Aarhus

Rejseguide
Aarhus som viser moderne arkitektur, interiør og udsigt
Aarhus er grundlagt af vikinger og drevet af den unge befolkningsgruppes kreativitet. Derfor er Aarhus det perfekte udgangspunkt for at opleve Jyllands rige historie og kultur.

Aarhus er en kosmopolitisk blanding af kultur, kreativitet og samfundsånd. De lokale kalder kærligt Aarhus for “verdens mindste storby.” Byen blev grundlagt af vikinger i det 10. århundrede på Jyllands østkyst.

Aarhus ligger kun en kort cykeltur fra både hav og skov. Denne progressive by er førende inden for vedvarende energi og huser et af de beste universiteter i Skandinavien. Det høje antal af universitetsstuderende betyder, at Aarhus har den yngste befolkning i Danmark. Det er med til at sikre, at byen med sine ca. 300.000 indbyggere forbliver ung af sind og rig på nye idéer.

Med flere gallerier og museer i verdensklasse stortrives byen kulturelt set. Besøg ARoS, et kunstmuseum på ti etager med en enorm permanent samling. Se dansk kunst, der strækker sig over mere end fire århundreder, og indflydelsesrig moderne kunst fra hele verdenen. Mange af Danmarks velkendte bands og musikere kalder byen hjem. I weekenderne er Aarhus et fantastisk sted at oplevet et live-show.

Selvom befolkningen er ung, daterer byens rødder mere end tusinde år tilbage til vikingetiden. Bliv klogere på både byens og Jyllands historie på et af Aarhus' mange museer. Aarhus Rådhus tilbyder guidede ture og er kendt for sin dristige arkitektur. Rejs tilbage i tiden i Den Gamle By, verdens første byhistoriske og kulturelle friluftsmuseum, eller besøg Aarhus Domkirke, som er et fantastisk eksempel på arkitektur fra det 12. århundrede.

Hvis du ikke ønsker at tage bilen til Aarhus, kan du sagtens komme frem med toget fra alle store danske byer. Når du kommer til Aarhus, er det nemt at finde rundt. Lej en cykel eller benyt en af de gratis bycykler, som du kan finde rundt omkring i byen. Cykling er den bedste måde at komme rundt i Aarhus på. Der er også rig mulighed for at benytte bybusserne i Aarhus.

Hvor kan jeg overnatte i Aarhus

Hotel Atlantic
Hotel Atlantic
3 out of 5
Europaplads 10, Aarhus
Prisen er 1.159 kr. pr. nat fra 10. okt. til 11. okt.
1.159 kr.
pr. nat
10. okt. – 11. okt.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Aarhus, som har 3 stjerner. Nyd godt af gratis morgenmad, gratis Wi-Fi og selvstændig parkering. De populære ...
8,6/10 Excellent! (1.002 anmeldelser)
"Et fint hotel, gode værelser, og dejligt man kan sidde på altanen/åbne døren til altanen. Ligger godt i forhold til spisesteder. Fin morgenmad."

Anmeldelse fra 11. sep. 2023

Hotel Atlantic
CABINN Aarhus Hotel
CABINN Aarhus Hotel
2 out of 5
Kannikegade 14, Aarhus
Prisen er 589 kr. pr. nat fra 18. okt. til 19. okt.
589 kr.
pr. nat
18. okt. – 19. okt.
Overnat på dette hotel i Aarhus. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og selvstændig parkering. De populære seværdigheder Aarhus Teater og Aarhus Katedralskole ...
8,2/10 Very Good! (1.722 anmeldelser)
"Simple og enkelt hotel prefect til overnatning"

Anmeldelse fra 19. sep. 2023

CABINN Aarhus Hotel
Hotel Royal
Hotel Royal
4 out of 5
Store Torv 4, Aarhus
Prisen er 1.269 kr. pr. nat fra 24. sep. til 25. sep.
1.269 kr.
pr. nat
24. sep. – 25. sep.
Overnat på dette hotel med luksusfaciliteter i Aarhus, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis morgenmad, gratis Wi-Fi og et kasino. De populære seværdigheder ...
9,2/10 Wonderful! (1.002 anmeldelser)
Fantastisk hotel midt i Århus
"Royal er et fantastisk hotel beliggende centralt i Århus lige ved Domkirken. Vi fik et stort lyst værelse på 4. sal med en dejlig indretning. Historiens vingesus hænger over hotellet, der er smukt indrettet i den gamle stil med smukke lysekroner og gamle antikke møbler. Elevatoren er vist den ældste ..."

Anmeldelse fra 11. sep. 2023

Hotel Royal
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Hotel GUESTapart
Hotel GUESTapart
4 out of 5
Tueager 5, Aarhus
Overnat på dette lejlighedshotel med forretningsvenlig profil i Aarhus, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og morgenmad. Vores gæster ...
9,6/10 Exceptional! (930 anmeldelser)
En fornøjelse at bo her!
"Fint lejlighedshotel tæt på Aarhus, rolige omgivelser. God morgenmad. Nem parkering."

Anmeldelse fra 20. sep. 2023

Hotel GUESTapart
Guesthouse Sharon Aarhus
Guesthouse Sharon Aarhus
3 out of 5
Tjørnegade 6 B, Aarhus N, Aarhus
Overnat i denne villa med forretningsvenlig profil i Aarhus, som har 3 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og 12 mødelokaler. De populære seværdigheder ...
8,4/10 Very Good! (53 anmeldelser)
"Man får hvad man betaler for. Det er et fint sted for overnatning. Ønsker man luksus er det til en anden pris et andet sted. Dejligt med en have, som gæsterne må benytte."

Anmeldelse fra 29. jun. 2023

Guesthouse Sharon Aarhus
First Camp Aarhus   Jylland
First Camp Aarhus Jylland
3 out of 5
400 Randersvej, Aarhus
Overnat i denne hytte med 3 stjerner i Aarhus. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og en have. De populære seværdigheder Elev Kirke og Trige Kirke ligger ...
First Camp Aarhus Jylland
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge

Byer i nærheden af Aarhus