Aktiviteter i Edinburgh

Oplevelser, seværdigheder og ture
Arthur\'s Seat. som viser slot eller palads, historiske bygningsværker og udsigt

Spændende oplevelser i Edinburgh

Edinburgh har en umådelig smuk beliggenhed ved Firth of Forth-fjorden på Skotlands østkyst. Byen har en gammel bydel, som er højt beliggende omkring Edinburghs mest berømte gade, Royal Mile, såvel som en nyere bydel med en lidt lavere beliggenhed. Byens prægtige vartegn er den gamle borgbygning, Edinburgh Castle, hvorfra der er en storslået udsigt ud over Edinburgh og havet. Byen danner hvert år rammen om nærmest legendariske tilbagevendende begivenheder, som du kan være heldig at deltage i, alt efter hvornår du opholder dig i byen.

Edinburghs historie

En af de absolut mest populære attraktioner i Edinburgh er Edinburgh Castle. Besøg den gamle fæstning, og få fortællingen om nogle af de begivenheder, borgen har været vidne til. Fæstningen knejser flot på sit højdedrag, så nyd udsigten ud over Edinburgh, havet og det storslåede skotske landskab.

Edinburgh skulle efter sigende være en meget hjemsøgt by. Hvis du har mod på det, så tag med på en spøgelsestur til Edinburgh Vaults, som består af kamre og tuneller under byens gader, og hør en guide berette om makabre fortidige hændelser og mord.

Edinburghs aktiviteter med smagsprøver

Efter dit besøg på Edinburgh Castle kan du spadsere ad Royal Mile til det slot, hvor den britiske dronning ofte opholder sig, når hun er i Skotland, nemlig kongeslottet Holyroodhouse. Du må nok belave dig på, at turen tager noget tid, for Royal Mile er en livlig gade med spændende butikker, atmosfærefyldte pubber og gode restauranter. Kig også indenfor i The Scotch Whiskey Experience. Du kan booke forskellige former for rundvisninger og få information om skotsk whiskyproduktion, og mon ikke der vanker en smagsprøve? Er du ikke så meget til whisky, kan du forkæle dine smagsløg på en tur med chokoladesmagning.

Oplev verdenskunst i Edinburgh

Besøg Edinburghs to interessante kunstmuseer. På Scottish National Gallery kan du ud over den permanente udstilling med værker af mange af de store kendte internationale malere se spændende skiftende udstillinger. Afsæt også tid til museet for moderne kunst The Royal Scottish Academy.

Tilbagevendende aktiviteter i Edinburgh

En årlig tilbagevendende begivenhed i Edinburgh i slutningen af august måned er Edinburgh Military Tattoo, som foregår på esplanaden foran Edinburgh Castle, hvor både britiske og internationale militærorkestre demonstrerer deres færdigheder.

Edinburgh danner desuden rammen om en af verdens absolut største festivaler, nemlig The Fringe, som også finder sted hvert år i august. Hold øje med programmet, som bl.a. omfatter teater-, danse- og cirkusforestillinger, hvis du er i Edinburgh på det pågældende tidspunkt.

Indkøb i Edinburgh

Afsæt nogle timer til at gå på indkøb i Edinburgh. Her er varehuse og indkøbscentre. Hvis du har spenderbukserne på, finder du eksklusive butikker i George Street. Andre gode indkøbsgader er Princess Street og naturligvis Royal Mile. Udforsk Stockbridge, hvis du kan lide at gå i genbrugsbutikker. På Grassmarket og Edinburgh Farmers’ Market kan du opleve ægte markedsstemning og købe souvenirs og friske råvarer.


Udforsk tusindvis af aktiviteter med gratis afbestilling og uden ekstra gebyrer.

Sammensæt din egen rejse med lufthavnstransport, udflugter, dagsture og meget mere.

Få et indblik i, hvad du skal reservere, inden du rejser.Populære steder at besøge

Områder i Edinburgh

Byer i nærheden af Edinburgh