Skotland

Storbritannien
Isle of Skye og byder på en flod eller et vandløb, bjerge og et vandfald
Tag på en tur til Skotland, oplev et whiskydestilleri, besøg De skotske øer, bestig Storbritanniens største bjerg, og vær på udkig efter Loch Ness-uhyret.

Med sine høje granitstensbjerge, klippefyldte kyster, kanaler, søer og slotte, der hviler på bjergtoppene flyder Skotland over i smukke naturomgivelser. Nyd en storbyferie i en af Skotlands større byer. Her finder du internationalt anerkendte gallerier og museer, fascinerende historiske monumenter og en bred vifte af kulturelle begivenheder.

Mange besøgende vælger hovedstaden Edinburgh, som deres første stop på rejsen. Gå en tur langs Old Town's Royal Mile op til Edinburgh Castle. Her kan du beundre kronjuvelerne, der blev brugt ved kroningen af Dronning Marie af Guise. Se verdens første klonede pattedyr, fåret Dolly, på National Museum of Scotland. Lad visakortet gløde i butikkerne på Princes Street, der er byens primære færdselsåre. Under et weekendophold i august kan du opleve Edinburgh Festival, som er verdens største festival.

En times kørsel vest for Edinburgh ligger Glasgow. Byen, der tidligere var et industrielt knudepunkt, har i dag udviklet sig til en førende kulturby. Udforsk byens mange museer og gallerier, herunder Kelvingrove Kunstgalleri og Museum, Glasgow Videnskabscenter og Glasgow Politimuseum. Du kan også besøge George Square i hjertet af byen og se pladsens statuer og monumenter.

Væk fra byerne ligger de uovertrufne landskaber og lokker med pragtfulde vandreruter og eventyr. Bestig det 1.344meter høje Ben Nevis, der er det højeste bjerg på De britiske øer. Du kan også trave en tur på stierne i Cairngorms Nationalpark og betragte legesyge røde egern og vildkatte. Få mere at vide om legenden om Nessie, når du besøger Loch Ness. Når du står ved søen, kan du se, om du kan få et glimt af uhyret.

Hvis du vil vide mere om en af Skotlands mest berømte eksportvarer, whiskyen, skal du følge Malt Whisky Trail mellem Inverness og Aberdeen. Besøg et destilleri, og smag på de særprægede whiskyer.

Skotland er også kendt for sine mange oldgamle slotte, der ligger spredt i landskabet. Tag til Aberdeen City and Shire, og udforsk Castle Trail-ruten. Der ligger 17slotte på ruten, herunder Dunnottarr Slot og Balmoral Slot, der var det skotske hjem for Dronning Elizabeth2.

Hvis du får muligheden, bør du besøge De skotske øer, som f.eks. Isle of Skye, Bute og Isle of Mull. Nyd øernes dyreliv, strande og landsbyer.

Populære byer i Skotland

Arthur\'s Seat. som viser slot eller palads, historiske bygningsværker og udsigt
Edinburgh
Kendt for Historisk, Slot og Udflugter
Skotlands hovedstad er fyldt med attraktive seværdigheder, parker og haver og er vært for kulturelle festivaler, som tiltrækker millioner af besøgende hvert år.

Gode grunde til at tage afsted

 • Royal Yacht Britannia
 • Edinburgh Castle
 • Royal Mile
SSE Hydro som omfatter natteliv og tåge eller dis
Glasgow
Kendt for Shopping, Teatre og Livemusik
Glæd dig til at opleve museer, kunst og livemusik i Glasgow!

Gode grunde til at tage afsted

 • SSE Hydro
 • University of Glasgow
 • Scottish Exhibition and Conference Centre
Aberdeen og byder på en by, natteliv og en plads eller et torv
Aberdeen
Kendt for Shopping, Forretning og Havne
Sæt kursen mod Aberdeen, og glæd dig til at opleve universitetsstemning, et slot og museer.

Gode grunde til at tage afsted

 • University of Aberdeen
 • Duthie Parks vinterhaver
 • King's College
Urquhart Castle og byder på en ruin og en sø eller et vandhul
Inverness
Kendt for Floder, Historisk og Gåture
Inverness er en større by med gode museer og kulturseværdigheder samt en perfekt beliggenhed til udflugter i det skotske højland.

Gode grunde til at tage afsted

 • Inverness Castle
 • Urquhart Castle
 • Eden Court Theatre
Isle of Skye som viser fredfyldte omgivelser, en bugt eller havn og en strand
Isle of Skye
Kendt for Spisning, Barer ved poolen og Øer
Udforsk Isle of Skye, der byder på vandring, naturomgivelser, et slot og meget mere!

Gode grunde til at tage afsted

 • Dunvegan Slot
 • Fairy Pools
 • Talisker Distilleri
St. Andrew\'s Cathedral og byder på udsigt over kystområde, udsigt over landskaber og en kystby
St. Andrews
Kendt for Golf, Universiteter og Historisk
Saint Andrews er en skotsk universitetsby ved havet, der både byder på en livlig atmosfære med mange studerende og levn fra middelalderen.

Gode grunde til at tage afsted

 • University of St. Andrews
 • Old Course at St Andrews
 • St. Andrews Links