Edinburgh

Rejseguide
Arthur\'s Seat. som viser slot eller palads, historiske bygningsværker og udsigt

Video af Edinburgh

Skotlands hovedstad er fyldt med attraktive seværdigheder, parker og haver og er vært for kulturelle festivaler, som tiltrækker millioner af besøgende hvert år.

Edinburgh ligger ved siden af udslukte vulkaner, er bygget på syv høje og byder på et enestående landskab i barske omgivelser. Selve byen er visuelt imponerende med middelalderhusene i Old Town (den gamle bydel) og de brede georgianske gader og rummelige hjem i New Town (den nye bydel). Edinburgh blev udnævnt til at være verdenskulturarvssted i 1995. Byens stolthed og årsagen til dens eksistens er Edinburgh Castle. I århundreder forsvarede dette fort, som er anbragt på en gammel vulkan, byen mod angreb. Begynd din udforskning af Skotlands hovedstad ved The Royal Mile (den kongelige mil). Denne række af brostensbelagte gader forbinder slottet med Palace of Holyroodhouse, som er en officiel kongelig bolig. Langs med ruten vil du støde på nogle af byens berømte seværdigheder, bl.a. St. Giles’ Cathedral og Parliament House.Kun en kort gåtur derfra ligger Princes Street Gardens, som løber i hele Princes Streets længde, byens hovedindkøbsområde. Mens du nyder dette smukke grønne område, kan du besøge nogle af dets mindesmærker og monumenter, bl.a. Scott Monument. Dette gotiske bygningsværk blev opført til ære for romanforfatteren Sir Walter Scott. Fra udsigtsgallerierne er der en god udsigt over byen.Du kan opleve en endnu smukkere udsigt fra bjergene, som hæver sig over byen. Gå til toppen af Arthur’s Seat, som er en udslukt vulkan, og Calton Hill, som rummer en række imponerende monumenter.Styr væk fra den slagne vej, og oplev nogle af Edinburghs mindre kendte steder. Dean Village ligger i landlige omgivelser, men kun fem minutter fra byens centrum. Havnekvarteret har et væld af barer, caféer og restauranter og er desuden det sidste "hvilested" for den kongelige yacht Britannia. Det fantastiske fartøj sejlede den bristiske kongefamilie rundt i verden i mere end 40 år. Edingburgh er perfekt til en weekendtur, og nogle af de mest populære måneder at besøge Edinburgh i er december og august. Kunstfestivalerne Edinburgh Fringe og Edinburgh Art Festival overlapper hinanden i august måned. På en rejse til Edinburgh i december kan du opleve en lang række juleattraktioner og -markeder, og sidst på måneden afholdes en af verdens mest berømte gadefester: Edinburghs Hogmanay.

Hvor kan jeg overnatte i Edinburgh

National Museum of Scotland og byder på interiør

Old Town Edinburgh

4,5/5(29 anmeldelser af området)

Old Town Edinburgh er kendt for sine populære shoppingmuligheder. Tag dig tid til at udforske seværdigheder i området som Edinburgh Castle og Royal Mile.

Old Town Edinburgh
Calton Hill som omfatter en by, udsigt over kystområde og skyline

Edinburgh City Centre