Aktiviteter i Hamborg

Oplevelser, seværdigheder og ture
Hamborg

Forskelligartede aktiviteter i Hamborg

Hamborg er Tysklands næststørste by, som ud over at være en travl industri- og havneby også er en meget hyggelig og charmerende by med mange fine kulturelle tilbud. Det er derfor ikke så sært, at Hamborg er blevet et meget populært rejsemål. Nyd livet både til lands og til vands, gå i byens berømte forlystelseskvarter, se en splinterny musical, og aflæg besøg i et af de mange kunstmuseer.

Hamborgs attraktioner er populære

Havnen har en kolossal betydning for Hamborg, idet den er en af Europas vigtigste havnebyer. Gå en tur i havnen, og iagttag denne enorme arbejdsplads. Tag på tur færgetur på Elben langs den fascinerende flodbred, hvis du gerne vil se Hamborg lidt på afstand, og få historien om denne vigtige port til resten af verden. Der er naturligvis også ture om aftenen, hvor du kan nyde synet af de mange oplyste attraktioner i Hamborg. Hvis du ikke har spist om bord, kan du prøve en velsmagende fiskeret i en af havnens mange fine restauranter, når du er kommet fra borde igen. Tag på en slentretur gennem Hamborgs berømte og berygtede forlystelseskvarter St. Pauli. Her finder du bl.a. gaden Reeperbahn, hvor der ligger den ene erotikbutik efter den anden. St. Pauli-bydelen er også kendt for sine mange gode spillesteder – det var i det tidligere spillested Star Club i St. Pauli, den navnkundige engelske popgruppe The Beatles for alvor fik gang i karrieren. Der er mange atmosfærefyldte fortovscaféer i St. Pauli, hvor du kan tage dig en drink eller kop kaffe som afslutning på en begivenhedsrig dag og aften.

Kulturelle oplevelser i Hamborg

Der er mange fine gallerier og kunstmuseer i Hamborg for de kunstinteresserede. Kig indenfor i kunstmuseet Hamburger Kunsthalle i byens centrum, som rummer en enestående malerisamling af både ældre og moderne kunst. Museum für Kunst und Gewerbe er også et besøg værd. Her finder du en af Europas fineste samlinger af kunsthåndværk. Mange mennesker tager til Hamborg for at se en af de nyeste musicals, idet byen regnes for at være en af verdens førende musicalbyer, kun overgået af London og New York.

Hamborg som indkøbsby

Hamborg er det helt rigtige sted for de indkøbsglade, og med en by af Hamborgs størrelse er der naturligvis utallige muligheder. Du kan være sikker på at kunne gå i tørvejr, for der er mange overdækkede indkøbsarkader og butikscentre i Hamborg. I Karolinenviertelkvarteret, hvor mange lokale designere har valgt at åbne butikker eller værksteder, kan du finde de lidt mere specielle ting og gå på jagt efter en unik gave. Hvis du trænger til at få fornyet din bolig, kan du besøge Stillwerk. Inden du ser dig om, har du tilbragt flere timer i den store bygning med over 30 butikker. Du finder naturligvis også flere gode loppemarkeder i Hamborg. Besøg det livlige loppemarked med god stemning i den gamle kødby i Feldstrasse, hvis dit ophold i Hamborg omfatter en lørdag.


Udforsk tusindvis af aktiviteter med gratis afbestilling og uden ekstra gebyrer.

Sammensæt din egen rejse med lufthavnstransport, udflugter, dagsture og meget mere.

Få et indblik i, hvad du skal reservere, inden du rejser.


Mest populære steder at besøge

1. Hagenbeck Zoo

Hagenbeck Zoo åbnede midt i 1800-tallet med blot nogle få dyr, som var ejet af en lokal fiskehandler. Der blev på et tidspunkt udstillet mennesker. Nu er det en moderne zoologisk have med en fascinerende historie, der udgør en del af Hamborgs identitet og er kendt over hele verden på grund af sit banebrydende zookoncept. Det 25 hektar store område omfatter ud over den zoologiske have også en park og et stort akvarium.
Læs mere
Hagenbeck Zoo som viser dyr og dyr fra zoologisk have

2. Miniatur Wunderland

Miniatureeventyrlandet er ikke kun for jernbaneentusiaster. Tog, fly og biler bevæger sig rundt i sirligt fremstillede miniaturelandskaber, der forestiller alt, lige fra Norges tilfrosne fjorde til de neonoplyste gader i Las Vegas. Det er en af de mest besøgte turistattraktioner i Tyskland med ca. en million besøgende hvert år.
Læs mere
Miniatur Wunderland som omfatter forlystelser og interiør

3. Fiskemarkedet

Fiskemarkedet i St. Pauli er der, hvor tingene sker tidligt søndag morgen i Hamborg. Det har været et vigtigst handelscentrum i byen siden 1703, og spiller nu en lige så vigtig rolle for det sociale liv og turismen. Kom og bland dig med de lokale, og køb frisk fisk, frugt, blomster, tøj og ting til boligen. Hvis du spiser morgenmad på stedet, får du muligvis selskab af unge festglade mennesker, der er på vej hjem fra byen.
Læs mere
Fiskemarkedet som viser markeder og interiør såvel som en stor gruppe mennesker

4. Hamborg Rådhus

Hamburg Rathaus fungerer som den tyske bys rådhus. Den imponerende sandstensbygning blev bygget i slutningen af det 19. århundrede. Senatet og parlamentet hører hjemme i bygningen. Bygningen har 647 lokaler, hvilket er flere end Londons Buckingham Palace, og dækker over mere end 17.000 kvadratmeter. Der er en gårdsplads med et springvand, adskillige pompøse lokaler, hvor der afholdes politiske møder og koncerter, samt en restaurant i kælderen.
Læs mere
Hamborg Rådhus og byder på historiske bygningsværker og en administrativ bygning

5. Skt. Michaelis Kirke

St. Michaelis Kirke er en af de mest genkendelige bygninger i Hamborg. Den er helliget ærkeenglen Mikael og har en stor statue af guddommen. Kirken er byens største og har 2.500 sæder. Dens 132 meter høje kirketårn i bronze er et velkendt symbol blandt lokale og rejsende. Det har en fremstående plads i Hamborgs skyline og kan ses fra de fleste af byens områder. Kirken blev bygget i 1647 og står stadig efter adskillige renoveringer.
Læs mere
Skt. Michaelis Kirke som omfatter en kirke eller en katedral, religiøse elementer og historiske bygningsværker

Populære steder at besøge

Områder i Hamborg

Byer i nærheden af Hamborg