Travemünde

Lübeck
Der Alte Leuchtturm Travemünde som viser historiske bygningsværker

Slap af på stranden, se smukke historiske bygninger, og kast dig ud i aktiviteter året rundt i Travemünde ved Østersøen.

Byen omtales kærligt som Lübecks smukkeste datter, og når du rejser til Travemünde, kan du ved selvsyn se hvorfor. Den lille by ved Lübeck Bugt, hvor floden Trave løber ud i havet, byder på typisk havnearkitektur og en fantastisk udsigt over Østersøen. Travemünde blev grundlagt i det 12.århundrede som en fæstningsby for hertugen af Sachsen. I dag er den en afslappet kystby med en moderne livsstil. Den afslappende promenade og de afskærmede strande ud til bugten gør Travemünde til et yndet stop for krydstogtskibe.

Trave Promenade er en god indgangsvinkel til byen. Gå på opdagelse på promenaden, og se de mange kanaler og fortøjningspladser. Traves nordlige bred er flankeret af nogle af byens ældste bygninger. Blandt disse finder du St.-Lorenz-Kirche med det høje spir og Alte Vogtei fra det 16.århundrede, som nu huser en restaurant.

På den anden side af floden ligger Passat. Dette firemastede sejlskib stammer fra1911, og det er muligt at komme om bord og se det på en rundvisning. Læg vejen forbi Nordermole Travemünde , hvorfra der er en fin udsigt over byens havnefront. Tag herlige feriebilleder af den flotte udsigt over stranden og byens historiske Kasino-bygning, der nu er lavet om til hotel. For at blive klogere på Travemündes maritime historie kan du besøge Leuchtturm Travemünde, der er det ældste af sin art i Tyskland. Fyrtårnet huser byens søfartsmuseum.

Hvis vejret er til det, kan du tage en driverdag på Travemünder Strand, hvor du kan leje en overdækket solseng og nyde havbrisen. Tag en forfriskende dukkert i det stille vand i Lübeck-bugten, eller kast dig ud i aktiv vandsport, såsom windsurfing eller sejlads. Når sulten melder sig, er det bare om at gå ned på Vorderreihe, der er en livlig forretningsgade i umiddelbar nærhed. Her finder du et større udvalg af restauranter, caféer og barer. Der ankommer jævnligt krydstogtskibe til Ostpreussenkai, der ligger tæt ved Vorderreihe.

Den letteste måde at rejse til Travemünde på fra Danmark er med bil eller med bil og færge fra Rødby til Puttgarten. Turen fra Lübeck tager cirka 30minutter i bil eller tog. Der er desuden gode færgeforbindelser til og fra Travemünde fra Sverige, Finland, Rusland, Letland og Estland. Byen har noget for enhver smag, og du kan vælge at tage på weekendophold i Travemünde, enten i den gamle bydel eller på et hotel med havudsigt ved den livlige havnefront.


Populære steder at besøge