sommermånederne kan du køre med det lille tog. I Daugbjerg Kalkgruber kan du tage på skattejagt og få mere at vide om røveren Jens Langkniv.

Børn vil elske et besøg i AQUA Akvarium og Dyrepark, som giver et indblik i dyrelivet i danske søer og vandløb. Tilbring et par timer med at hoppe i kæmpemæssige hoppeborge og spille forskellige boldspil i Viborg Legeland. Rejser du uden børn, kan du nyde en stille stund på et af byens gallerier og tage med på rundvisning på Viborg Bryghus, hvor du kan smage på husets specialiteter.

Viborg er den perfekte destination, hvis du ønsker at besøge en by med historiske seværdigheder. Oplev også helt unik natur i kalkgruberne.

Mest populære hoteller i Viborg

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Farm61
Farm61
2.5 out of 5
Tindbaekvej 61, Tindbaek, Tjele
Prisen er DKK 550 pr. nat

Dette gæstehus ved stranden ligger i Tjele, ca. 20 km fra Statens Naturhistoriske Museum, Fladbro Skov og AutoC Park Randers. Derudover ligger Energimuseet og ...

4.4/5Wonderful! (37 anmeldelser)

"Lækkert og charmerende sted"…"

Anmeldelse fra 20. okt. 2019

Farm61
Hotel Strandtangen
Hotel Strandtangen
4 out of 5
Strandvejen 28, Skive
Prisen er DKK 1.075 pr. nat

Reserver et ophold lige ud til stranden på Hotel Strandtangen i Skive. dette hotel ligger i centrum, 5 km fra Kulturcenter Limfjord og 5,8 km fra Skive Trav. ...

4.4/5Wonderful! (180 anmeldelser)
Skøn beliggenhed

"Dejligt hotel med skøn beliggenhed og rigtig god service fra personalets side. Jeg vil helt klart anbefale dette hotel"…"

Anmeldelse fra 30. okt. 2019

Hotel Strandtangen
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
3 out of 5
Pinen 3, Glyngore, Roslev
Prisen er DKK 895 pr. nat

Med et ophold på Hotel Pinenhus i Roslev har du direkte adgang til stranden. dette hotel ligger 4,9 km fra Jesperhus Blomsterpark samt mindre end 10 km fra Jesperhus ...

4/5Very Good! (243 anmeldelser)

"Fin sted dejlig stemning"…"

Anmeldelse fra 4. okt. 2019

Hotel Pinenhus

Viborg – anmeldelser

4.3

Populær destination

5 - Fremragende
3
5 - Fremragende 25%
4 - God
9
4 - God 75%
3 - Okay
0
3 - Okay 0%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forfærdelig
0
1 - Forfærdelig 0%

4/5 - God

Verificeret rejsende

22. feb. 2020

Hyggelig by som jeg gerne besøger igen.

Byer i nærheden af Viborg

Skive som omfatter en plads eller et torv og historiske bygningsværker

Skive

Randers som viser en sø eller et vandhul og et slot

Randers

Andre steder som Viborg