Japan

Rejseguide
Japan
Oplev Japan, som også kaldes "Solens rige", hvor tradition og modernitet mødes i skøn forening. Skylinen er præget af tårnhøje skyskrabere, gamle templer og snedækkede bjerge.

Japan er kontrasternes land, der både byder på storbyferie og fantastiske naturoplevelser. Fortid og nutid smelter sammen, og den flygtige skønhed, der kendeteger "wabi", møder elegancen og raffinementet ved "sabi". I Japan finder du mange storslåede traditionelle monumenter, f.eks. templer, fredfyldte haver og helligdomme side om side med tårnhøje skyskrabere. Denne enestående fusion finder sted i et dramatisk landskab med barske snedækkede bjerge, tæt skov og en billedskøn kystlinje.

Tokyo er landets hovedstad og er en moderne by med masser af shoppingområder, fantastiske restauranter og et pulserende natteliv. Besøg Sumida-distriktet i Tokyo, hvor du finder et sumostadion, fascinerende museer og Sumida-floden. Oplev hanami (kirsebærtræerne, der står i blomst) i april og en fyrværkerifestival i juli. Udforsk Harajuku, hvor du kan se en gammel helligdom og den vilde mode, som de unge i Harajuku tager på om søndagen. Nyd en sjov aften i byen i Roppongi.

Det majestætiske bjerg Fuji med sin snedækkede tinde knejser over Tokyos skyskrabere. Besøg Fuji-Hakone-Izu Nationalpark for at se tætte skovklædte bjergområder, søer og vandfald. Bestig det højt beundrede bjerg i juni eller juli. Hvis du vil se flere storslåede bjergkæder, kan du besøge den nordlige ø Hokkaido og de japanske Alper på Honshu. I den vestlige Honshu-region ligger de prægtige byer Osaka, Kobe, Kyoto og Nara. Tag sydpå til Japans tredjestørste ø Kyushu, som byder på varme kilder og landets mest aktive vulkan.

Udforsk gamle Zen-haver i Ritsurin Park i Takamatsu. Oplev Japans charmerende små landsbyer i det frodige skovklædte landskab. Se de mange betagende slotte, der ligger over hele landet. Prøv regionale specialiteter og lækker sashimi, som er rå fisk og skaldyr i japansk stil.

Klimaet i Japan er meget varierende fra nord til syd, og landet kan derfor besøges året rundt. Besøg landet om foråret, hvor de duftende kirsebærblomster springer ud, eller om efteråret for at se de smukke karminrøde ahornblade. Japans gyldne uge er en lang offentlig ferie sidst i april. Regntiden begynder i maj i den sydlige del og bevæger sig mod nord og når Hokkaido sidst i juli. Somrene kan være meget fugtige. Vinterne er milde på Honshus Stillehavskyst.

Du kan flyve til Japan via Haneda Lufthavn, Narita Internationale Lufthavn i Tokyo eller Kansai Internationale Lufthavn i Osaka. Prøv Japans berømte jernbanenet, og få nem og hurtig adgang til både byer og land. Der er også masser af busser, taxaer, færger og indenrigsfly, der kan tage dig rundt i landet.

Populære byer i Japan

Shibuya som omfatter skiltning, en plads eller et torv og gadeliv
Tokyo
Kendt for Shopping, Templer og Urbant
Tokyo – en oplevelse for livet. Der er ingen tvivl om, at Tokyo, Asiens svar på New York, byder på en rejseoplevelse af de helt store. På en rejse til Tokyo vil man finde topmoderne skyskrabere side om side med ydmyge familierestauranter, buddhistiske templer og traditionel japansk arkitektur side om side. Den japanske hovedstad tæller 13 millioner indbyggere og byder på over 100.000 spisesteder, caféer og barer foruden næsten utallige museer, gallerier og spændende butikker. Tokyo er med andre ord det perfekte mål for en storbyferie.

Gode grunde til at tage afsted

  • Shibuya-krydset
  • Tokyo Dome
  • Tokyo Skytree
Heian-helligdommen som omfatter religiøse aspekter, et tempel eller et tilbedelsessted og historiske bygningsværker
Kyoto
Kendt for Templer, Kultur og Haver
Nyd en traditionel teceremoni, giv de vilde aber mad, og udforsk templer, der står på UNESCOs Verdensarvsliste, i den historiefyldte japanske by Kyoto.

Gode grunde til at tage afsted

  • Nishiki Marked
  • Kyoto Kejserpalads
  • Nijō Slot
Osaka
Osaka
Kendt for Spiseområde, Shopping og Slot
Osaka er Japans tredjestørste by og er fyldt med tradition og moderne kultur, lige fra templer til anime og er berømt for mad, mode og familiesjov.

Gode grunde til at tage afsted

  • Dotonbori