Grækenland har muligvis indført rejserestriktioner pga. COVID-19, herunder karantæne/isolation.

GrækenlandEuropa

På et weekendophold i Grækenland kan du lære om den vestlige civilisations rødder og få en pæn kulør på en middelhavsø i dette sydøsteuropæiske land, der oser af historie.

Grækenland er arnestedet for den klassiske civilisation. Gamle templer står endnu, som om de lige er blevet opført. Oplev mange tusinde kilometer kyststrækning ved Middelhavet og flere hundrede smukke øer på en af Europas mest populære destinationer.

Du kan tage på en storbyferie til Athen, hvor flere millioner turister hvert år kommer for at se nogle af de mest berømte bygninger fra den klassiske oldtid. Byens mest synlige vartegn er Akropolis, et kompleks fra omkring 500 f.Kr., der ligger på en klint i byen. På et weekendophold i Grækenland kan du kigge nærmere på Parthenon, et græsk tempel med marmorsøjler på alle fire sider. Du finder flere arkæologiske steder over hele Grækenland, for eksempel Delfi ved Parnassus-bjerget nord for Athen.

Selvom fastlandet har en lang og smuk kyststrækning, opleves havet bedst i Grækenland ved at besøge nogle af landets øer. Du kan tage til den vidunderlige kystlandsby Firá på øen Santorini. Med sine blå, kuppelformede tage og hvidkalkede huse på kanten af en stejl klippe ned mod havet er Firá en af de mest pittoreske landsbyer i verden. Hvis du udforsker øen, vil du opdage, at den faktisk er kegleformet efter en aktiv vulkan.

Med 300 meter høje klipper omkring sig er Santorini ikke en strandø. På ferieøen Mykonos finder du en af de bedste strande i Grækenland.

De fleste forbinder Grækenland med klassisk civilisation og havet. På et weekendophold i Grækenland bør du dog ikke snyde dig selv for et af landets største seværdigheder: Klostrene ved Meteora. Disse klostre ligger i de centrale bjerge på det græske fastland, og de blev bygget på toppen af nogle højtbeliggende stensøjler for at beskytte dem mod indtrængende fjender. Når du aflægger et besøg, kan du gå op ad trappen, der er skåret ind i søjlerne, og kigge ud over klippeskrænterne i det klippefyldte landskab fra udkigspunkterne.

Flyv til Grækenland via Athens internationale lufthavn. Tag en båd eller et fly fra fastlandet til en af de hundredvis af omkringliggende øer.

Populære byer i Grækenland

Plaka og byder på udendørs spisning, gadeliv og spise ude
Athen
Kendt for Museum, Historisk og Café

…"

Gode grunde til at tage afsted

 • Akropolis Museum
 • Monastiraki Loppemarked
 • Roman Agora
Rhodos som viser et slot, klippekystlinje og historiske bygningsværker
Rhodos
Kendt for Beach View, Historisk og Familievenligt

…"

Gode grunde til at tage afsted

 • Lindos Strand
 • Tsambika Strand
 • Pefkos Strand
Paleokastritsa Strand og byder på udsigt over kystområde
Korfu
Kendt for Beach View, Hav og Øen

…"

Gode grunde til at tage afsted

 • Corfu Havn
 • Paleokastritsa Strand
 • D Amour Strand
Den Venetianske Havn
Chania
Kendt for Beach View, Havn og Historisk

…"

Gode grunde til at tage afsted

 • Den Gamle Venetianske Havn
 • Det Centrale Marked i Chania
 • Kretas Søfartsmuseum
Kefalonia
Kefalonia
Kendt for Øen, Afsides og Sandstrand

…"

Lesbos
Lesbos
Kendt for Øen, Museum og Ruin

…"

Populære steder at besøge i Grækenland

0

Grækenland

Vælg to eller flere komponenter, og spar penge på din rejse: