Vigtigt: Denne destination har muligvis rejserestriktioner i forbindelse med COVID-19, herunder restriktioner for overnatningssteder. Tjek alle nationale og lokale sundhedsmæssige vejledninger for denne destination før du bestiller.

EdinburghStorbritannien

Skotlands hovedstad er fyldt med attraktive seværdigheder, parker og haver og er vært for kulturelle festivaler, som tiltrækker millioner af besøgende hvert år.

Edinburgh ligger ved siden af udslukte vulkaner, er bygget på syv høje og byder på et enestående landskab i barske omgivelser. Selve byen er visuelt imponerende med middelalderhusene i Old Town (den gamle bydel) og de brede georgianske gader og rummelige hjem i New Town (den nye bydel). Edinburgh blev udnævnt til at være verdenskulturarvssted i 1995.

Byens stolthed og årsagen til dens eksistens er Edinburgh Castle. I århundreder forsvarede dette fort, som er anbragt på en gammel vulkan, byen mod angreb.

Begynd din udforskning af Skotlands hovedstad ved The Royal Mile (den kongelige mil). Denne række af brostensbelagte gader forbinder slottet med Palace of Holyroodhouse, som er en officiel kongelig bolig. Langs med ruten vil du støde på nogle af byens berømte seværdigheder, bl.a. St. Giles’ Cathedral og Parliament House.

Kun en kort gåtur derfra ligger Princes Street Gardens, som løber i hele Princes Streets længde, byens hovedindkøbsområde. Mens du nyder dette smukke grønne område, kan du besøge nogle af dets mindesmærker og monumenter, bl.a. Scott Monument. Dette gotiske bygningsværk blev opført til ære for romanforfatteren Sir Walter Scott. Fra udsigtsgallerierne er der en god udsigt over byen.

Du kan opleve en endnu smukkere udsigt fra bjergene, som hæver sig over byen. Gå til toppen af Arthur’s Seat, som er en udslukt vulkan, og Calton Hill, som rummer en række imponerende monumenter.

Styr væk fra den slagne vej, og oplev nogle af Edinburghs mindre kendte steder. Dean Village ligger i landlige omgivelser, men kun fem minutter fra byens centrum. Havnekvarteret har et væld af barer, caféer og restauranter og er desuden det sidste "hvilested" for den kongelige yacht Britannia. Det fantastiske fartøj sejlede den bristiske kongefamilie rundt i verden i mere end 40 år.

Edingburgh er perfekt til en weekendtur, og nogle af de mest populære måneder at besøge Edinburgh i er december og august. Kunstfestivalerne Edinburgh Fringe og Edinburgh Art Festival overlapper hinanden i august måned. På en rejse til Edinburgh i december kan du opleve en lang række juleattraktioner og -markeder, og sidst på måneden afholdes en af verdens mest berømte gadefester: Edinburghs Hogmanay.

Video af Edinburgh

Her kan du overnatte i Edinburgh

Old Town som omfatter gadeliv og kulturarvsgenstande

Old Town

4.5/5Wonderful!(29 anmeldelser af området)

Old Town er kendt for sine populære shoppingmuligheder. Tag dig tid til at udforske seværdigheder i området som Royal Mile og Grassmarket.

Old Town
Haymarket, Edinburgh, Skotland, Storbritannien

Haymarket

Med sine museer, sine restauranter og sine shoppingmuligheder er Haymarket en eftertragtet destination for mange rejsende, der besøger Edinburgh. Hvis du gerne vil opleve områdets seværdigheder, kan du besøge Murrayfield Stadium eller Edinburgh Castle.

Haymarket
Edinburgh som omfatter natteliv og historiske bygningsværker

New Town

4.5/5Wonderful!(14 anmeldelser af området)

Rejsende, der besøger New Town, taler varmt om de populære butikker. Hvis du har tid tilovers til at gå på opdagelse, bør du næsten lægge vejen forbi Princes Street og George Street.

New Town
West End, Edinburgh, Skotland, Storbritannien

West End

4/5Very Good!(15 anmeldelser af området)

Et af højdepunkterne i West End er de populære butikker. Mens du er i området, skal du næsten lægge vejen forbi Princes Street og Edinburgh Gin Distillery.

West End
Newington, Edinburgh, Skotland, Storbritannien

Newington

3.5/5Good!(6 anmeldelser af området)

De besøgende i Newington synes blandt andet godt om områdets historiske seværdigheder, museer og caféer. Besøg også Queen's Hall eller National Library of Scotland, når du udforsker området.

Newington
Portobello, Edinburgh, Skotland, Storbritannien

Portobello

De besøgende i Portobello synes godt om strandene, og hvis du gerne vil udforske området yderligere, er Portobello Beach et besøg værd.

Portobello

Mest populære hoteller i Edinburgh

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Eden Locke
Eden Locke
4 out of 5
127 George Street, Edinburgh, Skotland
Prisen er DKK 572 pr. nat

Dette lejlighedshotel ligger i New Town, kun få skridt fra Charlotte Square, Princes Street og George Street. Derudover ligger Princes Street Gardens og Usher ...

