Karup

Rejseguide
Når du rejser til Karup, kan du få skønne naturoplevelser, og er du interesseret i fly, er her også en oplagt mulighed for at lære mere om Flyvevåbnets historie.

Tilbring en længerevarende ferie eller et weekendophold i Karup, og få enestående oplevelser hele vejen langs den smukke Karup Å. Er du flyentusiast, kan du både kigge på fly i Karup Lufthavn og få mere at vide om Danmarks militære flyvninger på Museet – Flyvestation Karup.

Karup ligger næsten midt i Midtjylland omkring 24 km syd for Viborg og 24 km nord for Herning. Byen kan dateres tilbage til 1906, hvor der dog kun var nogle få huse. Trods det var byen en af de større bebyggelser i området, og indtil 1977 var Karup en vigtig krydsningsstation på jernbanestrækningen mellem Herning og Viborg.

I dag er Karup mest kendt for sin civile lufthavn og flyvestationen, Flyvestation Karup, som er den største i Nordeuropa. Den blev anlagt af tyskerne under Anden Verdenskrig, hvor den blev brugt som udgangspunkt for angreb mod England. I tilknytning til flyvestationen er der et museum, hvor du kan se nærmere på gamle, restaurerede fly og andre militære genstande.

Det er populært blandt lystfiskere at rejse til Karup, da Karup Å er rig på havørreder. Mange sejler også på åen, og du kan få en helt enestående naturoplevelse ved at leje en kano og ro mod Skive, der ligger ca. 34 km mod nord. I 1964 blev et område på 500 ha langs åen fredet, og du kan opleve et helt unikt fugle- og dyreliv undervejs på din tur.

Med sin gode beliggenhed mellem flere af de større jyske byer, kan du nemt kombinere en tur til Karup med et besøg i f.eks. Viborg Domkirke eller en koncert i Jyske Bank BOXEN i Herning. Du kommer nemt til Karup i bil eller med bus, og hvis du rejser fra København, har du også mulighed for at flyve til Karup Lufthavn.

I Karup har du rig mulighed for at nyde de naturskønne omgivelser til vands. Du kan dog også opleve det frodige landskab til lands, hvis du snupper en runde golf i Karup Å Golfklub.

Tollundgaard Golf Park
Tollundgaard Golf Park
3 out of 5
Tollundvej 3, Silkeborg, 8600
Fuldt refunderbartBook nu, og betal under opholdet
Prisen er 595, kr pr. nat fra 3. okt. til 4. okt.
Overnat i dette Bed & Breakfast med golffaciliteter i Silkeborg, som har 3 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og en golfbane. De populære seværdigheder ...
4,1/5 Very Good! (261 anmeldelser)
Fin til prisen
"Fint til prisen. Men da vi ikke spiller golf, ligger den lige langt fra indkøb og Silkeborg."

Anmeldelse fra 20. aug. 2022

Herning City Hotel
Herning City Hotel
3 out of 5
Skolegade 1, Herning, 7400
Prisen er 895, kr pr. nat fra 14. okt. til 15. okt.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Herning, som har 3 stjerner. Nyd godt af gratis morgenmad, gratis Wi-Fi og gratis parkering. Vores gæster ...
4,2/5 Very Good! (331 anmeldelser)
"Rigtig fint ophold…Lækker morgenmad! vi kommer gerne igen!"

Anmeldelse fra 30. sep. 2022

Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter
Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter
3 out of 5
Vejlsøvej 51, Silkeborg, DK-8600
Prisen er 806, kr pr. nat fra 18. okt. til 19. okt.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Silkeborg, som har 3 stjerner. Nyd godt af gratis morgenmad, gratis Wi-Fi og gratis parkering. De populære ...
4,3/5 Excellent! (678 anmeldelser)
Perfekt til mtb
"Super fint hotel. Ligger perfekt mellem Nordskoven og Vesterskoven. Perfekt sted hvis man skal cykle mtb."

Anmeldelse fra 23. sep. 2022

Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Arena Midt
Arena Midt
2.5 out of 5
15 Hasselvej, Kjellerup, 8620
Overnat i denne hytte med forretningsvenlig profil i Kjellerup. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og morgenmad. Vores gæster fremhæver især de familievenlige ...
4,5/5 Wonderful! (60 anmeldelser)
God ferie
"Det var super nemt at tjekke ind da vi ankom. Køkkenhytten er super fin, og en masse ting til rådighed både til leg og madlavning. Virkelig en fin oplevelse"

Anmeldelse fra 2. aug. 2022

Landal Søhøjlandet
Landal Søhøjlandet
3.5 out of 5
Lille Amerika 10, Gjern, Midtjylland, DK-8883
Overnat i denne feriebolig med familievenlig profil i Gjern, som har 3,5 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og morgenmad. De populære seværdigheder ...
Dancamps Hampen
Dancamps Hampen
3 out of 5
Hovedgaden 31B, Hampen, 7362
Overnat på denne campingplads med 3 stjerner i Hampen. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og en terrasse. Den populære seværdighed Veteranbanen Bryrup-Vrads ...
3,1/5 (28 anmeldelser)
Slidt campingplads
"Utrolig slidt campingplads, blandingsbatteri i køkken defekt. Det hele ser trist og ikke vedligeholdt ud."

Anmeldelse fra 24. jul. 2022

Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge

Byer i nærheden af Karup