Lübeck

Rejseguide
Buddenbrookhaus og byder på kulturarvsgenstande
Besøg den berømte port Holstein Tor, og dyk ned i fortiden på din rejse til Lübeck på storbyferie.

Den kendte middelalderby Lübeck, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, ligger i Slesvig-Holsten ca. 65 km nordøst for Hamborg. Du kan komme til byen i bil både via A1 og A20. Hvis du kommer med tog, kan du vælge at køre helt til hovedbanegården eller stå af ved en af de seks andre stationer, hvor toget stopper. Hvis du skal på weekendophold og gerne vil spare tid på transport, kan du vælge at flyve til Lübeck eller Hamborg Lufthavn.

Den berømte kurby Travemünde ligger også i området omkring Lübeck. Den er kendt for sin fantastiske sandstrand og elegante strandpromenade. Om sommeren kan du kombinere din ferie i Lübeck med en afslappende miniferieved havet. Det idylliske distrikt Schlutup ligger ved floden Trave, og fiskerbåden Schlu. 2a midt på kirkegården ved St. Andreas vidner om byens fortid som fiskerby. Oplev de smukke stråtækte huse på en gåtur gennem Gothmund i St. Gertrud-distriktet. Nogle af fiskerhusene er fredede bygninger. Ved havnen kan du opleve endnu flere fiskerbåde.

Den vigtigste seværdighed på en tur til Lübecker den gamle by. Den var den første by i Nordeuropa, som blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Lübecks gamle by har mange historiske bygninger, f.eks. rådhuset, slotsklosteret, Marienkirche og Helligåndshospitalet. Du kan ikke undgå at lægge mærke til saltlagrene på Traveflodens vestlige bred. Den berømte Holstentor afgrænser den gamle by mod vest. Den iøjnefaldende bygning var afbildet på de gamle 50 D-marksedler og ses i dag på de tyske 2-euromønter fra 2006. Bygningen rummer et museum om byens historie. Holstentor Museumhar udstillinger af kulturgenstande fra det gamle Lübeck og en beskrivelse af byens udvikling.

Lübeck har et hav af museer, som er et besøg værd på din tur. Museum for natur og miljøligger lige ved siden af katedralen. Kaskelothvalskelettet i katedralens gård kan ikke undgå at fange din opmærksomhed, og museet har mange udstillinger om regionens natur og miljø. Lidt væk fra St. Petrikirche finder du TheaterFigurenMuseum med forskellige teaterdukker fra Europa, Afrika og Asien. Særligt de indonesiske skyggedukker og de abstrakte figurer af kunstprofessor Harry Kramer fra Kassel er et besøg værd. En underholdende museumsquiz formidler dukkeudstillingerne til både store og små besøgende.

Hvor kan jeg overnatte i Lübeck

Travemünde og byder på en bugt eller havn

Travemünde

Nyd godt af strandene og museerne i Travemünde. Du kan også sætte tid af til at besøge Der Alte Leuchtturm Travemünde eller Ostseestation Priwall.

Travemünde
Petrikirche som omfatter en by, historiske bygningsværker og udsigt over landskaber

Lübecker Altstadt

4,5/5(9 anmeldelser af området)

Lübecker Altstadt er kendt for sine historiske seværdigheder, og du kan besøge populære seværdigheder som Lübeck Rådhus og Lübeck Christmas Market.

Lübecker Altstadt
Der Alte Leuchtturm Travemünde som viser historiske bygningsværker

Alt-Travemünde/Rönnau

Nyd godt af strandene og museerne i Alt-Travemünde/Rönnau. Du kan også sætte tid af til at besøge Der Alte Leuchtturm Travemünde eller Travemünde Strand.

Alt-Travemünde/Rönnau
Default Image

Priwall

Selvom der ikke findes de helt store seværdigheder i Priwall, kan du udforske resten af området og opleve attraktioner som Ostseestation Priwall og Priwall Strand.

Priwall