COVID-19: Rejsekravene ændrer sig hurtigt, heriblandt reglerne for COVID-19-test før afrejse og karantæne ved ankomst.

Rom
Rejseguide

Peterskirken som viser interiør, historiske bygningsværker og religiøse aspekter

Den italienske hovedstad Rom er en fascinerende blanding af højt skattet kunst, fantastisk arkitektur og solrige piazzaer, og kombinationen af imponerende historie og en stor europæisk bys liv og røre gør den til det perfekte sted at holde en storbyferie.

Rom er en by, der er bygget på syv høje og opdelt i kvarterer, som typisk er opkaldt efter de vigtigste seværdigheder i det enkelte kvarter. Hvert kvarter i Rom har helt sit eget særpræg, men fælles for dem alle er de 2,8 millioner indbyggeres afslappede og venlige væremåde. Italienere er berømte for at være passionerede, og dette omfatter også deres modtagelse af gæster – så du skal ikke blive overrasket, hvis en af de lokale insisterer på at vise dig en lille restaurant, som han eller hun kender, eller hvis vedkommende gerne vil fortælle dig om byens to fodboldholds (AS Roma og SS Lazio) seneste bedrifter.

Rom er en by, som emmer af prægtig kultur og historie. Man kan begynde med mesterværker fra barokken som Peterskirken, Den Spanske Trappe og Trevifontænen, men det er også muligt at gå endnu længere tilbage i tiden og udforske Roms placering i Romerrigets historie. Roms lange historie betyder selvfølgelig, at den er en levende arkæologisk udgravning – og du kan sagtens komme ud for at opleve en igangværende udgravning midt i byen – men sporene efter Roms magt venter blot på at blive udforsket, ikke mindst Forum Romanum og det betagende Colosseum.

Rom er også hjemsted for Vatikanstaten. Besøgende i Rom kan frit udforske Vatikanet, som ud over at være centrum for den katolske kirke også huser mange store værker – ikke mindst renæssancemesterværkerne i det Det Sixtinske Kapel og Palazzo Senatorio.

Det er hurtigt og nemt at rejse rundt i Rom takket være byens velorganiserede busservice, men de snævre brostensbelagte gader kan lige så nemt – og sikkert mere behageligt – tilbagelægges til fods.

Det er en god idé at få fat i et kort over byen, specielt hvis du har planer om at besøge nogle af de ældre kvarterer, hvor adresserne kan være lidt forvirrende, men du kan også få en dejlig oplevelse ved at give dig selv lov til at fare vild i byen. Når alt kommer til alt, vil du aldrig være langt fra et lille torv, hvor du kan nyde en espresso eller en gelato, mens solen går ned.

En af Italiens store attraktioner er maden, og det romerske køkken er uden tvivl et af de fineste eksempler på dette. Den mest berømte romerske ret er formentlig spaghetti carbonara, men romersk mad er meget mere end bare pasta – som al anden italiensk mad tager den ganske enkelt udgangspunkt i årstidens råvarer af god kvalitet. Og vinen er heller ikke dårlig. Cin cin!

Video af Rom

Her kan du overnatte i Rom

Hilton Rome Airport
Hilton Rome Airport
4 out of 5
Via Arturo Ferrarin 2, Fiumicino
Prisen er DKK 1.037 pr. nat fra 21. apr. til 22. apr.
Dette hotel med familievenlig profil ligger i et shoppingområde i Fiumicino, kun 5 km fra Porto di Traiano Arkæologisk Område og Necropoli di Porto Isola Sacra. ...
3.8/5Good! (1,581 anmeldelser)
Let adgang fra lufthavn
"Hotellet ligger i forlængelse af lufthavnen, og er nemt at finde via gangsystemet. Check inn var effektivt, og værelset fint som forventet på Hilton."

