Vigtigt: Denne destination har muligvis rejsebegrænsninger grundet COVID-19, herunder særlige restriktioner for logi. Tjek alle nationale og lokale sundhedsmæssige vejledninger for denne destination før du bestiller.

SkotlandStorbritannien

Tag på en tur til Skotland, oplev et whiskydestilleri, besøg De skotske øer, bestig Storbritanniens største bjerg, og vær på udkig efter Loch Ness-uhyret.

Med sine høje granitstensbjerge, klippefyldte kyster, kanaler, søer og slotte, der hviler på bjergtoppene flyder Skotland over i smukke naturomgivelser. Nyd en storbyferie i en af Skotlands større byer. Her finder du internationalt anerkendte gallerier og museer, fascinerende historiske monumenter og en bred vifte af kulturelle begivenheder.

Mange besøgende vælger hovedstaden Edinburgh, som deres første stop på rejsen. Gå en tur langs Old Town's Royal Mile op til Edinburgh Castle. Her kan du beundre kronjuvelerne, der blev brugt ved kroningen af Dronning Marie af Guise. Se verdens første klonede pattedyr, fåret Dolly, på National Museum of Scotland. Lad visakortet gløde i butikkerne på Princes Street, der er byens primære færdselsåre. Under et weekendophold i august kan du opleve Edinburgh Festival, som er verdens største festival.

En times kørsel vest for Edinburgh ligger Glasgow. Byen, der tidligere var et industrielt knudepunkt, har i dag udviklet sig til en førende kulturby. Udforsk byens mange museer og gallerier, herunder Kelvingrove Kunstgalleri og Museum, Glasgow Videnskabscenter og Glasgow Politimuseum. Du kan også besøge George Square i hjertet af byen og se pladsens statuer og monumenter.

Væk fra byerne ligger de uovertrufne landskaber og lokker med pragtfulde vandreruter og eventyr. Bestig det 1.344 meter høje Ben Nevis, der er det højeste bjerg på De britiske øer. Du kan også trave en tur på stierne i Cairngorms Nationalpark og betragte legesyge røde egern og vildkatte. Få mere at vide om legenden om Nessie, når du besøger Loch Ness. Når du står ved søen, kan du se, om du kan få et glimt af uhyret.

Hvis du vil vide mere om en af Skotlands mest berømte eksportvarer, whiskyen, skal du følge Malt Whisky Trail mellem Inverness og Aberdeen. Besøg et destilleri, og smag på de særprægede whiskyer.

Skotland er også kendt for sine mange oldgamle slotte, der ligger spredt i landskabet. Tag til Aberdeen City and Shire, og udforsk Castle Trail-ruten. Der ligger 17 slotte på ruten, herunder Dunnottarr Slot og Balmoral Slot, der var det skotske hjem for Dronning Elizabeth 2.

Hvis du får muligheden, bør du besøge De skotske øer, som f.eks. Isle of Skye, Bute og Isle of Mull. Nyd øernes dyreliv, strande og landsbyer.

Populære byer i Skotland

SSE Hydro som omfatter natteliv og tåge eller dis
Glasgow
Kendt for Shopping, Teatre og Livemusik

…"

Gode grunde til at tage afsted

 • SSE Hydro
  SSE Hydro
 • University of Glasgow
  University of Glasgow
 • Scottish Exhibition and Conference Centre
  Scottish Exhibition and Conference Centre
Dundee som omfatter en flod eller et vandløb og en lille by eller en landsby
Dundee
Kendt for Venlige mennesker, Middag og Spaer

…"

Gode grunde til at tage afsted

 • City Square
  City Square
 • Discovery Point
  Discovery Point
 • Dundee Science Centre
  Dundee Science Centre
St. Andrew\'s Cathedral og byder på udsigt over kystområde, udsigt over landskaber og en kystby
St. Andrews
Kendt for Golf, Universiteter og Historiske bygninger

…"

Gode grunde til at tage afsted

 • University of St. Andrews
  University of St. Andrews
 • St. Andrews Links
  St. Andrews Links
 • St. Andrew's Cathedral
  St. Andrew's Cathedral
Inverness som viser kulturarvsgenstande, historiske bygningsværker og en flod eller et vandløb
Inverness
Kendt for Floder, Historiske bygninger og Gåture

…"

Gode grunde til at tage afsted

 • Inverness Castle
  Inverness Castle
 • Cairngorms Nationalpark
  Cairngorms Nationalpark
 • Urquhart Castle
  Urquhart Castle
Marischal Museum som viser kulturarvsgenstande, en by og historiske bygningsværker
Aberdeen
Kendt for Shopping, Business og Havne

…"

Gode grunde til at tage afsted

 • Duthie Parks vinterhaver
  Duthie Parks vinterhaver
Lairg
Kendt for Barer, Afsides og Luksus

…"