Aktiviteter i Aarhus

Oplevelser, seværdigheder og ture
Billede leveret af Visit Denmark

Oplevelser Aarhus – kultur

ARoS Kunstmuseum

Aarhus blev valgt til europæisk kulturhovedstad i 2017, og udnævnelsen kan næppe undre, for Aarhus bugner virkelig af spændende og unikke kulturtilbud. Nummer et på listen over spektakulære attraktioner i Aarhus må uden tvivl være ARoS Kunstmuseum. Museet er især kendt for det interaktive værk, Your rainbow panorama. Det permanente kunstværk af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson er en 150 m lang og 3 m bred rundgang af glas i alle regnbuens farver. Du kan derfor roligt tage hele familien med på ARoS, for børn vil elske at kigge ned på byen gennem regnbuen.

Moesgaard Museum – MOMU

Som om ét topmoderne kunstmuseum i international klasse ikke var nok, kan Aarhus også byde inden for på det splinternye Moesgaard Museum – MOMU. Her kan du dykke ned i fortiden i form af interaktive arkæologiske og etnografiske udstillinger om old- og vikingetiden. Selve museets arkitektur er et besøg værd i sig selv, ligesom de naturskønne omgivelser indbyder til gåture eller måske en picnic. Lej en bil i Aarhus for at komme hurtigt hertil og måske samtidig udnytte chancen for at udforske de mange naturskønne områder der omgiver Aarhus.

Den Gamle By

De mange topmoderne attraktioner i Aarhus får dog også selskab af traditionsrige seværdigheder som f.eks. Den Gamle By. Her kan du dykke ned i 1800-tallets Aarhus, der er bevaret i form af hele gader komplet med butikker og lejligheder. 1970’erne er også rigt repræsenteret, så her venter et kærligt gensyn for børn af denne periode.

Attraktioner Aarhus – familievenlige udflugtsmål

Besøger du Aarhus om sommeren, er de dejlige bystrande et oplagt udflugtsmål for vandhunde i alle aldre. Besøg f.eks. den charmerende badeanstalt Den Permanente i Risskov. Du kan også bade ved Tangkrogen i den sydlige del af Aarhus, ikke langt fra Marselisborg Slot. Er du en erfaren svømmer, kan du prøve den 500 m lange havbane for enden af Århus Ø. I samme område finder du også en såkaldt open water bane med diverse genstande på havbunden, som du kan dykke efter. Vandhunde i alle aldre kan kort sagt glæde sig til masser af våde og sjove aktiviteter i Aarhus. Du kan også vælge at bo på hotel i Aarhus helt ned til kysten for at få mest mulig udbytte af den friske havluft!

Parker og museer

Der er mange børnevenlige oplevelser i Aarhus at vælge imellem, men særligt én seværdighed vil nok stå øverst på børnenes ønskeliste: Tivoli Friheden. Den traditionsrige forlystelsespark ligger smukt omkranset af skov i byens udkant og byder på masser af sjove forlystelser for alle aldre. Er vejret ikke til en tivolitur, kan I tage ind på Steno Museet. Her må man røre og pille ved det hele, så mon ikke regnen er blevet afløst af sol, inden familiens yngste pilfingre har fået nok. Regnvejrsdage kan også fordrives på Badeanstalten Spanien, der ligger centralt midt i byen. Leder du efter børnevenlige aktiviteter i Aarhus uden entré, kan du tage børnene med på dyrelegepladsen Børnenes Jord i Øgadekvarteret et stenkast fra centrum. Alle disse spændende oplevelser i Aarhus vækker appetitten, og heldigvis skorter det hverken på solbeskinnede fortovscaféer eller udsøgte restauranter. Prøv en af de mange hyggelige spisesteder langs åen og Den Spanske Trappe, eller giv den hele armen på en af byens tre Michelin-restauranter, Frederikshøj, Gastromé og Substans.

Udforsk tusindvis af aktiviteter med gratis afbestilling og uden ekstra gebyrer.

Sammensæt din egen rejse med lufthavnstransport, udflugter, dagsture og meget mere.