Wales

Storbritannien
Grand Theatre som viser teaterliv og interiør
Middelalderborge, nationalparker, uspolerede kyststrækninger og kulturrige byer gør dette storbritanniske land til et spændende sted at besøge.

Wales byder på masser af skøn natur trods sin beskedne størrelse. Landområderne er præget af bjergkæder, brede floddale, vidunderlige kyststrækninger og gamle slotte. På en rejse til Wales kan du besøge små og store byer og se de historiske steder og kulturseværdighederne.

Udforsk nogle af de smukkeste steder i Wales. Du kan vandre, gå rundt i huler og prøve kræfter med bjergbestigning i Brecon Beacons National Park. Sæt dig til rette i Brecon Mountain Railway, og gør dig klar til en smuk tur. Nå toppen af Snowdonia National Park, og besøg Gower Peninsula, hvor du kan nyde bugtene, klipperne og sandstrandene.

I 2012 åbnede Wales sin Coast Path, en uafbrudt sti på 1.400 kilometer, der snor sig langs hele landets kystlinje. Når du rejser til Wales, kan du gå eller cykle langs klippeskrænter, besøge ugenerede strande og kigge efter dyreliv, inklusive søpapegøjer og delfiner.

På en storbyferie til Wales kan du over den smukke natur også se, hvad landets byer har at byde på. Hovedstaden er Cardiff, som er en attraktiv, moderne by med masser af seværdigheder. Udforsk Cardiff Bay, et genopbygget havneområde med trendy specialbutikker, hoteller, caféer og restauranter. Du kan overvære en koncert i Wales Millennium Center, der er en markant stål- og skiferbygning. Se samlingerne med kunst, arkæologi og naturhistorie på National Museum Cardiff. I udkanten af byen finder du St Fagans National History Museum, et parkområde på 40 hektar med oprindelige huse fra forskellige historiske perioder.

Swansea er en anden stor by i Wales. Her kan du besøge det barndomshjem, hvor landets mest berømte digter, Dylan Thomas, voksede op. Tag familien med på en dag med vandpjaskeri i LC Swansea-vandlandet, og tag en gåtur gennem Clyne Gardens, som rummer mere end 2.000 forskellige plantearter.

Wales har over 600 slotte, lige fra romerske forsvarsfæstninger til fantasiprojekter opført af millionærer i det 19. århundrede. Tag på rundtur i Chepstow Slot fra det 11. århundrede, og læg mærke til dets 800 år gamle trædøre. Se de rigt udsmykkede rum på Castell Coch (Det Røde Slot), et bygningsværk fra det sene 19. århundrede opført på ruinerne af et slot fra det 13. århundrede. Tag trapperne helt op i tårnene på Dinefwr Castle fra det 12. århundrede.

Under et weekendophold kan du slutte dig til de andre turister, der flokkes om Wales for at suge til sig af landets historie, kultur og fascinerende natur.

Populære byer i Wales

Cardiff som viser gadeliv, en by og natteliv
Cardiff
Kendt for Venlige mennesker, Shopping og Historisk
Cardiff, som er hovedstaden af Wales, er en livlig havneby med middelalderlige slotte, flotte parker, moderne sportsarenaer og et funklende underholdningsområde ved havnefronten.

Gode grunde til at tage afsted

 • Principality Stadium
 • Cardiff Slot
 • Cardiff Motorpoint Arena
Swansea som viser sejlads, udsigt over kystområde og en solnedgang
Swansea
Kendt for Venlige mennesker, Barer ved poolen og Marinaer
Swansea ligger ved vandet og hjemsted for imponerende kulturcentre, smukke byparker og seværdigheder fra middelalderen. Byen er også et fantastisk udgangspunkt for at opleve den betagende natur i South Wales.

Gode grunde til at tage afsted

 • Three Cliffs Bay Beach
 • Singleton Park
 • Oxwich Bay Beach
Haverfordwest som omfatter en bro, en flod eller et vandløb og en lille by eller en landsby
Haverfordwest
Kendt for Slot, Bådsejlads og Kajakroning
Beliggende midt i hjertet af Pembrokeshires sammensatte landskab ligger en by der huser slotte, århundredgamle pubber, golfbaner og naturskønne haver.

Gode grunde til at tage afsted

 • Skomer
 • St. David's Cathedral
 • The Blue Lagoon
Llandudno som omfatter en lille by eller en landsby og en plads eller et torv
Llandudno
Kendt for Venlige mennesker, Hav og Udflugter
Udforsk denne traditionelle kystby på Wales' nordlige kyst. Den er indrammet af sandede bugter, omgivet af bakkelandskab og fyldt med victoriansk arkitektur.

Gode grunde til at tage afsted

 • Venue Cymru
 • Promenade
 • Llandudno Pier
Caernarfon som omfatter en lille by eller en landsby, bådsejlads og en flod eller et vandløb
Caernarfon
Kendt for Spisning, Venlige mennesker og Barer ved poolen
Du vil opleve en af Wales' smukkeste byer på en rejse til Caernarfon, der er kendetegnet ved sin enorme middelalderborg og placering ved rolige vande.

Gode grunde til at tage afsted

 • Mount Snowdon
 • Caernarfon Castle
 • Pen-y-Pass
Tenby som omfatter en bugt eller havn, bådsejlads og en strand
Tenby
Kendt for Vandring, Kirker og Fiskeri
Planlæg en ferie i Tenby, og glæd dig til at opleve kirkerne, mulighederne for fiskeri og golfbanerne.

Gode grunde til at tage afsted

 • Tenby Beach
 • Manorbier Castle
 • Harbour Beach