Nordsjælland

Rejseguide
Nordsjælland
Ikke langt fra København ligger en region fyldt med smukke landskaber, betagende kystlinjer, middelalderlige slotte og eventyrlige små landsbyer.

På din rejse til Nordsjælland kan du opleve en gammel royal legeplads i naturskønne omgivelser. Udforsk de gamle slotte og maleriske små byer. Slap af på uspolerede strande, gå tur i skovene og prøv kræfter med vandsport på de glitrende søer. Nordsjælland udgør den nordøstlige del af Sjælland, og der er fyldt med små indløb, fjorde og stræder.

Tag på et weekendophold i denne smukke del af Danmark, og oplev et mekka af idyllisk natur og imponerende slotte. Kronborg Slot i Helsingør, for eksempel, går helt tilbage til 1420erne og var en inspiration til Shakespeares Hamlet. Tag også til Frederiksborg Slot i Hillerød, og gå en tur i haverne fra barokken, eller besøg Fredensborg Slot i Fredensborg, som stammer fra det 18. århundrede. Se slotsruiner i Asserbo og Gurre fra 1100-tallet.

Nordsjællands mange uberørte og børnevenlige strande egner sig perfekt til solbadning og svømning. De er alle med til at forme Den Danske Riviera. Du kan også tage mod til dig og slutte dig til de lokale vinterbadere. De bedste nordlige strande ligger bl.a. i Gilleje,Hornbæk, Liseleje og Tisvildeleje, mens de bedste på østkysten ligger i Espergærde, Humlebæk og Nivå.

I Frederiksværk og Helsingekan du finde hyggelige bindingsværkshuse, huse med stråtag og blomstrende haver. Oplev også den gamle fiskerstemning i havnebyen Hundested og fiskerlejet Kikhavn.

I Gribskov og ved Esrum Sø kan du opleve mere af Nordsjællands smukke natur. Bevæg dig gennem terrænet i Egebæksvang ogTeglstrup Hegn, der har masser af hyggelige skovstier. På Danmarks største sø, Arresø er der rig mulighed for at prøve kræfter med sejlads, kajakroning og paddleboarding.

Hvis du kommer i juli, kan du opleve høstfestivalen Smag på Nordsjælland og prøvesmage lokale råvarer, forskellige snapse og se fremstilling af øl. I december kan du finde hyggelige julemarkeder i byernes centre, hvor du kan varme dig på en kop varm gløgg.

Nordsjælland har et stort udvalg af bus- og togruter til og fra København. Lej en bil, og kør langs med Strandvejen, som går fra København til Helsingør. Mange, der rejser til Nordsjælland, snupper også en storbyferie i København i samme omgang. Vælger du også den model, kan du benytte dig af de mange bycykler og teste hovedstadens evigt voksende net af cykelstier.

Hvor kan jeg overnatte i Nordsjælland

Kokkedal Castle Copenhagen
Kokkedal Castle Copenhagen
4 out of 5
Kokkedal Allé 6, Horsholm, 2970
Prisen er 1.295, kr pr. nat fra 10. jul. til 11. jul.
Overnat på dette hotel med spa i Hørsholm, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis morgenmad, gratis Wi-Fi og gratis parkering. Vores gæster fremhæver især morgenmaden ...
4,4/5 Excellent! (469 anmeldelser)
God beliggenhed
"Dobbeltværelset nr. 412 i de tilstødende bygninger var ok med en god seng og badeværelse, men alt for småt og det kneb at komme rundt om sengen. Der var kun en lænestol i rummet, som måtte flyttes for at man kunne åbne døren til badeværelset. Køleskabet varmede hele garderobeskabet incl. safeboksen ..."

Anmeldelse fra 19. mar. 2022

Kokkedal Castle Copenhagen
Hotel Marina
Hotel Marina
3 out of 5
Vedbæk Strandvej 391, Vedbaek, Hovedstaden, 2950
Prisen er 989, kr pr. nat fra 13. jul. til 14. jul.
Overnat på dette hotel ved stranden i Vedbæk, som har 3 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og ved stranden. Vores gæster fremhæver især morgenmaden ...
3,8/5 Good! (938 anmeldelser)
"Fin modtagelse. Rent værelse. Slidt hotel men kommer gerne igen."

Anmeldelse fra 28. mar. 2022

Hotel Marina
Zleep Hotel Lyngby
Zleep Hotel Lyngby
3 out of 5
Lundtoftegårdsvej 12, Kongens Lyngby, KOB, 2800
Prisen er 748, kr pr. nat fra 24. jul. til 25. jul.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Kongens Lyngby, som har 3 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og morgenmad. De populære ...
4,3/5 Excellent! (291 anmeldelser)
"Roligt og rent værelse. Let tilgang. Behagelig opholdsområde"

Anmeldelse fra 12. jun. 2022

Zleep Hotel Lyngby
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Kongernes feriepark Camping
Kongernes feriepark Camping
2 out of 5
HELSINGEVEJ 44, Graested, ZEALAND, 3230
Prisen er 595, kr pr. nat fra 1. jul. til 2. jul.
Overnat på denne campingplads med forretningsvenlig profil i Græsted. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og udendørs pool. De populære seværdigheder ...
3,7/5 Good! (91 anmeldelser)
"Et dejligt sted. De små problemer der var, blev hurtigt løst."

Anmeldelse fra 31. aug. 2021

Kongernes feriepark Camping
1 værelses overnatning i Helsingør
1 værelses overnatning i Helsingør
Helsingor, Hovedstaden
Overnat i denne lejlighed i Helsingør. Nyd godt af Wi-Fi, parkering på stedet og en terrasse. De populære seværdigheder Gummistranden og M/S Museet for Søfart ...
1 værelses overnatning i Helsingør
Living Suites
Living Suites
3 out of 5
Rundforbivej 295, Naerum, 2850
Prisen er 911, kr pr. nat fra 14. jul. til 15. jul.
Overnat på dette lejlighedshotel med forretningsvenlig profil i Nærum, som har 3 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, et fitnesscenter og selvstændig parkering. ...
4,4/5 Wonderful! (293 anmeldelser)
Ok, med plads til forbedringer
"Fin ankomst med nem og hurtig check-in. Værelset var fint og hyggeligt, men beskidt. Støv mv på overfladerne. Dejligt var det med stueplan værelse med egen udgang til parkeringsplads; så bilen var dejlig tæt på. Sengen/sovesofa var forfærdelig med buler/huller, og formløse hovedpuder. Lækkert toiletforhold ..."

Anmeldelse fra 17. feb. 2022

Living Suites
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Byer i nærheden af Nordsjælland