4.7/5Exceptional! (514 anmeldelser)
Dejligt hotel og god lokalitet

"Hotellet er dejligt, meget venligt personale. Alt godt at sige om stedet, det eneste som er lidt træls er, at mig og min veninde som viste at vi skulle dele en stor seng, men at vi skulle dele dyne var lidt træls, når vi nu ikke er et kærestepar."…"

Anmeldelse fra 10. sep. 2019

Eden Locke
Dalmahoy Hotel & Country Club
Dalmahoy Hotel & Country Club
4 out of 5

Dette hotel med familievenlig profil ligger tæt på lufthavnen i Kirknewton, kun 5 km fra Edinburgh International Climbing Arena Ratho (Klatrearena) og Heriot ...

4.4/5Excellent! (1,592 anmeldelser)
nice option before flights

"Very kind staff. We booked deluxe doubleroom. It says renovated in feb 19.. but the room felt rather run down. Toilet certainly not renovated. Spacious room, hard bed. nice breakfast area"…"

Anmeldelse fra 21. feb. 2020

Dalmahoy Hotel & Country Club
Hilton Edinburgh Carlton
Hilton Edinburgh Carlton
4 out of 5
19 North Bridge, Edinburgh, Skotland
Prisen er DKK 507 pr. nat

Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i Old Town kun få skridt fra City Art Centre, Princes Street og Royal Mile. Derudover ligger Edinburgh Dungeon og Real ...

4.3/5Excellent! (1,000 anmeldelser)
Dejligt hotel med perfekt lokation.

"Flot hotel med dejlig beliggenhed. Hyggelig hotel bar, med rimelige priser. Personalet var meget venligt og imødekommende."…"

Anmeldelse fra 3. mar. 2020

Hilton Edinburgh Carlton

Populære steder at besøge i Edinburgh

Edinburgh Castle
Billede af Edinburgh Castle

Edinburgh Castle

4/5(29 anmeldelser)

Denne seværdighed, som overvåger byen, har spillet en afgørende rolle i skotsk historie, både som fæstning, slot og opvearingssted for kronjuvelerne.

Royal Mile
Billede af Royal Mile

Royal Mile

4/5(12 anmeldelser)

Udforsk dette område i hjertet af Edinburghs Old Town, hvor du kan finde gamle bygninger, historiske levn, butikker, museer og en lang række spisesteder.

University of Edinburgh
Billede af University of Edinburgh

University of Edinburgh

3.5/5(9 anmeldelser)

University of Edinburghs bygninger ligger spredt over hele byen og er åbent for offentligheden under events året rundt.

Princes Street
Billede af Princes Street

Princes Street

4/5(11 anmeldelser)

Køb souvenirs for hele familien i Princes Street, som tilbyder masser af shoppingmuligheder i Edinburgh. Dette vandrevenlige sted er vellidt for sin underholdning og sine museer, som begge er noget, du kan opleve.

Edinburgh Zoo
Billede af Edinburgh Zoo

Edinburgh Zoo

3.5/5(2 anmeldelser)

Se sjældne og truede arter, og hør om indsatsen for at bevare dem i Edinburghs største dyreseværdighed.

Edinburgh Military Tattoo
Billede af Edinburgh Military Tattoo

Edinburgh Military Tattoo

Edinburgh Military Tattoo er et populært teater i Edinburgh, som har en rig historie bag sig. Stedet er vellidt for sine monumenter og sine shoppingmuligheder, som begge anbefales, at du føjer til dine rejseplaner.

De mest populære oplevelser i Edinburgh

Hop-på-hop-af-bustur i Edinburgh
Billede af Hop-på-hop-af-bustur i Edinburgh

Hop-på-hop-af-bustur i Edinburgh

DKK 134
pr. voksen
Anbefales af 96% af rejsende
Loch Ness og det skotske højland med afhentning på hotellet i Edinburgh
Billede af Loch Ness og det skotske højland med afhentning på hotellet i Edinburgh

Loch Ness og det skotske højland med afhentning på hotellet i Edinburgh

DKK 419
pr. voksen
Anbefales af 88% af rejsende
Aspire Lounge med Servisair i Edinburgh lufthavn (EDI)
Billede af Aspire Lounge med Servisair i Edinburgh lufthavn (EDI)

Aspire Lounge med Servisair i Edinburgh lufthavn (EDI)

DKK 222
pr. voksen
Edinburgh Ghost Bus Tour: A Comedy Horror Show
Billede af Edinburgh Ghost Bus Tour: A Comedy Horror Show

Edinburgh Ghost Bus Tour: A Comedy Horror Show

DKK 147
pr. voksen
Anbefales af 86% af rejsende
Edinburgh Dungeon-rundvisning
Billede af Edinburgh Dungeon-rundvisning

Edinburgh Dungeon-rundvisning

DKK 124
pr. voksen
Anbefales af 92% af rejsende
Heldagstur til Edinburgh, inklusive entré til Edinburgh Castle og bustur
Billede af Heldagstur til Edinburgh, inklusive entré til Edinburgh Castle og bustur

Heldagstur til Edinburgh, inklusive entré til Edinburgh Castle og bustur

DKK 1.653
pr. voksen
Anbefales af 84% af rejsende

Byer i nærheden af Edinburgh

Andre steder som Edinburgh