Ratingen

Rejseguide
Billede leveret af German National Tourist Board
På en rejse til Ratingen kan du opleve prægtige bygninger, et spændende museum, grønne enge og store hyggelige parker.

Byen ligger i delstaten Nordrhein-Westfalen i umiddelbar nærhed af Düsseldorf og Rhinen. Mod nord grænser Ratingen op til Duisburg, Essen og Mülheim. Mod sydøst ligger bjergkæden Bergisches Land, hvis toppe er mere end 500meter høje. Engarealerne langs floderne Anger og Schwarzbach udgør skønne grønne oaser midt i byen. Under dit weekendophold i Ratingen kan du tage på en spændende vandretur i skovområdet Naturwaldzelle Hinkesforst, der ligger vest for bydelene Tiefenbroich og Lintorf. Her domineres landskabet af eg, ask og elm plantet i1800-tallet.

Det afslappende udgangspunkt for rejser til Ratingen er markedspladsen med de hyggelige caféer. Her afholdes tre dage om ugen et livligt og velbesøgt marked. Lige bag pladsen står de to imponerende tårne på kirken St. Peter und Paul, som er opført i tidlig gotisk stil på et fundament, der stammer fra700-tallet. Tre af kirkens syv klokker blev støbt i middelalderen. Mariaklokken er kendt for at have en af de smukkeste klange i Rhinområdet. På bredden af Angerbach-floden står det maleriske slot Haus zum Haus omgivet af en voldgrav. Inde på slottet finder du et kulturcenter med en restaurant. Den oprindelige borg stammer fra1276. Bygningen blev udvidet i1970'erne. I den tidligere staldbygning afholdes populære koncerter, teaterforestillinger og foredrag.

Et must under dit besøg i Ratingen er det imponerende Schloss Landsberg i byens centrum. Den historiske bygning fra 1600-og1700-tallet er bygget op omkring greveslottet, som blev opført i1200-tallet. Det massive 33meter høje slotstårn og ringmuren stammer fra den periode. I stueetagen finder du fabrikantfamilien Thyssens krypt. Slottet er beliggende i en smukt anlagt have i engelsk stil med pragtfulde stier. Den idylliske park med nåletræer, birk, kirsebær og røn er også hjemsted for det tidligere herresæde Rommeljans i bydelen Schwarzbach. Der er mulighed for at spille en runde golf på Düsseldorfer Golf Club, hvis bane ligger på ejendommen.

I den nordøstlige del af Ratingen ligger Textilfabrik Cromford, som byder på spændende oplevelser. Her kan du se en udstilling om den tidligere tekstilfabrik, der blev grundlagt i 1783og var den første fabrik af sin art på det europæiske kontinent. Herregården, som tilhørte ejeren Johann Gottfried Brügelmann, og den gamle fabriksbygning er et imponerende syn. Her kan du se de originale, rekonstruerede og stadig funktionsdygtige maskiner til fremstilling af garn. Udstillingerne dokumenterer fabrikkens historie og de barske arbejdsforhold på stedet. Brügelmann opkaldte sin fabrik efter den engelske by Cromford, fordi det var her, Brügelmann så den første spindemaskine og var i stand til at aflure princippet bag den, der ellers var en velbevaret hemmelighed.

Leonardo Hotel Düsseldorf Airport Ratingen
Leonardo Hotel Düsseldorf Airport Ratingen
4 out of 5