Aarhus

Rejseguide
Aarhus som viser moderne arkitektur, interiør og udsigt
Aarhus er grundlagt af vikinger og drevet af den unge befolkningsgruppes kreativitet. Derfor er Aarhus det perfekte udgangspunkt for at opleve Jyllands rige historie og kultur.

Aarhus er en kosmopolitisk blanding af kultur, kreativitet og samfundsånd. De lokale kalder kærligt Aarhus for “verdens mindste storby.” Byen blev grundlagt af vikinger i det 10. århundrede på Jyllands østkyst.

Aarhus ligger kun en kort cykeltur fra både hav og skov. Denne progressive by er førende inden for vedvarende energi og huser et af de beste universiteter i Skandinavien. Det høje antal af universitetsstuderende betyder, at Aarhus har den yngste befolkning i Danmark. Det er med til at sikre, at byen med sine ca. 300.000 indbyggere forbliver ung af sind og rig på nye idéer.

Med flere gallerier og museer i verdensklasse stortrives byen kulturelt set. Besøg ARoS, et kunstmuseum på ti etager med en enorm permanent samling. Se dansk kunst, der strækker sig over mere end fire århundreder, og indflydelsesrig moderne kunst fra hele verdenen. Mange af Danmarks velkendte bands og musikere kalder byen hjem. I weekenderne er Aarhus et fantastisk sted at oplevet et live-show.

Selvom befolkningen er ung, daterer byens rødder mere end tusinde år tilbage til vikingetiden. Bliv klogere på både byens og Jyllands historie på et af Aarhus' mange museer. Aarhus Rådhus tilbyder guidede ture og er kendt for sin dristige arkitektur. Rejs tilbage i tiden i Den Gamle By, verdens første byhistoriske og kulturelle friluftsmuseum, eller besøg Aarhus Domkirke, som er et fantastisk eksempel på arkitektur fra det 12. århundrede.

Hvis du ikke ønsker at tage bilen til Aarhus, kan du sagtens komme frem med toget fra alle store danske byer. Når du kommer til Aarhus, er det nemt at finde rundt. Lej en cykel eller benyt en af de gratis bycykler, som du kan finde rundt omkring i byen. Cykling er den bedste måde at komme rundt i Aarhus på. Der er også rig mulighed for at benytte bybusserne i Aarhus.

Hvor kan jeg overnatte i Aarhus

Hotel Royal
Hotel Royal
4 out of 5
Store Torv 4, Aarhus, 8000
Prisen er 1.120, kr pr. nat fra 9. apr. til 10. apr.
1.120, kr
pr. nat
9. apr. – 10. apr.
Overnat på dette hotel med luksusfaciliteter i Aarhus, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis morgenmad, gratis Wi-Fi og et kasino. Vores gæster fremhæver især ...
9,2/10 Wonderful! (1.004 anmeldelser)
Kan varmt anbefales
"Dejligt ophold med god service og smilende personale"

Anmeldelse fra 13. mar. 2023

Hotel Royal
CABINN Aarhus Hotel
CABINN Aarhus Hotel
2 out of 5
Kannikegade 14, Aarhus, 8000
Fuldt refunderbartBook nu, og betal under opholdet
Prisen er 640, kr pr. nat fra 2. apr. til 3. apr.
640, kr
pr. nat
2. apr. – 3. apr.
Overnat på dette hotel i Aarhus. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og selvstændig parkering. Vores gæster fremhæver især det hjælpsomme personale og den samlede ...
8/10 Very Good! (1.741 anmeldelser)
"Fint til prisen Lidt for smal seng"

Anmeldelse fra 16. mar. 2023

CABINN Aarhus Hotel
Helnan Marselis Hotel
Helnan Marselis Hotel
4 out of 5
Strandvejen 25, Aarhus, DK-8000
Fuldt refunderbartBook nu, og betal under opholdet
Prisen er 1.166, kr pr. nat fra 2. apr. til 3. apr.
1.166, kr
pr. nat
2. apr. – 3. apr.
Overnat på dette hotel ved stranden i Aarhus, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis morgenmad, gratis Wi-Fi og ved stranden. Vores gæster fremhæver især morgenmaden ...
8/10 Very Good! (1.176 anmeldelser)
Her kommer jeg gerne igen
"Det er et ualmindeligt godt hotel. Personalet venligt og imødekommende hele vejen igennem, ikke én dårlig oplevelse (dog glad for jeg ikke kom i bil, da prisen for en p-plads er ret pebret), skøn udsigt fra værelserne. Hotellet er ikke nyt, men velholdt og smukt beliggende."

Anmeldelse fra 9. mar. 2023

Helnan Marselis Hotel
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Athome Apartments
Athome Apartments
3 out of 5
38 Hedeager, Aarhus, 8200
Overnat i denne lejlighed med 3 stjerner i Aarhus. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og et døgnåbent motionscenter. De populære seværdigheder Gratiakirken ...
8,6/10 Excellent! (58 anmeldelser)
Meget tilfreds.
"Vi har været virkelig tilfredse med vores 14 dages ophold i september 2022. Stor ros til rengøringen. Det var en fin placering, vores lejlighed i stueetagen var - mod syd og fin terrasse med fred og udsigt til grønt område. Vi manglede bare et par kroge og en hylde til ting på badeværelset, og antenneindgang ..."

Anmeldelse fra 16. sep. 2022

Athome Apartments
Hotel GUESTapart
Hotel GUESTapart
4 out of 5
Tueager 5, Aarhus, 8200
Overnat på dette lejlighedshotel med forretningsvenlig profil i Aarhus, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og morgenmad. Vores gæster ...
9,6/10 Exceptional! (741 anmeldelser)
Dejlig hotel lejlighed
"Skønt sted. Personalet skal også have stor ros. Og så kan det godt være det ligger langt fra centrum, men med letbanen lige ved døren betyder det intet. Kommer helt sikkert igen, hvis turen går til Århus igen."

Anmeldelse fra 21. mar. 2023

Hotel GUESTapart
Guesthouse Sharon Aarhus
Guesthouse Sharon Aarhus
3 out of 5
Tjørnegade 6 B, Aarhus N, Aarhus, 8200
Overnat i denne villa med forretningsvenlig profil i Aarhus, som har 3 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og morgenmad. Vores gæster fremhæver ...
8,4/10 Very Good! (50 anmeldelser)
"Tæt på indkøb, og transport Gode badeforhold Godt tilfreds"

Anmeldelse fra 25. jul. 2021

Guesthouse Sharon Aarhus
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge

Byer i nærheden af Aarhus