Hillerød

Rejseguide

En rejse til Hillerød byder på renæssancearkitektur, et aktivt kulturliv og frodig natur – i Nordsjællands hovedstad kan du koble af og blive begejstret på en gang.

Hillerøds nok største seværdighed og omdrejningspunkt er på top tre over Nordeuropas smukkeste slotte, nemlig Frederiksborg Slot. Renæssanceanlægget blev bygget af Christian 4. i 1600-tallet og er placeret i fantastiske omgivelser ved slotssøen i Hillerød. Slottet var offer for en slotsbrand i 1859, der særligt gik ud over Riddersalen, men heldigvis blev det genopbygget og er nu et nationalhistorisk museum.

På Det Nationalhistoriske Museum kan du og familien få fortalt 500 år af Danmarks historie gennem malerier, møbler og portrætter. Med aktuelle særudstillinger, søndagsrundvisninger og særlige temadage er der garanti for et lærerigt besøg for børn og voksne.

Frederiksborg Slotshave er en stor del af oplevelsen, når I besøger det imponerende renæssanceanlæg. Det store og rekreative område er lige sagen for haveentusiaster, der med garanti vil blive begejstret over at opleve mødet mellem barokken og romantikken. Når Barokhavens fint klippede græs og snorlige hække finder sig til rette i Indelukkets slyngede stier og naturlige buskadser, går alt op i en højere enhed. Betragt det idylliske landskab fra havens charmerende café med både inde- og udeservering.

Efter en dag med slotsbesøg er det tid til noget at spise! I hjertet af Hillerød på Torvets brostensbelagte gader finder I masser af hyggelige restauranter med kulinariske oplevelser for enhver smag. Spis alt fra saftige bøffer til italienske specialiteter, mens I oven i købet nyder udsigten over slottet og slotshaven.

Har I nogensinde tænkt over, hvordan et akustisk lydgalleri ser ud? Så får I svaret i Hillerød! På Cisternen – et underjordisk udstillings- og koncertsted – får I en unik oplevelse med udstillinger i form af eksempelvis lys- og bevægelseskunst. Cisternen har åbent hver weekend.

Har I været på storbyferie i København, kan I køre til Hillerød på weekendophold på godt 30 minutter. Med tog tager det ca. 45 minutter. Der er også masser af togforbindelser, hvis I rejser til Hillerød fra andre dele af landet, ofte med stop på Københavns Hovedbanegård.

Få anderledes kulturelle oplevelser, købstadshygge og bliv begejstret over et slot, hvis interiør og idylliske omgivelser kan tage pusten fra jer.

Hvor kan jeg overnatte i Hillerød

Best Western Hotel Hillerod
Best Western Hotel Hillerod
3 out of 5
Milnersvej 41, Hillerod, 3400
Prisen er 1.430, kr pr. nat fra 24. maj til 25. maj
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Hillerød, som har 3 stjerner. Nyd godt af gratis morgenmad, gratis Wi-Fi og gratis parkering. Vores gæster ...
4/5 Very Good! (437 anmeldelser)
Yderst venlig service og fantastisk morgenbuffet
"Yderst venlig service såvel i receptionen som i restauranten. Værelset ganske OK og sengene gode. Fantastisk morgenbuffet med meget friske og lækre råvarer. Alt i alt udmærket."

Anmeldelse fra 4. feb. 2022

Best Western Hotel Hillerod
Danhostel Hillerød
Danhostel Hillerød
3 out of 5
Lejrskolevej 4, Hillerod, 3400
Fuldt refunderbart
Prisen er 532, kr pr. nat fra 6. jun. til 7. jun.
Overnat på dette hostel med forretningsvenlig profil i Hillerød, som har 3 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og morgenmad. De populære seværdigheder ...
4/5 Very Good! (115 anmeldelser)
Børnevenligt
"Gode omgivelser med masser af muligheder for børn og voksne. God morgenmad"

Anmeldelse fra 9. sep. 2021

Danhostel Hillerød
Sovdejligt
Sovdejligt
3 out of 5
12 Fredensvej, Hillerod, 3400
Overnat i dette Bed & Breakfast med forretningsvenlig profil i Hillerød, som har 3 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og en terrasse. De populære ...
3/5 (3 anmeldelser)
sov dejligt i hilleroed
"sengen var fin,og smukt sted,sikkert hyggeligt om sommeren,men meget lydt fra nabovaerelser og gang, og saa var der ingen morgenmad.men dog en vandkedel i faellesrum,meget centralt beliggenhed naer centrum,"

Anmeldelse fra 15. nov. 2018

Sovdejligt
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Eric Vökel Boutique Apartments - Copenhagen Suites
Eric Vökel Boutique Apartments - Copenhagen Suites
4 out of 5
Colbjørnsensgade 27, Copenhagen, Sealand, 1652
Prisen er 1.100, kr pr. nat fra 30. maj til 31. maj
Overnat i denne lejlighed med 4 stjerner i København. Nyd godt af gratis Wi-Fi, concierge-tjenester og et smart-tv. De populære seværdigheder Tivoli og Rådhuspladsen ...
4,7/5 Exceptional! (41 anmeldelser)
Familievenligt
"Centralt belligende. Rent og roligt ophold."

Anmeldelse fra 18. feb. 2022

Eric Vökel Boutique Apartments - Copenhagen Suites
Adina Apartment Hotel Copenhagen
Adina Apartment Hotel Copenhagen
4 out of 5
Amerika Plads 7, Osterbro, Copenhagen, 2100
Prisen er 1.395, kr pr. nat fra 5. jun. til 6. jun.
Overnat på dette lejlighedshotel med forretningsvenlig profil i København, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og roomservice. Vores gæster ...
4,4/5 Wonderful! (2.343 anmeldelser)
Skønt sted med centralt beliggenhed
"Rigtig dejlig sted med en central beliggenhed."

Anmeldelse fra 21. jan. 2022

Adina Apartment Hotel Copenhagen
STAY Seaport
STAY Seaport
4 out of 5
Murmanskgade 15, Nordhavn, Copenhagen, 2150
Overnat på dette lejlighedshotel med forretningsvenlig profil i København, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, en tagterrasse og et fitnesscenter. ...
4,6/5 Exceptional! (624 anmeldelser)
Alt spiller i Nordhavn
"Fedt lejlighedshotel, 100 m2 m havudsigt og alt hvad vi havde brug for. Superhjælpsomt personale med et godt overskud. God nærhed til Østerbro, Metro mm. Fedt nærområde!"

Anmeldelse fra 19. feb. 2022

STAY Seaport
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Byer i nærheden af Hillerød