Nordirland

Storbritannien
Guildhall som omfatter historiske bygningsværker, kulturarvsgenstande og natteliv
Bjerge, huler, slotte og storslåede kulturelle oplevelser venter, når du rejser til Nordirland - det charmerende land på kanten af Europa.

Med spektakulære geologiske former, en smuk kystlinje, imødekommende byer, dybe dale og historiske monumenter er dette land fyldt med seværdigheder. Nordirland, der engang var ganske urohærget, har løftet sig fra de årelange konflikter og tager nu imod massevis af turister. Tag på vandring i bjergene, se Titanics fødeby og nyd lidt traditionel irsk musik.

Der er masser at opleve og udforske i Nordirlands fantastiske natur. Gå for eksempel ture i Mourne Mountains, og besøg små byer ved foden af bjergene. Tag på en bådtur over indsøen Lough Neagh og vandvejene omkring. Den store ferskvandssø grænser op til fem af Nordirlands seks grevskaber. Nyd en picnic på en af de mange strande, og oplev derefter de dystre huler og vandfald i Marble Arch Caves.

En af Nordirlands største seværdigheder ligger ved nordkysten og hedder Giant's Causeway. De store basaltsøjler blev dannet ved langsom nedkøling af varm lava for mere end 60 millioner år siden, og du kan gå hen over dem.

Belfast er Nordirlands hovedstad og hjemsted for en tredjedel af landets befolkning, og selvom du måske næppe får en storbyferie i Belfast, er der stadig masser at tage sig til. Besøg for eksempel Titanic Belfast, hvor det ulykkesramte skib blev bygget, og hør alt om dets første og eneste rejse. Tag på en gratis rundvisning i City Hall - en blændende smuk nyklassicistisk bygning lavet af Portland-sten - og kig ned på byen fra fæstningsvolden omkring Belfast Castle. Oplev også en koncert i Odyssey Arena, eller se en musical i Grand Opera House.

Du kan også tage på weekendophold i en af Nordirlands andre byer. I Armagh finder du St. Patrick’s Cathedral, som blev opført af Skt. Patrick i 445 e.Kr. Besøg også Londonderry, hvor St. Columb’s Cathedral ligger, og gå rundt på bymuren fra 1600-tallet. Føler du for at brænde noget energi af, kan du cykle ruten Foyle Valley, som er en tur på 34-kilometer mellem Londonderry, Lifford og Strabane.

Afslut din rejse til Nordirland med en drink og noget irsk livemusik på en traditionel irsk pub.

Populære byer i Nordirland

Belfast Rådhus som omfatter et slot, historiske bygningsværker og en have
Belfast
Kendt for Venlige mennesker, Barer ved poolen og Udflugter
Nordirlands venlige hovedstad har en fascinerende historie og ligger kun en times kørsel fra den maleriske atlanterhavskyst.

Gode grunde til at tage afsted

 • Waterfront Hall
 • Queen's University of Belfast
 • Grand Opera House
Londonderry
Londonderry
Kendt for Venlige mennesker, Gåture og Historisk
Udforsk Londonderry, der byder på historie, museer, barer og meget mere!

Gode grunde til at tage afsted

 • Derry City Walls
 • Millennium Forum
 • Guildhall
Giant\'s Causeway som viser udsigt over kystområde, et monument og barsk kystlinje
Bushmills
Kendt for Barer ved poolen, Historisk og Slot
Den lille landsby Bushmills i County Antrim er det ideelle valg, hvis du er på udkig efter den ultimative nordirske ferieoplevelse.

Gode grunde til at tage afsted

 • Giant's Causeway
 • Dunluce Castle
 • Old Bushmills Distillery
Ballycastle
Ballycastle
Kendt for Venlige mennesker, Hav og Færger og både
Tag på en rejse til Ballycastle, der ligger på Nordirlands nordligste spids i amtetAntrim. Oplev Ballycastles skønne natur ved Antrim Coast og Glens.

Gode grunde til at tage afsted

 • Torr Head
 • Kinbane Slot
Devenish Island som omfatter historiske bygningsværker, kulturarvsgenstande og en sø eller et vandhul
Enniskillen
Kendt for Venlige mennesker, Barer ved poolen og Afslapning
Enniskillen, den største by i County Femanagh i Nordirland, ligger ved den smukke flod Erne i hjertet af det nordirske sødistrikt.

Gode grunde til at tage afsted

 • Marble Arch Huler
Newry
Newry
Kendt for Venlige mennesker, Spisning og Barer ved poolen
Ferietid! Glæd dig til at opleve barer, parker og fodbold i Newry.