Antigua

Rejseguide
Antigua og byder på en park
Besøg en historisk kirke, tag på vandretur i bjergene, og kom helt tæt på to meterhøje kongestatuer, når du besøger denne smukke by på Fuerteventura.

Antigua ligger på den spanske ø Fuerteventura og blev grundlagt tilbage i 1700-tallet. Byen ligger midt på øen og er omgivet af sletter og bakker. Men det smukke landskab er bare en af mange gode grunde til at rejse til Antigua. De historiske bygninger og kulturelle seværdigheder er også værd at se, ligesom du kan nyde godt af den lette adgang til kysten. Her kan du besøge en mere end 200år gammel mølle, tage på vandretur i bjergdalene og få taget et billede sammen med to kæmpestatuer af de tidligere konger fra tiden før spanierne kom til Fuerteventura.

Spadser langs de fredelige gader til Cruz de los Caldos Kirke, der stammer tilbage fra 1785. Foran kirken er der en lille plads fyldt med blomster og palmetræer, hvor det er oplagt at tage en kort pause.

Kig forbi Museet for Majorero-osten, hvor du kan blive klogere på, hvordan den lokale ostespecialitet bliver lavet og prøve en virtuel malkemaskine. På stedet ligger også en restaureret vindmølle fra 1800-tallet, som tidligere malede byens korn. Indenfor kan du se møllens originale maskineri. Ved den gamle mølle finder du også en midlertidig kunstudstilling og den permanente samling af arkæologiske fund fra Butihondo-kløften. Bagefter kan du gå en tur i haven, der er fuld af lokale plantearter, og shoppe kunsthåndværk fra området i den lille butik.

Hvis du er til mere smuk natur, så tag forbi det beskyttede naturområde Cuchillos de Vigán. Mellem bjergene finder du dale med lokale planter, fossiler fra livet i havet og sjældne rovfuglearter.

Kig også forbi Guise og Ayose Udsigtspunkt, hvor der er en fantastisk udsigt over øens nordlige halvdel. Her står de mere end firemeter høje bronzestatuer af Guise og Ayose, der var konger over de to kongeriger på øen, før europæerne kom.

Selvom Antigua ligger inde i landet, er den tæt på havet. Der er kun 20minutters kørsel til strandbyen Caleta de Fuste på Fuerteventuras østkyst.

Når du rejser til Antigua, kan du flyve til Fuerteventura Lufthavn, der ligger 22kilometer fra byen. Herfra kan du tage en taxi eller leje en udlejningsbil for at nå frem til den historiske by med det smukke omgivende landskab.

Hvor kan jeg overnatte i Antigua

Caleta de Fuste og byder på et luksushotel eller -resort, udsigt over kystområde og en sandstrand

Caleta de Fuste

Mange rejsende tager til Caleta de Fuste på grund af strandene, de mange spisemuligheder og havudsigten. Du kan også overveje at besøge seværdigheder som Caleta del Fuste eller Caleta de Fuste Marina, mens du udforsker området.

Caleta de Fuste
Eurostars Las Salinas
Eurostars Las Salinas
4 out of 5
Paseo Maritimo S/N, Caleta de Fuste, Antigua, Fuerteventura
Prisen er 1.193 kr. pr. nat fra 7. jul. til 8. jul.
1.193 kr.
pr. nat
7. jul. – 8. jul.