Lübecker Altstadt

Lübeck
Petrikirche og byder på en by og en bugt eller havn
På din ferie i Lübecker Altstadt kan du nyde det maleriske syn af kirkespir, der tårner sig op over de gamle købmandsgårde med caféer, museer og butikker.

En spadseretur rundt i Lübecker Altstadt fungerer nærmest som en tidsmaskine, så du kan føle dig hensat til byens fortid. Lübecker Altstadt ligger på en ø i Trave-floden og var engang handelsknudepunkt for Hanseforbundet. Seværdigheder fra middelalderen står side om side langs elegante avenuer. Nogle af dem er bevaret i deres oprindelige form, mens andre er nøje rekonstrueret efter bombeangrebene, der ødelagde byen i1942. Når du rejser til Lübecker Altstadt, kan du ikke undgå at blive betaget af charmen og den storslåede arkitektur, der har sikret byen en plads på UNESCOs verdensarvsliste.

Gå ind i den gamle bydel gennem en af de to overlevende byporte i den gamle bymur. Burgtor er den nordlige byport, som fører ind til den tidligere slotsbakke. Holstentor ligger i den vestlige del af byen og fører ind til det, der tidligere var et livligt handelsområde. Inden for byporten får du en glimrende introduktion til byen på Museum Holstentor.

Uanset hvorhen du vender og drejer dig, finder du arkitektoniske perler. Besøg de fem kirker, der tilsammen udgør Sieben Türme, som er en samling af syv storslåede tårne: Dom, Marienkirche, Petrikirche, St. Aegidien Kirche og St. Jakobi Kirche. Gå heller ikke glip af et besøg i de tre gavlhuse, som udgør byens rådhus, Lübecker Rathaus. Stadeholderne sælger deres varer på byens håndværks- og landbrugsmarkeder, der foregår på Lübecker Rathausplatz, fuldstændigt på samme måde som i middelalderen.

Hvis du vil vide mere om Hanseforbundet, kan du lægge vejen forbi Europäisches Hansemuseum. Willy-Brandt-Haus og Literaturmuseum Buddenbrookhaus er mindesmærker for henholdsvis politikeren Willy Brandt og forfatteren Thomas Mann, som er nogle af Lübecks mest berømte bysbørn. På TheaterFigurenMuseum kan du se eksempler på marionetdukker fra hele verden.

På din rejse til Lübecker Altstadt må du ikke gå glip af en shoppingtur på Breite Strasse og Königstrasse. Der er også mulighed for at se en teaterforestilling på enten Theater Lübeck eller Theater Partout. Har du mange aktiviteter på listen, kan du vælge et forlænget weekendophold i Lübecker Altstadt, så du når det hele. Så kan du bruge dagene på afslappede ture ad stierne ved floden, se både og huse spejle sig i vandet og nyde solnedgangen bag byens spir og tårne.

Du kommer nemt til Lübecker Altstadt til fods eller med bus fra Lübeck Hovedbanegård. Den nemmeste måde at komme omkring på er til fods eller på en lejet cykel.


Populære steder at besøge