Malta

Rejseguide
San Pawl il-Baħar og byder på en bugt eller havn

På en rejse til Malta kan du opleve en skøn øgruppe i Middelhavet, der tæller både stenede klippeskrænter og pudderstrande suppleret af historiske fæstninger.

Ørigets beliggenhed i Sydeuropa betyder masser af solskinstimer og en fantastisk udsigt over havet. I dag er Malta en selvstændig republik, men gennem historien har området hørt under en række udenlandske magter, hvilket har bidraget til landets forskelligartede kultur og fascinerende museumssamlinger. Når du rejser til Malta, kan du dykke ned i den spændende historie, inden du drager mod de solbeskinnede strande for at slappe af.

Læg ud på hovedøen, der også hedder Malta, hvor du finder hovedstaden Valletta. Her kan du gå en tur i Upper Barrakka Gardens, hvor der er en fantastisk udsigt over havnen Grand Harbour, ligesom du kan slå dig ned på en restaurant og smage det maltesiske brød "ftira". Bliv klogere på landets krigshistorie på National War Museum. Langt størstedelen af befolkningen tilhører den romersk-katolske kirke, og i Valletta finder du nogle imponerende kirker, herunder St. John's Co-Cathedral i centrum.

Nord for hovedøen ligger den mindre ø Gozo med sine skønne kystlinjer og talrige naturseværdigheder. Du kan blandt andet udforske Dwejra Bay, der er kendt for sine dramatiske klippeformationer. Her lå tidligere klippebuen Azure Window, der faldt sammen under en storm, men du kan stadig se den lille ø Fungus Rock.

Comino er en lillebitte ø mellem Malta og Gozo, som du ikke bør overse. Du kan besøge den berømte vig Blue Lagoon, hvor det smukke krystalblå vand er som taget ud af et postkort. Der er mulighed for at tage solbad på de store klipper omkring vandet, mens du iagttager de andre strandgæster, som bader og snorkler i det varme vand. Du kan pakke en madkurv eller købe lidt mad og drikke fra en udendørs salgsvogn.

Det er muligt at flyve fra Danmark til Malta Internationale Lufthavn. Herfra går der hurtigbusser til de fleste af Maltas større byer. Du kan også overveje at leje en bil, men du skal være opmærksom på, at bilkørsel kun er tilladt på øerne Malta og Gozo.

Middelhavsklimaet på Malta gør østaten til en oplagt feriedestination året rundt med varme somre og milde vintre. Det betyder også, at vandet er varmt nok til at bade i frem til oktober og ofte endnu længere.

En ferie eller et forlænget weekendophold på Malta byder derfor på masser af charmerende badesteder og lækre middelhavsretter.

Populære byer i Malta

Valletta som omfatter en by, en solnedgang og historiske bygningsværker
Valletta
Kendt for Havne, Historisk og Katedraler
Oplev middelhavsøen Maltas hovedstad på en rejse til Valletta. Dette middelalderlige befæstede citadel byder på spektakulære kirker, palæer og religiøs kunst.

Gode grunde til at tage afsted

  • The Malta Experience
  • De Øvre Barrakka-haver
  • Fort Saint Elmo
Mellieha og byder på tropiske områder, udsigt over kystområde og en strand
Mellieha
Kendt for Spisning, Venlige mennesker og Strandudsigt
Den nordlige kystby Mellieħa er kendt for at have den længste strand på Malta samt for sine traditionelle fester og en smuk barokkirke.

Gode grunde til at tage afsted

  • Paradise Bay Strand
  • Mellieha Kirke
  • Selmun Palads
San Pawl il-Baħar og byder på en kystby og en bugt eller havn
San Pawl il-Baħar
Kendt for Spisning, Hav og Shopping
Man mener, at apostlen Paulus engang gik til grund med sit skib her, men i dag er St. Paul’s Bay en af Maltas mest populære feriedestinationer.

Gode grunde til at tage afsted

  • Maltas Nationalakvarium
St. Julians som omfatter en strand, en by og en kystby
St. Julians
Kendt for Venlige mennesker, Spisning og Strandudsigt
Få en dejlig afslappet tur til feriebyen St. Julian’s, som ligger på Maltas nordlige kyststrækning.

Gode grunde til at tage afsted

  • Portomaso-lystbådehavnen
St. George\'s Basilika som omfatter historiske bygningsværker, en kirke eller en katedral og en plads eller et torv
Victoria
Kendt for Venlige mennesker, Barer ved poolen og Historisk
Victoria venter på dig! Glæd dig til at opleve monumenterne, museerne, barerne og meget mere.

Gode grunde til at tage afsted

  • St. George's Basilika
Sliema
Sliema
Kendt for Spisning, Hav og Shopping
Oplev romantiske Sliema, som byder på mad, strande, havudsigt og meget mere!

Søg efter et overnatningssted