Vigtigt: Denne destination har muligvis rejsebegrænsninger grundet COVID-19, herunder særlige restriktioner for logi. Tjek alle nationale og lokale sundhedsmæssige vejledninger for denne destination før du bestiller.

SkanderborgDanmark

Reserver et weekendophold i Skanderborg, der er kendt for sit skønne Søhøjland, grønne bøgeskove, hyggelige gågader og et dynamisk kulturliv.

Købstaden Skanderborg er primært kendt for sin maleriske natur og populære musikfestival, der hvert år tiltrækker mange tusinde besøgende. Med maleriske søer og grønne bøgeskove er Skanderborgs bakkede landskab perfekt til rekreative ture i det fri. Du kan dog også se frem til afslappede shoppingture samt spændende kirke- og museumsbesøg.

Købstaden Skanderborg opstod omkring den nedrevne fæstning Skanderborg Slot, der med sin tætte beliggenhed ved Aarhus havde en oplagt forsvarsposition i middelalderen. Området er på grund af sine store søer og høje bakker, der blev dannet under den sidste istid, kendt som Søhøjlandet.

Du kan med fordel starte din rejse til Skanderborg på Adelgade, hvor størstedelen af byens butikker, caféer og restauranter ligger. Det er også her, du finder Museet på Adelgade, der giver et spændende indblik i Skanderborg, byens slot og middelalderen, hvor egnen omfattede adskillige landsbyer og klostre. Herefter kan du fortsætte turen mod Skanderborg Slotskirke, som har en smuk beliggenhed mellem Lillesø og Skanderborg Sø. Slotskirken er den sidste resterende del af Skanderborg Slot, der daterer helt tilbage Valdemar den Stores regeringstid, og som er kendt for sine fine renæssancedetaljer.

Når du rejser til Skanderborg, må du heller ikke snyde dig selv for en tur ud i den smukke natur. Der er masser af aktiviteter både til vands og på land, herunder afslappede sejlture med Dagmar M/S og fisketure omkring de fredelige, naturskønne søer. Området har også en lang række vandre- og cykelstier, som bl.a. fører op til udkigspunktet Fårbjerg og dets gravhøj, der har en flot udsigt over den østjyske natur.

Festglade besøgende kan med fordel besøge Skanderborg i starten af august måned, hvor bøgeskovens grønne områder lægger scene til musikfestivalen SmukFest, der hvert år tiltrækker over 30.000 mennesker og 150 danske og internationale kunstnere.

Skanderborg ligger 25 km sydvest for Aarhus og har direkte togforbindelser til bl.a. København, Odense, Aalborg og Aarhus. Når først du er fremme, ligger byens seværdigheder i gåafstand fra hinanden.

Tag på ferie i Søhøjlandets Skanderborg, hvis blanke søer og grønne bøgeskove er perfekte til et rekreativt ophold med spændende kulturelle indslag!

Mest populære hoteller i Skanderborg

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Sophiendal Slotshotel
Sophiendal Slotshotel
4 out of 5
Låsbyvej 82, Skanderborg
Gratis afbestillingBook nu, og betal under opholdet
Prisen er DKK 700 pr. nat

Dette hotel med historisk profil ligger i landlige omgivelser, kun 15 km fra Knudhule, Kulturhuset Skanderborg og Skanderborg Slotskirke. Derudover ligger Skanderborg ...

4/5Very Good! (391 anmeldelser)

"Man føler sig virkelig velkommen og personalet er meget venlige og hjælpsomme Her kommer vi helt sikkert igen"…"

Anmeldelse fra 21. maj 2020

Sophiendal Slotshotel
Danhostel Skanderborg
Danhostel Skanderborg
4 out of 5
Kindlersvej 9, Skanderborg
Prisen er DKK 675 pr. nat

Dette hostel ved stranden ligger i Skanderborg, kun 2 km fra Skanderborg Bunkerne og Skanderborg Slotskirke. Derudover ligger Himmelbjerget og Musikhuset Aarhus ...

3.8/5Good! (44 anmeldelser)

"Meget dejligt ophold, og skøn udsigt og Skanderborg sø . Der lugtede i køkkenet af gammel madlugt."…"

Anmeldelse fra 6. jan. 2020

Danhostel Skanderborg
Skanderborg Park
Skanderborg Park
4 out of 5
Skovsvinget 10, Skanderborg
Prisen er DKK 841 pr. nat

Dette hotel med golffaciliteter ligger i Skanderborg, kun 3,2 km fra Kulturhuset Skanderborg og 4,4 km fra Skanderborg Slotskirke. Derudover ligger Ejer Bavnehoj ...

4.3/5Excellent! (181 anmeldelser)
Smuk udsigt og praktisk hotel

"Fredeligt, smuk udsigt og meget venligt personale. Indretningsmæssigt er det lidt sjælløst på værelserne - men alt er funktionelt og i orden."…"

Anmeldelse fra 4. mar. 2020

Skanderborg Park

Skanderborg – anmeldelser

3.8

Gæstebedømmelse

5 - Fremragende
0
5 - Fremragende 0%
4 - God
7
4 - God 77.77777777777777%
3 - Okay
2
3 - Okay 22.22222222222222%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forfærdelig
0
1 - Forfærdelig 0%

4/5 - God

Verificeret rejsende

1. aug. 2019

Vi var i Skanderborg Bunkerne og det var en super oplevelse. vi gik også ved Skanderborg søen meget flot område. var også ved Skanderborg slotskirke her er en super udsigt. Så kørte vi til Sorring Låddenbjerg udsigtspunkt det kan også anbefales

3/5 - Okay

Verificeret rejsende

26. jun. 2019

Kulturhuset gav mig et papirkort over byen,det var til stor hjælp

Byer i nærheden af Skanderborg