COVID-19: Rejsekravene ændrer sig hurtigt, heriblandt reglerne for COVID-19-test før afrejse og karantæne ved ankomst.

Illinois

USA
Chicago og byder på en by, en skyskraber og gadeliv

En rejse til Illinois kan byde på lidt af hvert, fra præsident Lincolns hjem til en af verdens travleste lufthavne og fra historiens spænding til hektiske storbyer.

Illinois er kendt som "land of Lincoln," fordi Abraham Lincoln, USA's 16. præsident, stammer fra byen Springfield, hvor man kan besøge hans tidligere hjem. Modsætningen til Lincolns hjem fra tiden før den amerikanske borgerkrig er de topmoderne skyskrabere i Chicago, som er en af verdens største byer med en af verdens travleste lufthavne.

Chicago opstod som handelsstation ved søen Lake Michigan i nybyggertiden og har siden udviklet sig til et imponerende knudepunkt for handel, kunst og sport. Byen har en markant skyline, som du kan beundre ude fra søen under en sejltur, eller du kan se den reflekteret i den bønneformede skulptur Cloud Gate i Millennium Park. Eller snup en idyllisk aftensejltur på Chicago River omgivet af millioner af lyskilders refleksioner i vandet.

Chicago har mere end 100 museer og kulturcentre at lokke med. På Museum of Science and Industry kan du opleve Foucault Pendulums beroligende, rytmiske bevægelser. Blandt de kulturelle tilbud kan nævnes Chicago Ballet, Chicago Symphony og komik på Second City Theater. Når du spadserer langs søbredden, større gader og i byens parker vil du ofte støde på offentlige kunstinstallationer.

Du kommer nemt omkring i byens centrum med højbanens linje L, som er en ringbane. På Navy Pier ligger byens berømte pariserhjul. Nogle af USA's bedste professionelle sportshold har hjemme her i byen: football-holdet Chicago Bears, baseballholdet White Sox og basketballholdet Bulls. Hvis du vil ud at shoppe, spise eller opleve byens natteliv, skal du besøge Magnificent Mile, en del af en af byens større gader, som har været et populært handelscentrum i næsten 100 år.

Sydvest for Chicago ligger byen Peoria, som er kendt for at være befolket med typiske middelklasse-forstads-amerikanere. Hvis du køber ind her, er det ikke usandsynligt, at du vil støde på testprodukter fra store producenter, der forsøgsvis bliver sendt på markedet her lang tid før, de dukker op i resten af landet. Hvis du hører til dem, der mener, at størrelsen betyder noget, bør du besøge Caterpillar Visitors Center, der ligger ud til Peoria River. Her kan du høre om de enorme entreprenørmaskiner, der er blevet produceret på fabrikken i Peoria siden 1925.

Delstatsparlamentet, Capitol, kan du se i Springfield, der ligger midt i Illinois. Samme sted kan du besøge Abraham Lincoln Presidential Library and Museum og præsidentens tidligere hjem, Lincoln Home National Historic Site, hvor Lincoln boede i over 20 år, før han blev præsident.

Populære byer i Illinois

Chicago og byder på en by, en skyskraber og gadeliv
Chicago
Kendt for Teater, Museum og Urbant
En moderne metropol på bredden af ​​Lake Michigan, kendetegnet for dens kærlighed til kunst, baseball og blues.

Gode grunde til at tage afsted

 • Union Station
 • John G. Shedd Aquarium
 • Navy Pier
Rockford som viser en by og udsigt over kystområde
Rockford
Kendt for Middag, Shopping og Business
Rockford er en spændende by i det nordlige Illinois, som bl.a. byder på naturvidenskabelige museer, et arboret, en historisk koncertsal og en japansk have.

Gode grunde til at tage afsted

 • Anderson Japanese Gardens
 • Burpee Museum of Natural History
 • Rockford Art Museum
Springfield som omfatter en by
Springfield
Kendt for Museum, Shopping og Universitet
Springfield er hovedstaden i Illinois. hvor Abraham Lincoln boede i en lang periode. Derudover byder byen på masser af historie, kultur og underholdning for alle besøgende.

Gode grunde til at tage afsted

 • Præsidentmuseet og -biblioteket for Abraham Lincoln
 • Illinois State Capitol
 • Lincoln Home National Historic Site
Nordlige Illinois som viser udendørs kunst
Ottawa
Kendt for Middag, Shopping og Vandreture
Planlæg en ferie i Ottawa, og glæd dig til at opleve vandrestierne, parkerne og historien.

Gode grunde til at tage afsted

 • Starved Rock State Park
 • Matthiessen State Park
 • Buffalo Rock Statspark
Champaign som omfatter kulturarvsgenstande og skiltning
Champaign
Kendt for Middag, Universitet og Sport
Uanset om du foretrækker at besøge barer eller museer, er der rigeligt at se på og foretage sig under en rejse til Champaign, som er det uofficielle midtpunkt i det område, der kaldes Silicon Prairie.
Alton og byder på en statue eller en skulptur
Collinsville
Kendt for Middag, Shopping og Business
Ferietid! Glæd dig til at opleve sport, universitetsstemning og lokale retter i Collinsville.