Anmeldelse fra 30. sep. 2020

Hilton Rome Airport
B&B Hotel Roma Fiumicino
B&B Hotel Roma Fiumicino
Via Giulio Romano, 79, Fiumicino
Prisen er DKK 439 pr. nat fra 23. apr. til 24. apr.
Dette hotel ligger i Fiumicino, kun 0,2 km fra Parco Leonardo og 4,1 km fra Fiera di Roma. Derudover ligger Ostia Antica og PalaLottomatica ca. 20 km derfra. ...
4.3/5Excellent! (498 anmeldelser)
Buono ma...
"Bell'Hotel. Pulito e ben connesso, proprio di fronte alla stazione. Bagno fornito con tutti gli standard. Colazione al sacco (Causa covid) ma con possibilità di rifornirsi alle macchinette. Parcheggio vicinissimo però a pagamento. Unica pecca, il servizio navetta che viene messo a disposizione è ..."

Anmeldelse fra 18. dec. 2020

B&B Hotel Roma Fiumicino
Hotel 87 Eighty-Seven - Maison D'Art Collection
Hotel 87 Eighty-Seven - Maison D'Art Collection
4 out of 5
Via del Tritone 87-89, Rom, Rom
Prisen er DKK 395 pr. nat fra 18. maj til 19. maj
Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Rom, kun få skridt fra Via del Tritone, Via Veneto og Piazza Barberini. Derudover ligger ...
4.1/5Very Good! (797 anmeldelser)
Spahotel????
"Hvis du forventer at komme på et spahotel, bliver du nok skuffet. Det var ikke muligt at booke behandlinger da vi var der. Selve spaafdelingen var udmærket, men ikke wauw. Det meste af udstyret i fitnesscenteret virkede ikke. Værelset var udmærket til prisen. Servicen var fin. Morgenmaden var ok. ..."

Anmeldelse fra 20. feb. 2020

Hotel 87 Eighty-Seven - Maison D'Art Collection
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
MGPgroup Suites&Apartments
MGPgroup Suites&Apartments
Via dell'orso 43, Rom
Dette lejlighedskompleks ligger i Navona, kun 10 minutters gang fra Piazza Navona, Via del Corso og Pantheon. Derudover ligger Castel Sant'Angelo og Via Condotti ...
4.2/5Very Good! (121 anmeldelser)
Small Studio Navona - fint sted
"En fint lille sted for for et par unge mennesker der har lyst til at opleve Rom og bare skal have et rent og pænt sted at overnatte. Det er en lille bitte studie lejlighed, hvor sengen i princippet er en dobbelt gæste seng. vi er to voksne omkring de 50 år så vi synes måske det var lidt hårdt, men ..."

Anmeldelse fra 27. dec. 2019

MGPgroup Suites&Apartments
Your Suite Rome
Your Suite Rome
Via Monserrato 31, Place Navone, Rom, Rom
Prisen er DKK 1.158 pr. nat fra 19. apr. til 20. apr.
Dette lejlighedskompleks ligger i Navona, kun 10 minutters gang fra Campo de' Fiori og Piazza Navona. Derudover ligger Castel Sant'Angelo og Santa Maria in Trastevere ...
4.8/5Exceptional! (217 anmeldelser)
Great stay!
"Great stay, central and spacious. A little to much noise in the living room from the bar on the opposite side, but no noise at all in the bedroom."

Anmeldelse fra 10. feb. 2020

Your Suite Rome
Castello del Duca
Castello del Duca
Salita della Marcigliana 95, Rom
Dette overnatningssted ligger i Zona III Marcigliana, kun 10 km fra Sant'Andrea-hospitalet, Galleria Commerciale Porta di Roma (indkøbscenter) og Caserma Salvo ...
4.5/5Wonderful! (32 anmeldelser)
"自然の環境が素晴らしかった。"

Anmeldelse fra 1. jan. 2020

Castello del Duca
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge i Rom

De mest populære oplevelser i Rom

Byer i nærheden af Rom