Warrington

Rejseguide
Warrington og byder på en flod eller et vandløb
Skønne kunstgallerier, museer, sportsbegivenheder, shopping og spektakulære haver – en storbyferie i Warrington har masser at byde på.

Der har været mennesker i Warrington siden år 100f.Kr., da romerne bosatte sig på den strategiske beliggenhed ved floden Mersey. I dag vidner de arkitektoniske perler og museer i Warrington om byens rødder og rolle i vigtige historiske perioder som den engelske borgerkrig og den industrielle revolution, der har været med til at forme landets historie. En rejse til Warrington byder dog også på kunst, shopping og et stort udvalg af restauranter.

Du finder blandt andet en række populære attraktioner, barer og restauranter i bydelen Cultural Quarter, som omfatter gaderne omkring Palmyra Square. Warrington Museum & Art Gallery rummer omkring 200.000 udstillingsgenstande, blandt andet dinosaurfossiler og levn fra den romerske bosættelse Wilderspool. Du kan købe billetter til en koncert, en musical eller et comedyshow i Parr Hall eller Pyramid Arts Centre. Museum of Policing in Cheshire er indrettet i fængselsceller fra Victoriatiden og fortæller om byens politihistorie.

Arkitekturinteresserede vil nyde at studere de detaljerede gyldne porte og det palladianske ydre på Warrington Town Hall, der blev designet af James Gibbs i 1750. Besøg også St Elphin's Church, hvor Oliver Cromwells tropper sendte kanonkugler afsted mod murene under den engelske borgerkrig. Statsmanden Cromwell overnattede i en nærliggende hytte, der i dag er indrettet som indisk restaurant.

Du har også rig mulighed for at shoppe, når du rejser til Warrington. Sæt for eksempel kursen mod Golden Square Shopping Centre, der rummer boghandler, mærkevarebutikker og varehuse. På Warrington Retail Market kan du til gengæld købe alt fra ost, bagværk og friske råvarer til kosmetik og musikinstrumenter. Stockton Heath ligger i forstadsområdet og er kendt for sine smarte modebutikker og spændende restauranter.

Hvis du har familien med på et weekendophold i Warrington, kan I planlægge en tur til forlystelsesparken Gulliver's World eller Apple Jacks Adventure Farm. I Grappenhall Heys Walled Garden kan du få en smagsprøve på Cheshires berømte haver. Oplev også den særlige stemning under en rugbykamp på Halliwell Jones Stadium, der er hjemmebane for rugbyholdet Warrington Wolves.

Det er let at komme til Warrington fra både Liverpool og Manchester, og en rejse hertil er et godt udgangspunkt for at udforske hele den nordvestlige del af England. Udenfor byen finder du vandreruter i nationalparken Peak District og langs med Trans Pennine Trail, som giver dig mulighed for at opleve det engelske landskabs maleriske dale, bakker og heder.

Hvor kan jeg overnatte i Warrington

Lowton

Rejsende synes godt om parkerne i Lowton, og Pennington Flash Country Park er en populær seværdighed, du kan overveje at besøge.

Lowton

Great Sankey

Selvom Great Sankey ikke byder på mange seværdigheder, skal du ikke langt for at finde spændende oplevelser som Gulliver's World - Warrington og Pyramid and Parr Hall.

Great Sankey