Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Pergamon-museet

Berlins mest populære museum rummer oldgamle monumenter og episke bygninger, der kan dateres over 2.000 år tilbage.

Pergamon blev bygget mellem 1910 og 1930 som det sidste museum i samlingen på Museumsøen. Det blev bygget for at fremvise Tysklands antikvitetssamling, som blev sejlet ind fra arkæologiske udgravninger over hele Lilleasien tidligt i det 20. århundrede. Det er et af Tysklands mest velbesøgte museer.

Museet har fået sit navn efter sin største attraktion, Pergamon-alteret, fra 2. århundrede f.Kr. Denne 35 meter brede struktur ligner et tempel, men faktisk er det den rekonstruerede forside af et monument. Den blev oprindeligt bygget i den antikke græske by Pergamon, som nu er den tyrkiske by Bergama, og opdaget af en tysk ekspedition sidst i det 19. århundrede. Gå op ad den 20 meter brede midtertrappe, så du kan beundre skulpturens komplekse detaljer, som afbilder et mytologisk slag mellem guder og kæmper. Dette dekorative værk betragtes som et kunstnerisk mesterværk fra denne periode.

Alteret findes i museets samling af klassiske antikviteter. Denne samling rummer også andre skulpturer, kunstværker, juveler og keramik fra antikkens Grækenland og Rom.

Du kan se detaljerede tekstiler, tæpper, keramik og bogillustrationer i museets samling med islamisk kunst. Et af højdepunkterne er det detaljerede maleri på væggene i Aleppo-rummet. Væggene danner en rekonstruktion af et receptionslokale i en syrisk handelsmands hus under det osmanniske rige. En anden vigtig kunstgenstand er Mshatta-stenfacaden, som var en del af et gammelt palads i Jordans ørken. Dens alder diskuteres stadig.

Gå gennem den sagnomspundne Ishtarport på museumsafdelingen for det gamle Nærøsten. Denne massive struktur er en rekonstruktion af byen Babylons gamle byporte, og den er kortere i skala end den oprindelige udgave.

Pergamon ligger på nordspidsen af Museumsøen, som ligger i Spree-floden midt i Berlin. Det er nemt at komme til Museumsøen med sporvogn, bus samt U-Bahn og S-Bahn.


Guide til at udforske Pergamonmuseum


Bedste hoteltilbud i Pergamonmuseum

Se alle 1.573 overnatningssteder i nærheden af Pergamonmuseum
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt DKK 357
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Charlottenstrasse 66, Berlin, BE
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt og Konzerthaus Berlin. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Stadtmitte Stationn.

  Select Hotel Berlin The Wall DKK 390
  Select Hotel Berlin The Wall

  Select Hotel Berlin The Wall

  Zimmerstrasse 88, Berlin, BE
    
   4.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i Mitte, kun få skridt fra Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse og Checkpoint Charlie-museet. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Potsdamer Platz 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Kochstrasse U-Bahn.

   Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus DKK 291
   Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus

   Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus

   Oranienburger Strasse 67/68, Berlin, BE
     
    3.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Friedrichstrasse, Friedrichstadt-Palast og Hackescher Markt. Derudover ligger DDR-museet og Humboldt-universitetet 15 minutter derfra. Der er to minutters gang til Oranienburger Strasse S-Bahn-station, mens Oranienburger Tor U-Bahn ligger inden for 4 minutters gang.

    Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz DKK 588
    Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

    Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

    Otto-Braun-Strasse 69, Berlin
      
     3.5 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Torstrasse og Alexanderplatz. Derudover ligger Berliner Fernsehturm og DDR-museet ca. 2 km derfra. Du kan desuden gå til Alexanderplatz U-Bahn på 7 minutter og Schillingstrasse U-Bahn på 7 minutter.

     Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz DKK 563
     Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

     Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

     Alexanderplatz 7, Berlin, BE
       
      4.5 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Alexanderplatz og Berliner Fernsehturm. Derudover ligger Det røde rådhus og DDR-museet 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Alexanderplatz U-Bahn og Alexanderplatz Station.

      Melia Berlin DKK 737
      Melia Berlin

      Melia Berlin

      Friedrichstrasse 103, Berlin, BE
        
       4.5 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Friedrichstadt-Palast og Berlinerensemblet. Derudover ligger Bode Museum og Gendarmenmarkt 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Friedrichstrasse U-Bahn og Friedrichstrasse S-Bahn.

       Classik Hotel Hackescher Markt DKK 462
       Classik Hotel Hackescher Markt

       Classik Hotel Hackescher Markt

       Große Präsidentenstraße 8, Berlin, BE
         
        3.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Hackescher Markt, DDR-museet og Alexanderplatz. Derudover ligger Museumsinsel (museumsø) og Aquadom 10 minutter derfra. Hackescher Markt Station ligger inden for 3 i minutters gang, mens Weinmeisterstrasse U-Bahn ligger inden for 6 minutters gang.

        Hotel ZOE by AMANO DKK 439
        Hotel ZOE by AMANO

        Hotel ZOE by AMANO

        Große Präsidentenstraße 6-7, Berlin
          
         3.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Hackescher Markt, DDR-museet og Museumsinsel (museumsø). Derudover ligger Aquadom og Berlin Katedral 10 minutter derfra. Hackescher Markt Station ligger inden for 2 i minutters gang, mens Weinmeisterstrasse U-Bahn ligger inden for 6 minutters gang.