Neuss

Rejseguide
Den romerske fortid i området ved Rhinens nedre løb vækkes til live på en rejse til Neuss, som imponerer med storslåede historiske bygninger fra middelalderen.

Neuss ligger ved Rhinens bred på den modsatte side af Düsseldorf, som er hovedstaden i delstaten Nordrhein-Westfalen. Romerne byggede det første fæstningsværk sydøst for det nuværende bycentrum omkring år 16f.Kr. I omkring 1190fik Neuss officielt status af by med et certifikat udstedt af den hellige romerske Kejser Henrik6. Resterne af en romersk apsis blev fundet under den nuværende Quirinius-Münster-katedral. Katedralen er opført i senromansk stil og udgør med sit karakteristiske kuppelformede østlige tårn en af de mest populære seværdigheder i Neuss. I 2009blev kirken udpeget som en lille basilika af pave Benedikt16. I kirken findes flere værdifulde historiske genstande, herunder Quirinius-skrinet, som indeholder de jordiske rester af den romerske tribun af samme navn, en flot statue af Jomfru Maria fra 1430og smukt udskårne korstole fra 1400-tallet.

I nærheden af Oberstrasse i Neuss' centrum knejser byens imponerende hovedbyport med to massive runde tårne med tintage. Inde i byens sydlige byport, der stammer fra 1200-tallet, finder du Clemens-Sels Museum, som huser en udstilling om middelalderen og giver et spændende indblik i byens historie. Når du rejser til Neuss, kan det også anbefales at besøge museets hovedbygning, som ligger i omegnen af hovedbyporten. Her kan du beundre betydningsfulde kunstværker fra middelalderen frem til barokken. Museet er også kendt for sine hollandske malerier og malerier af de rhinske ekspressionister.

Skientusiaster vil også nyde et weekendophold i Neuss. I 2001åbnede Skihalle Neuss i byens sydvestlige ende. Her finder du vintersportsfaciliteter, restauranter, et hotel og en udendørs klatrepark. Der er garanti for vinteroplevelser på den 300meter lange piste og de to kælkebakker. En firepersoners stolelift og to træklifte sørger for behagelig transport. Begyndere kan booke ski- og snowboardkurser på skiskolen på stedet.

Under din storbyferie i Neuss kan det også anbefales at lægge vejen forbi udgravningerne af den tidligere romerske legionslejr Castrum Novaesium i bydelen Gnadental. Den velbesøgte arkæologiske seværdighed er den mest berømte militærlejr af sin art langs Rhinen. Den udgjorde også en del af den nedre germanske grænse. Snyd ikke dig selv for en spændende rundvisning blandt fascinerende søjler, gravsten og steler.

Den sydøstlige bydel Uedesheim strækker sig ind i Uedesheimer Rheinbogen, et naturområde med engarealer. Er du på ferieophold i Neuss, kan du nyde en afslappende udflugt til dette naturreservat, som har en rig flora og fauna. I de vidtstrakte enge vokser der sjældne blomster, og i de naturskønne små søer og vandløb lever mange slags insekter og fugle.

Hvor kan jeg overnatte i Neuss

Hotel Kö59 Düsseldorf - Member of Hommage Luxury Hotels Collection
Hotel Kö59 Düsseldorf - Member of Hommage Luxury Hotels Collection
5 out of 5
Koenigsallee 59, Düsseldorf, NW, 40215
Fuldt refunderbart
Prisen er 1.333, kr pr. nat fra 18. feb. til 19. feb.
1.333, kr
pr. nat
18. feb. – 19. feb.
Overnat på dette hotel med luksusfaciliteter i Düsseldorf, som har 5 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, spa med fuld service og morgenmad. Vores gæster fremhæver ...
4,6/5 Exceptional! (647 anmeldelser)
Semi
"Fint hotel - god træning. Morgenmad var ok - men INGEN muligheder for mig med allergi. Ingen gluten el mælkefri produkter. Og vi fik beskeden om vi var 1 mit forsinket Til en roomservice. Ikke ok til de priser."

Anmeldelse fra 6. dec. 2022

Hotel Kö59 Düsseldorf - Member of Hommage Luxury Hotels Collection
Steigenberger Hotel Köln
Steigenberger Hotel Köln
4 out of 5
Habsburgerring 9-13, Cologne, NW, 50674
Prisen er 879, kr pr. nat fra 13. feb. til 14. feb.
879, kr
pr. nat
13. feb. – 14. feb.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Köln, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og roomservice (døgnet rundt). Vores gæster ...
4,3/5 Excellent! (1.050 anmeldelser)
"Personale i receptionen var serviceminded og gode. Værelset var ok men inventaret var slidt ( eks. fodpaneler, fronter på skabe). Rengøringen var overfladisk og i de dage jeg var der, blev der ikke fyldt op med kaffekapsler, så jeg måtte selv ud og købe nogen. Ikke god service ! Har boet på hotellet ..."

Anmeldelse fra 29. nov. 2022

Steigenberger Hotel Köln
Maritim Hotel Düsseldorf
Maritim Hotel Düsseldorf
4.5 out of 5
Maritim Platz 1, Düsseldorf, NW, 40474
Prisen er 864, kr pr. nat fra 20. feb. til 21. feb.
864, kr
pr. nat
20. feb. – 21. feb.
Overnat på dette hotel med luksusfaciliteter i Düsseldorf, som har 4,5 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, 4 restauranter og 2 barer/lounger. Vores gæster fremhæver ...
4,4/5 Wonderful! (1.037 anmeldelser)
very fine hotel
"very nice hotel 4 min walk form the airport. High standard and friendly and helpful staff"

Anmeldelse fra 23. jan. 2022

Maritim Hotel Düsseldorf
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
moliving Serviced Apartments - KONTAKTLOSER SELF CHECK-IN
moliving Serviced Apartments - KONTAKTLOSER SELF CHECK-IN
3.5 out of 5
Görlitzer Str. 5, Neuss, NRW, 41460
Overnat i denne lejlighed med 3,5 stjerner i Neuss. Nyd godt af gratis Wi-Fi, et smart-tv og satellit-tv. De populære seværdigheder Neuss Hafen og Medienhafen ...
4,8/5 Exceptional! (9 anmeldelser)
Great stay!
"Amazing stay... Lovely location, close to a shopping center with essential shops and more. All very well organised and clean Cood communication with the hotel through an easy to use app. Very happy with the stay"

Anmeldelse fra 20. dec. 2022

moliving Serviced Apartments - KONTAKTLOSER SELF CHECK-IN
Ferienwohnung Neuss Schillerstrasse
Ferienwohnung Neuss Schillerstrasse
3 out of 5
Schillerstr. 39, Neuss, 41464
Overnat i denne lejlighed med 3 stjerner i Neuss. Nyd godt af gratis Wi-Fi, et tv og et køkken. De populære seværdigheder Neuss Hafen og Jever Fun Skihalle ligger ...
Ferienwohnung Neuss Schillerstrasse
Ferienwohnung Neuss
Ferienwohnung Neuss
3 out of 5
Görlitzer Str. 2, Neuss, 41460
Overnat i denne lejlighed med 3 stjerner i Neuss. Nyd godt af gratis Wi-Fi, et tv og et køkken. De populære seværdigheder Neuss Hafen og Medienhafen ligger i ...
Ferienwohnung Neuss
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Byer i nærheden af Neuss