Aarhus

Rejseguide
Billede leveret af Visit Denmark
Aarhus er grundlagt af vikinger og drevet af den unge befolkningsgruppes kreativitet. Derfor er Aarhus det perfekte udgangspunkt for at opleve Jyllands rige historie og kultur.

Aarhus er en kosmopolitisk blanding af kultur, kreativitet og samfundsånd. De lokale kalder kærligt Aarhus for “verdens mindste storby.” Byen blev grundlagt af vikinger i det 10. århundrede på Jyllands østkyst.

Aarhus ligger kun en kort cykeltur fra både hav og skov. Denne progressive by er førende inden for vedvarende energi og huser et af de beste universiteter i Skandinavien. Det høje antal af universitetsstuderende betyder, at Aarhus har den yngste befolkning i Danmark. Det er med til at sikre, at byen med sine ca. 300.000 indbyggere forbliver ung af sind og rig på nye idéer.

Med flere gallerier og museer i verdensklasse stortrives byen kulturelt set. Besøg ARoS, et kunstmuseum på ti etager med en enorm permanent samling. Se dansk kunst, der strækker sig over mere end fire århundreder, og indflydelsesrig moderne kunst fra hele verdenen. Mange af Danmarks velkendte bands og musikere kalder byen hjem. I weekenderne er Aarhus et fantastisk sted at oplevet et live-show.

Selvom befolkningen er ung, daterer byens rødder mere end tusinde år tilbage til vikingetiden. Bliv klogere på både byens og Jyllands historie på et af Aarhus' mange museer. Aarhus Rådhus tilbyder guidede ture og er kendt for sin dristige arkitektur. Rejs tilbage i tiden i Den Gamle By, verdens første byhistoriske og kulturelle friluftsmuseum, eller besøg Aarhus Domkirke, som er et fantastisk eksempel på arkitektur fra det 12. århundrede.

Hvis du ikke ønsker at tage bilen til Aarhus, kan du sagtens komme frem med toget fra alle store danske byer. Når du kommer til Aarhus, er det nemt at finde rundt. Lej en cykel eller benyt en af de gratis bycykler, som du kan finde rundt omkring i byen. Cykling er den bedste måde at komme rundt i Aarhus på. Der er også rig mulighed for at benytte bybusserne i Aarhus.

Hvor kan jeg overnatte i Aarhus

Aarhus som viser kulturarvsgenstande og et hotel

Aarhus C

4,5/5(75 anmeldelser af området)

Under dit ophold i Aarhus C kan du opleve populære seværdigheder som Bruun's Galleri. Du kan desuden tage metroen fra Skolebakken Station for at se mere af byen.

Aarhus C
Aarhus Rådhus og byder på en administrativ bygning såvel som en lille gruppe mennesker

Midtbyen

4,5/5(153 anmeldelser af området)

Besøgende rejser ofte til Midtbyen på grund af de mange spisemuligheder, men mange bliver for at udforske seværdigheder som Aarhus Rådhus og Vikingemuseet. Det er nemt at komme rundt i området med metro fra Skolebakken Station.

Midtbyen
Aarhus som viser kulturarvsgenstande og et hotel

Indre by

Under dit ophold i Indre by kan du opleve populære seværdigheder som Aarhus Rådhus. Du kan desuden tage metroen fra Skolebakken Station for at se mere af byen.

Indre by
Default Image

Aarhus N

3,5/5(2 anmeldelser af området)